Written by 23:25 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» για τη συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης για το θέμα των διώξεων των συναδέλφων μας στο 6ο Δημ. Σχ. Αγ. Παρασκευής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή, 13  Μαΐου  2014
Αρ. Πρωτ.:104

Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Tην Τρίτη 13-5-2014 και ώρα 1:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής από εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και ακολούθως συνάντηση του συλλόγου μας «Περικλή» με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκίνη για το θέμα των άδικων διώξεων των συναδέλφων του 6ου Δημ. Σχολείου  Αγίας Παρασκευής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τη διωκόμενη συναδέλφισσα μας Νατάσσα Ορφανοπούλου, οι : Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ, Γρηγόρης Καλομοίρης και Παύλος Αντωνόπουλος μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Δημήτρης Πολυχρονιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αμαρουσίου, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αγίας Παρασκευής.

Η στήριξη των συναδέλφων μας πλέον γίνεται υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Στο πλευρό μας είναι και οι γονείς.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η συνάντηση  με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κράτησε πάνω από 2 ώρες.  O περιφερειακός διευθυντής έγινε αποδέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής των εκπαιδευτικών και γονέων. Στην αρχή  εμφανίστηκε προκλητικός, αναγκάστηκε όμως στη συνέχεια  να κρατήσει απολογητική στάση.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι:

1. Έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του με τον υπουργό Παιδείας για αυτό το θέμα και ο υπουργός είναι απόλυτα ενήμερος.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι διώξεις των συναδέλφων μας έχουν  τη συγκατάθεση  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και αποτελούν πολιτική επιλογή. Η βιομηχανία διώξεων που έχουν στήσει μάλιστα, όλο και αυξάνεται παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στόχος τους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, έτσι ώστε να επιβάλουν τη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική τους ανενόχλητα.

1.  Οι διενεργούμενες ΕΔΕ, μολονότι φέρουν την υπογραφή του είναι αποτέλεσμα εντολών που δέχεται από τους ανωτέρους του, αναφερόμενος στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Προσπάθησε μάλιστα να αποποιηθεί των ευθυνών του επικαλούμενος σχετικό εμπιστευτικό έγγραφο με το οποίο «εντέλλεται» να διενεργήσει τις ΕΔΕ. Ισχυρίστηκε ότι στη νέα ΕΔΕ που διενεργείται δεν έχουν κλητευθεί συνάδελφοι ως   εγκαλούμενοι, πράγμα το οποίο  βέβαια αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει, αρκεί να διαβάσει κάποιος την κλήτευση.

Κατά την συνάντηση διαφάνηκε ότι δεν έχει κατανοηθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας  από τις διώξεις εναντίον των συναδέλφων μας. Δεν έχει κατανοηθεί ούτε το παιδαγωγικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής δε δεσμεύτηκε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την παύση των διώξεων και την επιστροφή των συναδελφισσών στα σχολεία τους, μολονότι η δυνατότητα αυτή του παρέχεται  με βάση το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Το γεγονός αυτό θίχτηκε έντονα τόσο από τον Σύλλογό μας, όσο και από τους εκπροσώπους των γονέων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η στάση των υπευθύνων της Διοίκησης αποδεικνύει το βαθμό της ανευθυνότητάς τους:

Επισημαίνουμε ότι:

• Η συναδέλφισσα Ν. Ορφανοπούλου έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να τηρείται ούτε ακόμα το  νομοθετικό πλαίσιο του απαράδεκτου  μνημονιακού νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων ( ν. 4093/2012). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός  ότι δεν της έχει διαβιβαστεί κανένα έγγραφο από τη Διοίκηση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την υλοποίηση της θέσης της σε αυτοδίκαιη αργία.
  • Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης δηλώνει ότι -ενώ  η συναδέλφισσα μας έχει τεθεί σε αργία από τις 8-4-2014, σήμερα 13-5-2014, δηλαδή 35 μέρες μετά- δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν  η υλοποίηση της απόφασης αυτής είναι σύννομη! Σύμφωνα με δήλωσή του το γεγονός αποτελεί θέμα προς διερεύνηση.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας «Περικλή» δήλωσε ότι ο σύλλογός μας αντιμετωπίζει τις άδικες διώξεις των συναδέλφων μας ως διώξεις εναντίον του Συλλόγου. Θα μας βρουν όλους και ενωμένους μπροστά τους

Ο αγώνας μας θα είναι κλιμακούμενος και ανυποχώρητος μέχρι να σταματήσουν όλες οι άδικες διώξεις.

Καλούμε την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία με αίτημα:

την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/2012 για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που καταργεί ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας, το σταμάτημα των άδικων διώξεων των συναδέλφων μας

Ζητούμε άμεσα κοινή συνάντηση του Συλλόγου μας , της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και των διώξεων εκπαιδευτικών συνολικά.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας