Written by 11:34 Αρχική Σελίδα

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 και τα πρώτα exit polls

Δείτε ζωντανά εδώ την καταμέτρηση

Οι Ελληνες πολίτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, που διεξάγονται με λίστα και τη συμμετοχή 19 κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 9 μ.μ. από την Singular Logic, όταν και θα έχει συγκεντρώσει το 10% των εκλογικών τμημάτων της Επικρατείας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Σε αυτές καλούνται για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα συνολικά 9.836.997 Ελληνες πολίτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων 4.763.084 άνδρες και 5.073.913 γυναίκες. Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν 116.745 άτομα, από τους οποίους οι 108.636 είναι νέοι 18 και 19 ετών και οι 8.109 είναι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις. Το εκλογικό σώμα αυτών των εκλογών είναι μεγαλύτερο κατά 28.237 ψηφοφόρους σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά μικρότερο κατά 13.805 ψηφοφόρους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2012.

Δείτε  έγκυρα και έγκαιρα τα exit polls αλλά και την ζωντανή καταμέτρηση των ψήφων

Last modified: 20 Σεπτεμβρίου 2015