Written by 09:08 Ανακοινώσεις, Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

Δάσκαλοι και γονείς ξυλοκοπούνται μπροστά στα ματιά παιδιών μέσα στο σχολειό! Επίθεση Χρυαυγιτών στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα!

Την Τρίτη 17/1  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, έζησαν απίστευτες στιγμές τρομοκρατίας και τραμπουκισμών, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό προσπαθούσαν από το πρωί με την παρουσία τους έξω από το σχολείο να σπείρουν την τρομοκρατία. «Αφορμή» για την επίθεση αυτή ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο αυτό προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Το μεσημέρι, και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν από την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα, όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στον χώρο του σχολείου, επιτέθηκαν, γρονθοκοπώντας εκπαιδευτικούς και γονείς. Το μίσος των ανθρωποειδών φασιστών για τα προσφυγάκια, τα παιδιά που έχουν υποστεί τη βία και την απόγνωση τεράστιο, σε μια περιοχή μάλιστα προσφυγική.

Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς τους, την ίδια στιγμή που δικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο και στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβρη του 2013 – την ίδια περίοδο που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο γειτονικό Κερατσίνι – και  ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας!

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Εμείς οι δασκάλες και οι δάσκαλοι θέλουμε τα παιδιά μας, οι μαθητές μας και οι μαθήτριες μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τους συνανθρώπους. Στα σχολεία μας δεν έχει καμιά θέση ούτε ο φασισμός ούτε ο ρατσισμός ούτε και να «περάσει» απ΄ έξω! 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο πρωινό σχολείο, για το δικαίωμα το δικό τους και των γονιών τους σε μια ζωή αξιοπρεπή, όπως την ονειρεύονται και την διεκδικούν !

ΡΩΓΜΗ – ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

  Παραθέτουμε την ανακοίνωση του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών :                                  

spe-ploumpidis.blogspot .com                       17/01/2017

                                                   ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ                    

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

    Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων στιγμών ακραίου τραμπουκισμού, βίας, απειλών από πρωτοπαλίκαρα της χα, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Ι. Λαγό, εντός του  προαυλίου της σχολικής μονάδας του Ικονίου κι ενώ παρεβρίσκονταν παιδιά στο ολοήμερο τμήμα,  σε παρακείμενη αίθουσα.

    Ο Σύλλογος μας, από τις 7.00 πμ,  βρέθηκε, στήριξε και παρέμεινε  δίπλα στους συναδελφους, μέχρι και την τελική, ασφαλή αποχώρηση όλων από  τη σχολική μονάδα, στις 4.30μμ

 

Αναλυτικά:

  Σήμερα, 17/01,  ήταν προγραμματισμένη η ενημερωτική συνάντηση με τον  Δντη Εκπσης, φορείς του Δήμου, γονέων, συλλόγων διδασκόντων  και εκπροσώπων συντονιστών από τις ΔΥΕΠ.

  Από πολύ νωρίς, ομάδα χρυσαυγιτών προσέγγισε τον  εξωτερικό χώρο του σχολείου, πριν ακόμα  ξεκινήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα και η προσέλευση των μαθητών.  Σύντομα, με την έλευση των παιδιών στο σχολείο, αναπτύχθηκε  σημαντικός όγκος  από γονείς και ομάδα κρούσης της χα. Οι διαρκείς οχλήσεις με τηλεφωνήματα, πιέσεις στην πόρτα του σχολείου, υπήρξαν ακατάπαυστες και συνεχείς,  καθόλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος.

   Η δε μετάβαση των εκπαιδευτικών μετά τις 8.10 προς το σχολείο, αναγκαστικά γινόταν με συνοδεία  αστυνομικών μέσα σε κλίμα έντασης και προσβολών προς τις/τους συναδέλφους.

   Περιμένοντας τη συνάντηση να υλοποιηθεί, τόσο οι απειλές, όσο και ο κόσμος εκτός σχολείου πλήθαιναν.

  Όταν όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μπουν, ακολούθησε αρχικά λεκτικός διαπληκτισμός στην πόρτα με τον  Ι.Λαγό, ο οποίος με τη βία προσπαθούσε να εισβάλει στο σχολείο.

Ακολούθησε απώθηση του, με όλες τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σχολείο, με ιακχές  ‘ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ’ . Με την ομάδα κρούσης τους, κατάφεραν να σπάσουν την αντίστασή μας, εισέβαλαν  στον προαύλιο χώρο, εν ώρα μαθήματος, βρίζοντας, τραμπουκίζοντας, απειλώντας, χτυπώντας ,σπρώχνοντας, ρίχνοντας,  συναδέλφισσες/ ους  που ήμασταν εκεί.

  Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί τόσο η στάση του αξιωματικού της αστυνομίας που θεωρούσε δεδομένη την παρουσία του βουλευτή στη συνάντηση,  όσο και συνολικότερα  η στάση της αστυνομίας, η οποία παρέμεινε απαθής και θεατής κατά τη διάρκεια των τραμπουκισμών.

  Ακολούθησε εκτενής συζήτηση στην προγραμματισμένη συνάντηση, με τους γονείς να δηλώνουν, λίγο πριν τη λήξη της, ότι δεν έχουν καθησυχαστεί.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Καταγγέλουμε τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα ταγμάτα εφόδου της χα

Ο  σύλλογος μας  θα παραβρεθεί αύριο 18/01,  στις 1.30, στο κάλεσμα του Δ/ντη Εκπ/σης για το αντίστοιχο τμήμα ίδρυσης  ΔΥΕΠ στο 5ο Κερατσινίου

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ / ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

 

Επίσης παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος:

«Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου. Τους καλούμε να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους.
Με θλίψη παρακολουθούμε ανήλικα προσφυγόπουλα να στοχοποιούνται ως φταίχτες των προβλημάτων μας, ξεχνώντας ότι είναι κατατρεγμένα ανήλικα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους χάνοντας οικογένεια, σπίτι – πατρίδα, λόγω των πολέμων που διεξάγονται. Μια ολόκληρη γενιά παιδιών που δεν θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει φυσιολογικά, να μορφωθεί, να μεγαλώσει όπως πρέπει. Δεν χάνουμε ποτέ από τη μνήμη μας τα μάτια των παιδιών που γλιτώνουν από τον πόλεμο, δεν ξεχνάμε τον Αϊλάν και όλα τα άλλα παιδιά που “χάθηκαν” στις θάλασσες.
Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό και αναψυχή. Φεύγουν από τις χώρες τους, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσοι καταφέρουν να σωθούν από τις βόμβες, από τις κακουχίες, από τους δουλεμπόρους, από τα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, περνάνε στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς, αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Στην Ευρώπη βλέπουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και εκεί προσπαθούν να φτάσουν.
Δεν ξεχνάμε ότι οι γειτονιές του Πειραιά είναι προσφυγομάνες, ότι ο Πειραιάς και οι γύρω δήμοι γιγαντώθηκαν όταν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρασία και τον Πόντο ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, εξαιτίας του πολέμου, η ονομασία της περιοχής -Νέο Ικόνιο- το επιβεβαιώνει.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, που εκπροσωπεί εκατοντάδες γονείς του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος, πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα ώστε να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν πραγματικά συγκινητική με τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ταυτόχρονα με την έμπρακτη αλληλεγγύη, διεκδικεί άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας.
Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κλπ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους.
Καλούμε τους γονείς να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που βάζουν στο στόχαστρο μικρά παιδιά και κυνηγημένους ανθρώπους, αθωώνοντας τον ένοχο για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.
Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022

Close