Written by 10:55 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή της ΔΟΕ – ΑΔΕΔΥ και συνέβαλαν στο γενικότερο ρεύμα αντίστασης που εκφράστηκε με την μαζική συμμετοχή στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δήλωσαν απεργία/αποχή και δεν συμπλήρωσαν τα φύλλα αποτίμησης, στη νέα απόπειρα εισαγωγής της αξιολόγησης στη δημόσια εκπαίδευση!

Το Υπ Παιδείας χρησιμοποίησε παραπλάνηση, διαστρέβλωση, έμμεσες και άμεσες απειλές φτάνοντας ακόμα και σε έκδοση διευκρινιστικών οδηγιών μέσω διαδικτύου προκειμένου να κάμψει το ρεύμα αντίδρασης των εκπαιδευτικών αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Το μόνο που πέτυχε είναι να αποδείξει ότι έχασε τη μάχη και έφτασε να εκλιπαρεί για αποστολή γνωμοδοτήσεων ακόμα και ελάχιστων μειοψηφιών για να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουμε  την προσπάθεια εισαγωγής “κουλτούρας αξιολόγησης”   που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρώτο βήμα στην εισαγωγή της Αξιολόγησης  . Στηριζόμαστε  στην κουλτούρα συλλογικής αντίστασης που έχουμε ήδη ως παρακαταθήκη.

΄Ενας νέος κύκλος αγώνων ξεκινά!

Στο Σύλλογό μας «Ο Περικλής» η μαγιά που συνέβαλε στην ακύρωση της Αξιολόγησης της προηγούμενης περιόδου διατηρήθηκε, με συμμετοχή περισσότερων του 1/3 των σχολικών μονάδων στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ –ΑΔΕΔΥ με τη μη πραγματοποίηση  των ειδικών συνεδριάσεων και με την αποχή συνολικά δεκάδων συναδέλφων από τις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η πρώτη πολύ σημαντική μάχη που δόθηκε δείχνει ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι “καυτός” και θα είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στα σχέδια του Υπουργείου για εισαγωγή της Αυτοαξιολόγησης – Αξιολόγησης.  Με πολύ μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις μας και αυτοπεποίθηση αλλά και μεγαλύτερη οργή απέναντι σ αυτούς που υποθηκεύουν χωρίς ντροπή τη ζωή μας με Μνημόνια μέχρι το 2060 και συνεχίζουν απροκάλυπτα και εγκληματικά το   αντιεκπαιδευτικό σχέδιο που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ – ΟΟΣΑ για τη δημόσια εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικά, δυναμικά και ανυποχώρητα

Μερικά πρώτα παραδείγματα συμμετοχής στην απεργία/αποχή:

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε μερικά σχολεία δεν έγιναν συνεδριάσεις γιατί δεν υπήρχαν υποψήφιοι  και αυτά δεν τα συμπεριλαμβάνουμε στα σχολεία που έκαναν αποχή

Β΄ Αθήνας: πάνω από 58 στα 105 περίπου Δημοτικά Σχολεία (ποσοστό που ξεπερνάει το 55%)

Α’ Αθήνας:  πάνω από 150 στα 200 περίπου Δημοτικά Σχολεία (ποσοστό που ξεπερνάει το 75%)

Σύλλογος Αριστοτέλης 55 στα 58 Δημοτικά Σχολεία (95%)

Σύλλογος Παρθενώνας, 18 στα 18 σχολεία (100%)

Α Σύλλογος  Αθηνών 17 στα 22

Σύλλογος Αθηνά 32 στα 44

Αρκαδία 17 στα 22

Σύλλογος Σαλαμίνας, όλα τα σχολεία δήλωσαν αποχή

Σύλλογος Καλλιθέας 17 στα 27

Σύλλογος Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, 13 στα 15 σχολεία

Σύλλογος Αμαρουσίου, 23 στα 36 σχολεία

Σύλλογος Σεφέρης 20 στα 35

Σύλλογος Έλλη Αλεξίου, Περιστέρι 21/41

Σύλλογος Ρόζα Ιμβριώτη, Βύρωνας 16/26

Σύλλογος Θουκιδίδης 17/23

Σύλλογος Σωκράτης 60% σχολείων

Σύλλογος Παπαμαύρος 6 στα 17

Σύλλογος Κερατσίνι-Πέραμα, 19 στα 24

Δυτικής Αττικής, 24 στα 41

Σύλλογος Πειραιά «η Πρόοδος», 17 στα 31

Σύλλογος Αιγάλεω, 12 στα 18

Σύλλογος Χανίων, τα 36 από τα 53

Σύλλογος Κ. Σωτηρίου 18 από τα 32

Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε μια πρώτη σοβαρή μάχη ενάντια στην πρώτη σοβαρή απόπειρα εισαγωγής της αξιολόγησης! Το Σεπτέμβρη θα ακολουθήσουν κι άλλες!

Και θα είναι κι αυτές νικηφόρες!

Θέλουμε σχολείο δημοκρατικό – όχι ένα κάτεργο αξιολογικό

Last modified: 21 Ιουνίου 2017