Written by 08:02 Slider, Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Αποκαλυπτικός ο υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ (αύξηση ωραρίου, “πιθανοί διορισμοί” άγνωστο το πότε)

Με αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και όπως διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία( σε 20.000 υπολογίζει τα κενά το ΥΠΟΠΑΙΘ).

Ο κ. Μπαλτάς είπε ότι στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι μόλις μπει ο μαθητής στην τάξη το Σεπτέμβριο να έχει δάσκαλο και βιβλία.

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Μπαλτάς αφού δε δεσμεύτηκε για το πότε θα γίνουν διορισμοί(μπορεί και στο μέσο της σχολικής χρονιάς), αλλά ακόμα και αν θα γίνουν οι 2500 διορισμοί περίπου, αφού πρώτα από αυτόν τον αριθμό θα αφαιρεθούν οι επαναπροσληφθέντες.

Ανοιχτή διάπλατα άφησε ο υπουργός την πιθανότητα να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, αφού όπως επικαλέσθηκε η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και θα πρέπει να κάνουμε θυσίες!

Συγκεκριμένα είπε:

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση».

Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπουργών (Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου-Λοβέρδου) από ότι φαίνεται οδηγείται από το “θα σκίσουμε τα μνημόνια” στο θα διαλύσουμε και θα ξεσκίσουμε ότι έχει απομείνει από τη δημόσια εκπαίδευση σε βάρος των μαθητών, των γονιών τους και  από τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση γα το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως απόλυτη προτεραιότητα γα την Ευρώπη και την κυβέρνηση είναι να υπογραφεί η νέα σύμβαση.
Εν συνεχεία θα αποτιμηθεί η ισορροπία των δυνάμεων και μετά θα ληφθούν αποφάσεις για το εσωκομματικό ζήτημα αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών.

Για το θέμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην Παιδεία εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση.

Last modified: 27 Ιουλίου 2015