Written by 14:50 Αρχική Σελίδα

Αποσύρεται η διάταξη για τις προσλήψεις αναπληρωτών – Καμία αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών για φέτος!

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας μέσα απο την επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αποσύρεται  από το νομοσχέδιο για την παιδεία το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα, η διάταξη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Δεν θα αλλάξει για την επόμενη σχολική χρονιά η διαδικασία πρόσληψης. Όλα αυτά δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στην Βουλή

Ο Υπουργός Παιδείας  δήλωσε μέσα από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων: “Προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση την περσινή διαδικασία”.

O Yπουργός Παιδείας συγκεκριμένα σημείωσε: “Πρώτον ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άδικες επιλογές άρα φέτος αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται από την απόφαση του ΣτΕ 4030/2015 επειδή συνεχίζει να υπάρχει το τραγικό πρόβλημα των δημοσιονομικών αδιεξόδων, εμείς θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις των αναπληρωτών, που είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει το καθημαγμένο από την μνημονιακή επίθεση σχολικό σύστημα με βάση την περσινή διαδικασία, με βάση τους πίνακες που υπήρξαν και πέρσι. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι δυνατόν να εγείρει διάφορα προβλήματα. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και δεσμευόμαστε ότι την επόμενη χρονιά 2016-2017 θα υπάρξει διαδικασία ΑΣΕΠ για να υπάρξουν διορισμοί μαζικοί εκπαιδευτικών και αυτό έχει να κάνει και με την πορεία της οικονομίας αλλά και ειδικότερα με τις μεγάλες πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για διορισμούς και όχι για αναπληρωτές ομήρους, για διορισμούς με αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία”.

Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

Last modified: 26 Απριλίου 2016