Written by 22:15 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  11Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.: 100

Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την  Τετάρτη  7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ. Σ. του συλλόγου μας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επειγόντων ζητημάτων που απασχολούν το σύλλογό μας και τον κλάδο μας γενικότερα με τα ακόλουθα θέματα:

1.    Πρακτικά μέτρα για τη μη υλοποίηση της Αυτοαξιολόγησης – Αξιολόγησης.

2.    Αγωνιστικό πλαίσιο εναντίον των διώξεων των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

3.    Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή

4.    Εγκύκλιος για τη θεατρική Αγωγή

5.    Απαγόρευση μετάδοσης πολιτικών μηνυμάτων από την κυβέρνηση

 

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις  που αφορούν την εκπαιδευτική επικαιρότητα  και  κατέθεσαν τον προβληματισμό τους και τις θέσεις τους σχετικά με την αντιμετώπισή τους.

 

Στο πλαίσιο της Γ.Σ. έγινε συνεδρίαση του Δ. Σ. του συλλόγου μας όπου κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν οι ακόλουθες προτάσεις:

Σχετικά με τη μη υλοποίηση της Αυτοαξιολόγησης – Αξιολόγησης.

1.       Οργανώνουμε  στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες και ώρες που καλούνται εγγράφως να συνεδριάσουν οι ομάδες εργασίας.

2.       Καμία ομάδας εργασίας δε νομιμοποιείται να κληθεί σε συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.

3.    Κυρίαρχο όργανο για τη σύνταξη των οριστικών εκθέσεων των σχολικών μονάδων είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο σύλλογος μας καλύπτει με στάσεις εργασίας και τις συνεδριάσεις σύνταξης των οριστικών εκθέσεων.

4.       Σε όσα  Νηπιαγωγεία δεν υπάρχει κοινός εργασιακός χρόνος για την ολομέλεια- ομάδα εργασίας του συλλόγου διδασκόντων καλούμε  τις Προϊσταμένες των  Νηπιαγωγείων  να συντάξουν πρακτικό, (σχετικό σχέδιο επισυνάπτεται) με το οποίο δηλώνουν ότι οι ομάδες εργασίας δεν μπορούν να συνεδριάσουν εντός εργασιακού ωραρίου  όπως  ορίζεται στην σχετική εγκύκλιο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υλοποιηθεί το έργο της ολομέλειας-  ομάδας εργασίας.

5.       Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες των Δημ. Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων :Να μη συμμετάσχουν  στα σεμινάρια της αξιολόγησης και σε περίπτωση εφαρμογής της αξιολόγησης να παραιτηθούν. Παράλληλα ο σύλλογός μας κηρύσσει στάση εργασίας την ημέρα των σεμιναρίων τους και καλεί σε συγκέντρωση στο χώρο διεξαγωγής τους για το μπλοκάρισμά τους.

6.       Οργανώνουμε ενημέρωση με επαφές και συζητήσεις με συλλόγους γονέων σχολείων και Ενώσεις γονέων δήμων. 

7.       Ενημερώνουμε  τους  γονείς των μαθητών/ νηπίων  της τάξης μας και οργανώνουμε  κοινές συζητήσεις –  εκδηλώσεις για την αξιολόγηση

8.       Καλούμε τους συναδέλφους να μοιράσουν στους μαθητές της τάξης τους την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας)

Κλιμάκωση αγωνιστικών δράσεων εναντίον των διώξεων των συναδέλφων του 6ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής

1.Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.

2. Εκδίδουμε αφίσα με θέμα τις διώξεις εκπαιδευτικών

3.Οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ. Ε. Αττικής Τσόχα 15-17 την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 ώρα 1.30 μ.μ.  και καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συμμετάσχει. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 2μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2.μ.μ.-4.15μ.μ. για την απογευματινή βάρδια, με στόχο τη συμμετοχή όλων μας στη συγκέντρωση.

4. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα των διώξεων ως μείζον ζήτημα, να οργανώσει συνέντευξη τύπου και παράσταση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του ΓΕΔΔ και το ΥΠΑΙΘ, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων και της ΟΛΜΕ κηρύσσοντας στάση εργασίας.

5. Ο σύλλογός μας στηρίζει οικονομικά τη διωκόμενη συναδέλφισσα Νατάσα Ορφανοπούλου με το ποσό των 1000 ευρώ.

 

        Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την  Ειδική Αγωγή

 

1.Έκδίδουμε ψήφισμα  που απαιτεί την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή.

2. Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Μαΐου ώρα 2.00 στο γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας.

 

        Σχετικά με τη νέα εγκύκλιο για τη διδασκαλία του μαθήματος  της Θεατρικής Αγωγής

 

Υιοθετούμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του ΠΕΣΥΘ σχετικά με την ανάθεση του διδασκαλίας του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Aνακοίνωση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων: Διδασκαλία Θεατρικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο και η απαράδεκτη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

 

 

        Σχετικά με την απαγόρευση μετάδοσης πολιτικών μηνυμάτων από την κυβέρνηση

 

Δημιουργία video spot που δηλώνει την απάντηση των εκπαιδευτικών στην  πρωτοφανή πράξη φίμωσης του Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π.

 

                       Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 Η Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας                             

Ηλέκτρα Μήτσουρα                     Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

 

Last modified: 11 Μαΐου 2014

Close