Written by 21:43 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου για την συνάντηση των συλλόγων Π.Ε. “Περικλή” και Αμαρουσίου με Σχολικούς Συμβούλους Β’ Αθήνας την Παρασκευή 31-1-2014.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                                                             

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                    Ταχ Δ/νση : Γιαβάση 7,

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                     Τ.Κ. 15342, Αγία Παρασκευή

Τηλ. & Fax: 210 8020788                              Tηλ & Fax: 2106399318                       

Πληροφ. Καββαδία Φ.                        e-mail: info@syllogosperiklis.gr

e-mail:syll2grafeio@gmail.com            site : http://www.syllogosperiklis.gr/

 

Δελτίο τύπου για την συνάντηση των συλλόγων Π.Ε. Αμαρουσίου και Περικλής με Σχολικούς Συμβούλους Β’ Αθήνας την Παρασκευή 31-1-2014.

 

Σε συνέχεια του συντονισμού των συλλόγων ΠΕ Αμαρουσίου και Περικλής και προγραμματισμού κοινών δράσεων ενάντια στην επιχειρούμενη από το ΥΠΑΙΘ εφαρμογή της αξιολόγησης, οι σύλλογοι είχαν απευθύνει κάλεσμα για συζήτηση και συντονισμό στους Σχολικούς Συμβούλους της Β΄Αθήνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31-1 στο 12ο ΔΣ Χαλανδρίου και παρευρέθηκαν οι σύμβουλοι Γενικής Αγωγής, που είναι υπεύθυνοι για σχολεία που ανήκουν στο Σύλλογο «Περικλή»: κ.κ. Γαλάνης, Γιαννίκας, Ζυμπίδης, Καυκά, Παπαγιάννη, η σύμβουλος Ειδικής Αγωγής  κα Χιουρέα και η σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κα Μπατσούτα. Απουσίαζε μόνο ο κ. Γαληνέας ο οποίος είχε ενημερώσει ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Η εισήγηση των εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ επικεντρώθηκε στα παρακάτω σημεία:

  • Η σύνδεση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
  • Η βαθιά αντιεπιστημονική βάση της αξιολόγησής που κατηγοριοποιεί σχολεία, οδηγεί σε βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζει καίρια την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
  • Η ανάγκη να δυναμώσει το ρεύμα αντίστασης και μπλοκαρίσματος της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με την μη σύσταση ομάδων εργασίας ανά σχολείο, δεδομένης και της εθελοντικής συμμετοχής σε αυτές.
  • Γνωστοποιήσαμε εκ νέου την απόφαση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των Συλλόγων μας να μην πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της περιοχής μας με κήρυξη στάσεων εργασίας τις ώρες πραγματοποίησής τους προκειμένου να καλυφθούν οι συνάδελφοι και την δυναμική μας παρουσία στο χώρο.
  • Ζητήσαμε να προσυπογράψουν το κείμενο της ΔΟΕ και  να αποσαφηνιστεί η πρόθεσή τους όσον αφορά την πραγματοποίηση σεμιναρίων.

Τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι  σύμβουλοι. Κοινός γνώμονας των τοποθετήσεων των συμβούλων υπήρξε η ανάγκη αποτίμησης  και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Εκφράστηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων η αμφιβολία και οι επιφυλάξεις για την επιχειρούμενη αξιολόγηση με την από 10-12-2013 εγκύκλιο του Υπουργείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολικός σύμβουλος χαρακτήρισε  το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση ως έκτρωμα και σημείωσε ότι η επιχειρούμενη αξιολόγηση έχει στόχο να διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, πράγμα το οποίο συμβαίνει και σε άλλα κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία.

 

Υπήρξαν σύμβουλοι που ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να πραγματοποιήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης και να καλέσουν Διευθυντές να συστήσουν ομάδες εργασίας.

Υπήρξαν και κάποιοι που αποσαφήνισαν ότι θα παράσχουν την «βοήθειά» τους όπου τους ζητηθεί, και είναι υποχρεωμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι να εφαρμόσουν το νομοθετικό πλαίσιο.

Επιβεβαιώθηκε ότι η συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας σύμφωνα με την εγκύκλιο της 10/12/2013 είναι προαιρετική.

 

Από τη μεριά των συλλόγων τονίστηκε ότι:

  1.       Με βάση και την απόφαση της Δ.Ο.Ε. θα μπλοκάρουμε με στάση εργασίας και με την παρουσία τους έμπρακτα κάθε προσπάθεια  πραγματοποίησης σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση.
  2.       Με βάση και τις αποφάσεις των συλλόγων και των Γ.Σ. όποιος/α στέλεχος εκπαίδευσης προωθεί τη διαδικασία αξιολόγησης,  διαγράφεται από το σύλλογο.
  3.       Σε συντονισμό με τους γονείς- συλλόγους γονέων και κηδεμόνων- θα διαφυλάξουμε Την  παιδαγωγική ελευθερία και το δημόσιο – δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας και θα παλέψουμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση – διαθεσιμότητες  – απολύσεις, ανατρέποντας  αυτές  τι ς αντιλαϊκές πολιτικές.

 

Η συζήτηση έκλεισε με την από κοινού δέσμευση να συνεχιστεί ο δίαυλος επικοινωνίας Συλλόγων ΠΕ και σχολικών συμβούλων.

Για τα Δ. Σ.

Η Πρόεδρος                                                                          Η Πρόεδρος

 

Ηλ. Μήτσουρα                                                                          Φ. Καββαδία

 

Last modified: 2 Φεβρουαρίου 2014

Close