Written by 17:38 Αποφάσεις Δ.Σ.

Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας για δημοσίευμα εφημερίδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2010

Αρ. Πρωτ.: 2

 

Προς:

Την κα Δημητροπούλου ΠηνελόπηΔιευθύντρια της εφημερίδας «ΠΡΟΦΙΛ της πόλης μας» Σαλαμίνος 84, 15232 Χαλάνδρι

Κοιν.:
1. Κον Δήμαρχο ΧαλανδρίουΓρηγόρη Ζαφειρόπουλο Αγ. Γεωργίου 30 Χαλάνδρι
2. Σχολικούς Συβούλους Χαλανδρίου:
Γαλάνη Παναγιώτη

Παυλίδη Αντώνη
Αμπόνη Λυδία
Πλάτωνος 14 15234 Χαλάνδρι

 

 

Θέμα: Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας για δημοσίευμα εφημερίδας
Συνημμένα: Επιστολή διαμαρτυρίας 2 σελίδων

κα Δημητροπούλου Πηνελόπη,
Σας αποστέλλουμε επιστολή διαμαρτυρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας σχετικά με τα γραφόμενα στην εφημερίδα σας τεύχος 66ο Νοέμβρης 2006 και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της, όπως οφείλετε, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας

Διαβάστε το κατάπτυστο δημοσιεύμα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

enim_03-03-2010_clip_image002

Περί (εκ)παίδευσης του Ζανό.από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Αγαπητέ κύριε εκδότη,
Στο τεύχος Νοεμβρίου 2009 (66ο φύλλο), της εφημερίδας σας “ΠΡΟΦΙΛ της πόλης” με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι σε δύο τουλάχιστον σημεία της έκδοσης επιχειρείται μια πρωτοφανής επίθεση προς την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας και κυρίως προς μια συγκεκριμένη σχολική μονάδα του δήμου μας.
Κρυμμένος πίσω από ψευδώνυμα (Ζανό), αλλά και ανώνυμα σε άλλες στήλες, ο συντάκτης του άρθρου μέσα από ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο επιχειρεί τη συστηματική σπίλωση και ηθική εξόντωση επιστημόνων, παιδαγωγών και εκπαιδευτικών λειτουργών που γονείς και κοινωνία προσδοκούν από αυτούς την παίδευση των παιδιών τους.
Σταχυολογούμε το τι καταμαρτυρεί για το εκπαιδευτικό δυναμικό της πόλης μας και πόσο περιφρονητικά μιλά γι’ αυτούς ο ανώνυμος συντάκτης αποκαλώντας τους : «.ανάγωγους, άξεστους, αναξιοπρεπείς, αγενείς και φανατισμένα κομματόσκυλα . ανίκανους, εμπαθείς, ρεβανσιστές κομματικούς  εγκάθετους. κλπ, κλπ.»
Αναρωτιόμαστε ποιος άραγε είναι ο συντάκτης του άρθρου, που χωρίς να έχει το ανάστημα να βάλει το επώνυμο του κάτω από ένα τέτοιο αισχρό κείμενο, επιχειρεί να ποδηγετήσει και να χειραγωγήσει τον  εκπαιδευτικό; Δεν έχει το σθένος να αντιπαρατεθεί σε ένα δημόσιο διάλογο με την κοινωνική ομάδα που καθυβρίζει αναφέροντας το όνομα του;
Ποιος είναι άραγε αυτός που κρίνει έτσι αβασάνιστα και απερίσκεπτα το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και αποφαίνεται για το «.σαθρό τρόπο  επιλογής των εκπαιδευτικών που ταλανίζει μια ολόκληρη χώρα.». Ίσως θα πρέπει να διεκδικήσει μια θέση συμβούλου δίπλα στην νέα υπουργό Παιδείας για να υλοποιήσει το νέο όραμα για την παιδεία.
Αλλά, φευ, οι τακτικές γκεμπελικού τύπου, διαμέσου παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων δεν σταματούν εδώ. Οι επιθέσεις κορυφώνονται όταν προβάλλονται «.οι εύστοχες ενέργειες, η κοπιαστική προσπάθεια, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο προσωπικός αγώνας» του γράφοντα για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων μιας νέας σχολικής μονάδας του Χαλανδρίου ενώ αντίθετα αποσιωπάται η ψηφισμένη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), στην οποία συμμετέχει με τακτικό μέλος ο Σύλλογός μας, για έκτακτη επιχορήγηση του σχολείου, η οποία φυσικά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Επιστρέψαμε καθώς φαίνεται σε εποχές αλήστου μνήμης όπου ο αντιδήμαρχος τονίζει ότι «.κατόπιν δικών μου ενεργειών.». Αλλά βέβαια χρειάζεται και η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών οι οποίοι όντας «ανάγωγοι» και «άξεστοι» δεν αντιλήφθηκαν τις δικές του ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων.
Δυστυχώς όμως κύριε συντάκτη της καταγγελίας αργήσατε να μεριμνήσετε για τη νέα σχολική μονάδα. Αφήσατε αβοήθητους το Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσπαθούν να δώσουν λύσεις από μόνοι τους στα προβλήματα.
Αν ο συντάκτης του άρθρου (ο μικρός Ζανό) είναι πράγματι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, τότε καλούμε την Δημοτική Αρχή της πόλης μας να πάρει σαφή θέση δηλώνοντας αν επικροτεί τις απόψεις αυτές, ειδάλλως οφείλει να δώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες,  να απομονώσει αυτές τις λαϊκίστικες, φασίζουσες φωνές, να αποδοκιμάσει τους θιασώτες της εύκολης μηδενιστικής κριτικής και του ανορθολογικού εντυπωσιασμού.
Η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης και ηθικής εξόντωσης των εκπαιδευτικών και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες χειραγώγησης, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στην ελληνική εκπαίδευση. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν Ζανό το δικαίωμα να μοιράζει πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας και νομιμοφροσύνης σε εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί του Χαλανδρίου, αλλά και όλης της χώρας δίνουν καθημερινά αγώνα μέσα σε αντίξοες συνθήκες, απαξιωμένοι από την πολιτεία, για το καλό των παιδιά και του τόπου.

Αγία Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Last modified: 14 Ιανουαρίου 2010

Close