Written by 17:50 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. του “Περικλή” με τον Δ/ντή Εκπ/σης Β΄ Αθήνας

 

βαθηνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου  2015
Αρ. Πρωτ.:124

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

 

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Δ/ντή Εκπ/σης για κενά εκπαιδευτικών και τοποθετήσεις

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στο πλαίσιο της  παράστασης διαμαρτυρίας που είχε εξαγγείλει, συναντήθηκε χθες Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015,  με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας στα γραφεία της Διεύθυνσης.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου μας και ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, Νίκος Παπασπύρος.

 Οι εκπρόσωποί μας  έθεσαν κατ΄αρχάς το θέμα του μεγάλου αριθμού των κενών σε εκπαιδευτικούς το οποίο για τα σχολεία της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας μεταφράζεται σε απώλεια περισσότερων από 3000 διδακτικών  ωρών  την εβδομάδα, δηλαδή 35 περίπου ώρες για κάθε σχολείο χωρίς να υπολογίσουμε τα κενά στην Ειδική Αγωγή (Τ.Ε. και Π.Σ.)

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης,  κατά την προσφιλή τακτική του, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση παρουσιάζοντας μια εικόνα λειτουργίας των σχολείων ακόμη και με ανάπτυξη του ολοήμερου προγράμματος έστω και αν αυτή δεν είναι πλήρης, εικόνα η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα κενά εκπαιδευτικών στην περιοχή της Π.Ε. Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας είναι τα λιγότερα συγκρινόμενα με τις τραγικές ελλείψεις που σημειώνονται συνολικά στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της χώρας, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την “ταξική διάσταση της εκπαίδευσης”.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  βεβαίως θεωρεί και προβάλλει την εικόνα αυτή ως προσωπική του επιτυχία!

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποί μας έθεσαν το  ζήτημα των προσωρινών τοποθετήσεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση, από απόσπαση, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και αυτές με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μάλιστα χωρίς να έχουν κοινοποιηθεί και εγκριθεί από αυτό τα λειτουργικά κενά. Επίσης απαίτησαν την αναγκαία  επικαιροποίηση  των λειτουργικών κενών που προκύπτουν και την κοινοποίησή τους και κατήγγειλαν την τακτική των « στοχευμένων » τοποθετήσεων που καθ΄ομολογίαν του ίδιου του Διευθυντή Εκπαίδευσης ακολουθείται επιλεκτικά.

Τα μέλη του Δ.Σ. και ο αιρετός κατέθεσαν ότι έγιναν αποδέκτες διαμαρτυριών συναδέλφων για τη μη σωστή τήρηση των μοριοδοτικών πινάκων σε αρκετές περιπτώσεις.

 

Παράλληλα κατήγγειλαν το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτα κενά στα σχολεία ενώ υπάρχει ένας αριθμός εκπαιδευτικών στη διάθεση οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί.

 Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εξακολουθεί να οδεύει στην ίδια ρότα ακύρωσης των συλλογικών διαδικασιών, έλλειψης διαφάνειας και αντικειμενικότητας   με τη μονοπρόσωπη άσκηση από πλευράς του, αρμοδιοτήτων  του συλλογικού οργάνου και επιλεκτικής διαχείρισης, του προς διάθεση εκπαιδευτικού δυναμικού, υπερασπιζόμενος  μάλιστα με αυταρέσκεια και έπαρση την επιλογή της τακτικής αυτής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλει γι άλλη μια φορά την αντίληψη και τακτική της μονοκρατορίας που υιοθετεί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές και όχι μόνο στοχεύσεις της τριτομνημονιακής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  με τη μέθοδο του « αποφασίζομεν και διατάσσομεν » και της εικονικής πραγματικότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους  να ενημερώνουν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας για οποιαδήποτε  ενδεχόμενη διαπίστωση λαθών, αβλεψιών και παρατυπιών στις τοποθετήσεις τους λόγω υπηρεσιακής μεταβολής. 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί επιδεινώνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν. Η ψευδαίσθηση της αποτελεσματικότητας του ατομικού δρόμου αποκαλύπτεται δραματικά κάθε φορά που αυτή επιχειρείται.

Η συσπείρωση στο σύλλογό μας, η ενημέρωση των εκπροσώπων και η συμμετοχή μας στις συλλογικές δράσεις αποτελούν το μοναδικό δρόμο για την αντιμετώπισή τους.

                                            Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

    Η Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας                             

     Μαρία Κολόζη                                        Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 12 Σεπτεμβρίου 2015

Close