Written by 08:32 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) μαζί ξανά στο προεδρείο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.: Οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Θανάση Αγαπητού 6975308409, Γιάννη Νικολάρα 6974750410

paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

 

Στο ίδιο έργο θεατές: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) μαζί ξανά στο προεδρείο.

Οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται

Η διαδικασία συγκρότησης, παρά τις αναβολές και καθυστερήσεις που είχαν στόχο και σκοπό όπως αποδείχτηκε, ολοκληρώθηκε.

Για μια ακόμη φορά η «συγκυβέρνηση» στο Δ.Σ. της ΔΟΕ συγκρότησε προεδρείο με τις δύο δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (ΔΗ.ΣΥ) που πλειοψήφησαν  στις τελευταίες αρχαιρεσίες της 82ης Γ.Σ. του κλάδου να καταλαμβάνουν όλα τα αξιώματα.

Η κοινή ανάληψη του προεδρείου έρχεται, για άλλη μια φορά, να επισφραγίσει τη μέχρι τώρα πλήρη συμπόρευση τους. Μαζί ακολούθησαν το δρόμο της υποταγής  όλο το προηγούμενο διάστημα που συντονισμένα και συνειδητά στήριξαν  τη βάρβαρη κυβερνητικής πολιτική των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Μαζί συμπορεύτηκαν στις συνελεύσεις των συλλόγων και στην   82η Γ.Σ. του κλάδου, που ψήφιζαν-αποχωρούσαν-χειροκροτούσαν και παρασκηνιακά συμφωνούσαν σε όλα. Μαζί  στοχοποιούν  τις δυνάμεις των Παρεμβάσεων, γιατί ξέρουν πως από το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό ρεύμα που εκφράζουν οι Παρεμβάσεις κινδυνεύουν.

Είναι αυτοί που μέσα στο συνέδριο έδωσαν σκληρές μάχες για τα οικονομικά προνόμια και τις συνδικαλιστικές παροχές.

Είναι αυτοί που τρία χρόνια τώρα σέρνονται πίσω από το άρμα του συνδικαλισμού των «πάνω» ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και εναποθέτουν τις τύχες του κινήματος στις επιλογές και τα παιχνίδια της υποταγμένης συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.

Είναι αυτοί που στις συνεδριάσεις για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. υπερασπίστηκαν με πάθος την μέχρι τώρα στάση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι αυτοί που ακόμα και τώρα προωθούν προπαγανδίζουν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, γι’ αυτό και μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, την Τετάρτη 28/8, αν και δεν «πήραν τίποτα» από αυτά που περίμεναν, αντί να καταγγείλουν την πολιτική ηγεσία έβγαλαν μαζί ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) το κατάπτυστο Δελτίο Τύπου της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, που κάλλιστα θα μπορούσε να το είχε εκδώσει το ίδιο το υπουργείο.

Είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να μη συμπίπτουν και συντονίζονται οι αγώνες, γι’ αυτό  και όλο το καλοκαίρι γνωρίζοντας την απόφαση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ για αγώνα διαρκείας από το Σεπτέμβρη, σκιαμαχούσαν και ψευτοδιαφωνούσαν για το προεδρείο, με σκοπό να αποτρέψουν και χρονικά τη δυνατότητα οργάνωσης κοινού πανεκπαιδευτικού αγώνα.

Ανάμεσα στη ΔΑΚΕ και στην ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) υπάρχει βαθιά προγραμματική συμφωνία και τις ηγεσίες των παρατάξεων τις  «συνδέουν δεσμοί αίματος» με τα οφέλη της κυβερνητικής εξουσίας, που δε θέλουν με κανέναν τρόπο να στερηθούν. Γι’ αυτό για μας ήταν δεδομένο πως από κοινού θα συγκροτούσαν το προεδρείο αργά ή γρήγορα.

Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις διεκδίκησαν την ανατροπή των συσχετισμών και την αλλαγή κατεύθυνσης για τη ΔΟΕ μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων, την 82η ΓΣ και τις αρχαιρεσίες. Οι συσχετισμοί άλλαξαν αλλά δεν ανατράπηκαν. Επίσης με συνέπεια καταθέσαμε από την πρώτη συνεδρίαση (1-7-2013) του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προγραμματική πρόταση συγκρότησης, που εκτιμάμε πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης και απαντά αγωνιστικά στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν τρέφαμε αυταπάτες από τη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (ΔΗΣΥ) ότι η πρότασή μας αυτή θα γινόταν δεκτή τους ξέρουμε πια καλά έχουν διαλέξει στρατόπεδο έχουν διαλέξει πλευρά. Είναι στη πλευρά της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, της υπεράσπισης του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλουν να ελέγχουν και να μπλοκάρουν κάθε προοπτική αγώνα και νίκης. Γι’ αυτό όχι μόνο τότε δε δέχονταν να τη συζητήσουν, αλλά και τώρα που έχει συγκροτηθεί το Δ.Σ. και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να γίνει συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης και ουσιαστικά παρέπεμψαν τη συζήτηση, αν και ο χρόνος είναι ασφυκτικός όπως έλεγαν και οι ίδιοι στις συνεδριάσεις της συγκρότησης, οχτώ μέρες αργότερα, βάζοντας την επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη 3/9.

Εμείς δηλώνουμε πως παραμένουμε σταθεροί στην αντίληψη και στάση που θέλει τη συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ να έχει ως κύριο μέλημα την υπεράσπιση των αποφάσεων των Γ.Σ. των συλλόγων, την ανάπτυξη αγώνων από τα κάτω για ρήξη και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Δηλώνουμε πως θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα δώσουμε τη μάχη με όλα τα μέσα και με την ευρύτερη, δυνατή ενότητα και συσπείρωση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το λαϊκό ξεσηκωμό και την ανατροπή τους. Τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα παλέψουμε στον κλάδο, ενωτικά και αποφασιστικά για την κήρυξη απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά-πανεργατικά χαρακτηριστικά και που όπως φαίνεται, όλο και περισσότεροι κλάδοι και εργαζόμενοι συνειδητοποιούν και συμφωνούν πως είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει στο βάθος και στην ένταση της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Ο ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Last modified: 30 Αυγούστου 2013

Close