Written by 23:25 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Αθώωση από το πειθαρχικό συμβούλιο της συναδέλφισσας μας Ν. Ορφανοπούλου. Νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και της αλληλεγγύης

πειθορφ6

Φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση(17/12) στην περιφερειακή διεύθυνση όπου συνεδρίαζε το πειθαρχικό Συμβούλιο

Ενημέρωση του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας και μέλους του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, Νίκου Παπασπύρου

Σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου  2015 εκδικάστηκε  από το  Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφισσάς μας Νατάσας  Ορφανοπούλου, δασκάλας  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενη για «Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα   το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά». Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», μνημονιακού νόμου του μεσοπρόθεσμου.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό  Συμβούλιο σήμερα έλαβε απόφαση απαλλαγής  της  από τις κατηγορίες για τις οποίες είχε παραπεμφθεί.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και από την τοπική κοινωνία, ο συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας η οποία  αντιμετώπισε τη δίωξη της συναδέλφισσας ως συνδικαλιστική δίωξη, ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών, λειτούργησαν αποφασιστικά για την απαλλαγή από τις κατηγορίες και τη  δικαίωση της.

Η βιομηχανία των άδικων διώξεων που έχει στηθεί στόχο έχει να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να περνούν χωρίς αντιδράσεις την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Η προσπάθεια επιβολής αυτού του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης απέναντι  στους μάχιμους εκπαιδευτικούς της  τάξης,  που με αξιοπρέπεια και ευθύνη παλεύουν  καθημερινά για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών σε ένα  δημόσιο σχολείο που καταρρέει, έπεσε στο κενό.

Η σημερινή δικαίωση της συναδέλφισσάς μας στέλνει το μήνυμα πως η παιδαγωγική  ελευθερία και η δημοκρατία στο σχολείο και η δυνατότητα του εκπαιδευτικού  να λειτουργεί  με πολιτική και εργασιακή αξιοπρέπεια είναι αποτέλεσμα του μαζικών, συλλογικών, καθημερινών, συντονισμένων και ανυποχώρητων αγώνων.

πειθορφ5

πειθορφ4