Written by 18:02 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση των Δ. Σ. των Συλλόγων Β΄Αθήνας με τους Δ/ντές, – ντριες, & τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που έγινε την Παρασκευή 28 – 3 – 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                               «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                            Tαχ. Δ/νση:  Γιαβάση 7

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                         Τ. Κ. 15242 Αγ. Παρασκευή
Τηλ. & Fax: 210 8020788                                      Τηλ. & Fax: 2106399318

Αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας

1. 1.      Δημήτρης Πολυχρονιάδης
  2. 2.      Αικατερίνη Λεμπέση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(σχετικά με τη συνάντηση των Δ. Σ. των Συλλόγων μας με τους Δ/ντές, – ντριες, & τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της Β΄ Δ/σης Π. Ε. Αθήνας που έγινε την Παρασκευή 28 – 3 – 2014)

Έγινε την Παρασκευή 28 – 3 – 2014 στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου συνάντηση των Δ/ντών & Δ/ντριών των Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων της Β΄  Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, ύστερα από πρόσκληση των Δ. Σ. των Συλλόγων μας και των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας με στόχο το συντονισμό της δράσης μας ενάντια στην εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» – χειραγώγησης και υποταγής που προωθεί το ΥΠΑΙΘ με την έκδοση της τελευταίας,  καθόλα παράτυπης και παράνομης, εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ (24 – 3 – 2014).

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τους/τις διευθυντές/ντριες των δημοτικών σχολείων του συλλόγου μας και τις /τους προϊσταμένες/νους των νηπιαγωγείων αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός αναφορικά με τα επίδικα θέματα της περιόδου και  υπήρξε καθολική η συμφωνία από όλες και όλους ότι:

• Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν προχωρούν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης (για συγκρότηση ομάδων εργασίας) πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις για τις δράσεις του και η απάντησή μας να είναι ενιαία και μαζική.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δε συγκροτούν ομάδες εργασίας.
  • Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ αποδείχνει περίτρανα το παράνομο και παράτυπο των ενεργειών του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου της 24 – 3 – 2014.

Last modified: 30 Μαρτίου 2014