Written by 16:24 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 1ο-6ο Δ.ΣΧ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ. (δείτε φωτογραφίες)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  11 Ιουνίου  2014
Αρ. Πρωτ.: 120Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας. 

                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

            ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

           ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!

Ήταν το ηχηρό μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με την Ένωση Γονέων Συλλόγων Χολαργού Παπάγου και τους Συλλόγους Γονέων των 1ου -6ου  Δημοτικών Σχολείων Χολαργού.

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των υπό συγχώνευση σχολείων συμμετείχαν με απόλυτη πλειοψηφία στη στάση εργασίας που είχε κηρύξει ο Σύλλογός μας.  Κάποιοι μάλιστα μεταξύ αυτών επρόκειτο να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην ετήσια εκδρομή του Σχολείου. Παρόντες ωστόσο, παρέμειναν αν και απεργοί στο Σχολείο, για να επιτηρήσουν την προσέλευση των μαθητών τους.

Πολυάριθμοι γονείς επίσης παραβρέθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης δηλώνοντας με την παρουσία τους την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν τη συγχώνευση των σχολείων που μόνο καταστροφικά αποτελέσματα θα επιφέρει στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν  εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χολαργού – Παπάγου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, η οποία έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Ηλέκτρα Μήτσουρα παίρνοντας το λόγο επεσήμανε: 

Οι συγχωνεύσεις των Σχολείων των Δήμων μας μεταφράζονται σε :

1.    Οργανικές θέσεις 26 τουλάχιστον εκπαιδευτικών που χάνονται, με συνέπεια τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, άγνωστο για πόσο διάστημα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

2.    Πλασματικό ΄΄ περίσσευμα ΄΄ εκπαιδευτικών που θα εξακτινισθούν ανά την επικράτεια.

3.    Συμπτύξεις τμημάτων με αποτέλεσμα υπερπληθώρα μαθητών ανά τμήμα (25-27 μαθητές)με τραγική επιπλέον επιβάρυνση όλων των μαθητών, λόγω της δρομολογούμενης κατάργησης των υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές ΑΜΕΑ.

4.    Δημιουργία υπερμεγέθων πολυθέσιων σχολικών μονάδων στο πρότυπο της Γκράβας με όλες τις σχετικές συνέπειες, τόσο σε επίπεδο ασφαλούς λειτουργίας όσο και σε επίπεδο παιδαγωγικών σχέσεων των μελών της Σχολικής κοινότητας.

Το λόγο πήραν επίσης ο Πρόεδρος της  Ένωσης Γονέων Συλλόγων Χολαργού Παπάγου, Γιώργος  Σηλλούρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των 1ου   Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, Τασία Σμυρλή και ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης αιρετός εκπρόσωπος των εκπ/κών στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, οι οποίοι τόνισαν από την πλευρά τους τη σημασία του αγώνα όλων, εκπαιδευτικών, γονέων και τοπικών φορέων για την ανάκληση της Υπουργικής  απόφασης για τη συγχώνευση των Σχολείων.

 

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για την Παρασκευή 13 Ιουνίου, ώρα 2μ.μ. στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας με κοινή παράσταση διαμαρτυρίας  του Συλλόγου μας ΄΄ Ο Περικλής ΄΄ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου των Ενώσεων Γονέων Βόρειου Τομέα και Συλλόγων Γονέων για τα ζητήματα των συγχωνεύσεων Σχολικών μονάδων και των εγγραφών νηπίων και προνηπίων.

 

Απαιτούμε:

Την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης για τη συγχώνευση των Σχολείων.

Ενωμένοι  γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς με συντονισμένες δράσεις ακυρώνουμε τα σχέδιά τους,  προστατεύουμε τους μαθητές μας, το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.

Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για τη διάσωση των Σχολείων μας.

 

Ο Αγώνας συνεχίζεται  και θα είναι νικηφόρος! 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας

    Ηλέκτρα Μήτσουρα                                  Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφία0130

 

 

Φωτογραφία0145

 

 

Φωτογραφία0160

 

 

Φωτογραφία0134

 

 

Φωτογραφία0138

 

 

Φωτογραφία0141

 

 

Φωτογραφία0165 (1)

 

 

Φωτογραφία0151

 

 

Φωτογραφία0143 (1)

 

 

Φωτογραφία0137

 

 

Φωτογραφία0148

 

 

Φωτογραφία0132

 

 

Φωτογραφία0149

 

 

Φωτογραφία0157

 

 

 

Last modified: 11 Ιουνίου 2014

Close