Written by 17:53 Αρχική Σελίδα

ΑΣΓΜΕ: «Χιλιοπαιγμένες εξαγγελίες μπροστά στην άθλια πραγματικότητα»

«Χιλιοπαιγμένες εξαγγελίες μπροστά σε μια άθλια πραγματικότητα και στον ορυμαγδό των μεταρρυθμίσεων», χαρακτηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στην έναρξη του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ σημειώνει:

«Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία ο υπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων την καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Όλα αυτά τη στιγμή που παραμένουν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τη στιγμή που οι μαθητές στοιβάζονται σε 28άρια και 30άρια τμήματα σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια, τη στιγμή που το ολοήμερο σχολείο υπολειτουργεί, αφού οι δάσκαλοι έχουν μεταφερθεί στην πρωινή ζώνη για να καλύψουν όπως – όπως την κατάσταση.

Όλα αυτά τη στιγμή που χιλιάδες προνήπια βρίσκονται εκτός του δημόσιου σχολείου, ενώ τα ελάχιστα που φοιτούν σε αυτό έγιναν δεκτά με κλήρωση ή με σειρά προτεραιότητας.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι διορισμένοι νηπιαγωγοί δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις ήδη οξυμένες ανάγκες, ενώ οι κτιριακές υποδομές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός έχει δηλώσει πως δεσμεύεται από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και από τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στην τρόικα και τους δανειστές και πως δεν θα πάρει κανένα μέτρο που θα έχει κόστος.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αξιότιμος κύριος υπουργός πως αυτή τη στιγμή με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς τουλάχιστον 60.000 προνήπια βρίσκονται εκτός δημόσιων δομών. Πως αυτό συνεπάγεται χιλιάδες προσλήψεις νηπιαγωγών, χιλιάδες προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού, όπως επίσης και την ανέγερση εκατοντάδων νέων σύγχρονων ασφαλών κτιρίων.

Θεωρούμε τις εξαγγελίες αυτές κενό χαρτί χωρίς καμιά ουσία, πιστεύουμε πως μπροστά στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται θέλει να αποπροσανατολίσει, να αποσπάσει τη συναίνεση γονιών – εκπαιδευτικών για το νέο αυτόνομο αποκεντρωμένο κατηγοριοποιημένο σχολείο», καταλήγει η ΑΣΓΜΕ.

Last modified: 1 Ιανουαρίου 2016