Written by 19:28 Slider, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ., Αρχική Σελίδα

Απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας της 9/2/2023 για την Αξιολόγηση

ΑΠΟΦΑΣΗ της  έκτακτης Γ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. « Ο Περικλής» της 9/2/2023

για διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης

 

Να σημάνουμε συναγερμό!

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκαιο!

Αγώνας μέχρι τη Νίκη!

Γενικευμένος,  πανελλαδικός, πανεκπαιδευτικός πολύμορφος αγώνας διαρκείας για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη δουλειά – διορισμούς, ζωή με δικαιώματα!

Λίγο πριν την εκπνοή αυτής της βουλής, της κυβέρνησης, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, το ΥΠΑΙΘ κατέθεσε αιφνιδιαστικά  τροπολογίες μήπως καταφέρει να ξεκινήσει η αξιολόγηση. Βιάζεται γιατί φοβάται ότι τελικά, δεν θα τα καταφέρει ούτε αυτή η κυβέρνηση -όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 σχεδόν χρόνων- να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών. Τοποθετεί άρον άρον σχολικούς συμβούλους σε όποιες περιοχές κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες, κρατά όμηρους τις/τους νεοδιόριστους και τους απειλεί με τη μονιμοποίησή τους, απειλεί κι εκβιάζει όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς για να κατορθώσει ότι δε κατόρθωσε ούτε καν με τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες έβγαλε παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ώστε να εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει ο ΑΣΕΠ και η αξιολόγηση. Φέρνει καθολική εφαρμογή των εξετάσεων PISA, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών και την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της αγοράς.

Υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ όπως ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμος πλαίσιο, με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης και την ενίσχυση του ταξικού, κατηγοριοποιημένου σχολείου, με ένταση των αποκλεισμών από τη μόρφωση, με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία της αξιολόγησης και των φορέων εφαρμογής της.

«Κοκτέιλ» ακρίβειας, φτώχειας και νέα μνημόνια, την ώρα που οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται και απειλούν και την περιοχή μας

Η ακρίβεια καταβροχθίζει τους πενιχρούς μισθούς. Οι εργαζόμενοι βλέπουν το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά τους να σαρώνεται από την πληθωρισμό και την ακρίβεια και την κυβέρνηση να επιχαίρεται για τα επιδόματα και τα κουπόνια. Οι αυξήσεις στους μισθούς ακούγονται μόνο στα προεκλογικά μπαλκόνια ενώ στην πραγματικότητα έχουμε βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος, όλα δουλεύουν για τα κέρδη των ολιγαρχών του πλούτου.

Η ΕΕ ζητάει από τις χώρες – μέλη της την επιστροφή στους ματωμένους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, που μεταφράζεται σε νέα μνημόνια και μέτρα σκληρής λιτότητας, ενώ από το 2023 ξεκινά η επιστροφή των όποιων δανείων δόθηκαν στις χώρες της ΕΕ, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγείται και σε νέα κλιμάκωση. Οι πολεμικές αναμετρήσεις και οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου έρχονται με έντονο τρόπο στο προσκήνιο θέτοντας τεράστιους κινδύνους «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το ψωμί». Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι προβλέψεις για έναν νέο κύκλο ύφεσης που θα πλήξει την οικονομία προοιωνίζονται μια νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Για να προχωρήσουν όλα αυτά, χτυπιέται με τον νόμο Χατζηδάκη το δικαίωμα στον αγώνα, την αντίσταση, τις συλλογικές διαδικασίες, την απεργία. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, αλλά και τη συνεισφορά του κρατικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής, οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στα σωματεία, ο κόσμος της εκπαίδευσης γύρισε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών κι απείχε συντριπτικά.

Καμιά προεκλογική αναμονή κι αυταπάτη – ο λόγος στους αγώνες των εργαζομένων! Είναι ώρα αγώνα, αντίστασης, μάχης!

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες ξεσηκώνονται! Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, βγήκαν στον δρόμο για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των προσλήψεων εκπαιδευτικών στους δήμους, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την εργατική λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, την ανελέητη ακρίβεια.

Μπροστά στο επικίνδυνο δολοφονικό «κοκτέιλ» αντεργατικής, ολοκληρωτικής καπιταλιστικής επιδρομής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ηγείται στον χορό των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Ελλάδα, ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα είναι η διέξοδος! Γιατί ο πλούτος που κυκλοφορεί είναι αμύθητος! Όλος αποτέλεσμα των κόπων δισεκατομμυρίων εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο και στον τόπο μας. Γιατί λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις, μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, φοροαπαλλαγές, θαλασσοδάνεια, χορός εκατομμυρίων στα ΜΜΕ, 600 ευρώ επίδομα στις δυνάμεις καταστολής, και φυσικά η σαπίλα των εκατομμυρίων ευρώ σε βαλίτσες της  διαφθοράς και της διαπλοκής.

Γενικευμένος, πανελλαδικός, πανεκπαιδευτικός πολύμορφος αγώνας διαρκείας

Μπροστά στην συνεχή και γενικευμένη επίθεση που δέχεται το εισόδημά μας, το δημόσιο σχολείο, η εργασία και τα δικαιώματά μας, καταθέτουμε πρόταση παρατεταμένου πολύμορφου αγωνιστικού και απεργιακού αγώνα, που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες, θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και σε κάθε φάση τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα θα καθορίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις. Απαιτούμε τώρα ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής – ανατροπή της αξιολόγησης και άμεση ικανοποίηση των μισθολογικών και εργασιακών μας αιτημάτων. Με τον αγώνα μας να κάνουμε κέντρο της πολιτικής ζωής τις ανάγκες και τα αιτήματα μας και να υποχρεώσουμε κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση σ αυτά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Συγκεκριμένα αποφασίζουμε τα παρακάτω μέτρα σε συνέχεια και συμπληρωματικά της ειλημμένης απόφασης της ΔΟΕ από 2/2/23 

 1. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ώρα 2μ.μ. με διευκολυντική στάση εργασίας από τη ΔΟΕ.
 2. Συμμετέχουμε μαζικά στις 15 Φλεβάρη στην πανεκπαιδευτική απεργία με το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων. Βάζουμε ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

Την πρόκληση της Κεραμέως με την απόπειρα για την εκκίνηση  της ατομικής αξιολόγησης θα την γυρίσουμε μπούμερανγκ στην κυβέρνηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η  προκηρυγμένη απεργία στις 15/2  να έχει προμετωπίδα το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων με  νέο γύρο Γ.Σ. και ολομέλεια προέδρων το τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη για εκτίμηση και κλιμάκωση και πρόταση για πανεργατική απεργία με ιδιαίτερη αιχμή :

Μπλόκο στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ χωρίς αξιολόγηση, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μπλόκο στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία, ενάντια στο προσοντολόγιο και τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων, την κατάργηση του διαγωνισμού PISA, για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα

 1. Να υπάρξει απόφαση για συνέχεια και κλιμάκωση – η απεργία στις 22/2 των υγειονομικών μπορεί να αποτελέσει επόμενο απεργιακό βήμα – με διεύρυνσή της σε πανεργατική (Παιδεία – Υγεία και απεύθυνση και σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα). Ο σύλλογος μας θα προβάλει μαζί με τα άλλα και την απαίτηση κάλυψης των ελλείψεων σε φάρμακα και προσωπικό στα παιδιατρικά νοσοκομεία και την ανάγκη για την εξασφάλιση τους δωρεάν για όλα τα παιδιά και την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Παίδων.

Σε κάθε περίπτωση να καθοριστεί επόμενη  απεργία μέχρι το τέλος του Φλεβάρη που θα καλέσουμε  και θα  επιδιώξουμε  να γίνει πανεργατική, με αποφάσεις από τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ  και  με  συντονισμό σωματείων.

 1. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ OΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚH ΣΥΜΜΕΤΟΧH ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ : Η ΑΤΟΜΙΚH ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΑΞΙΟΛOΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ /ΑΠΟΧΗ που αποφάσισε η ΔΟΕ από όλες τις διαδικασίες ατομικής αξιολόγησης (εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης- συναντήσεις με αξιολογητές, γραφειοκρατικές υποχρεώσεις κλπ) – Μόλις σταλεί η νέα δήλωση  συμμετοχής στην Α/Α υπογράφουμε μαζικά όλοι οι συνάδελφοι σε κάθε σχολική μονάδα.
 • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ σε περίπτωση που η ΑΑ για την ατομική αξιολόγηση βγει παράνομη να την  ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡYΞΕΙ  όπως έκανε με τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές. Σε κάθε περίπτωση η Γ.Σ. του Συλλόγου μας  αποφασίζει την κήρυξη Απεργίας Αποχής από την ατομική αξιολόγηση από το σωματείο (από την αυτοαξιολόγηση έχει αποφασίσει και πραγματοποιήσει ήδη). Το εξώδικο θα σταλεί αμέσως μόλις τοποθετηθούν οι σχολικοί σύμβουλοι της Αττικής και ετοιμάσουν να αξιολογήσουν. Καλούμε και τα άλλα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να αποφασίσουν και να δεσμευτούν σε αυτό και συντονιζόμαστε μαζί τους.
 • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που αποφάσισε η ΔΟΕ σε περίπτωση απόπειρας αξιολογητή να επισκεφτεί σχολείο για να αξιολογήσει εκπαιδευτικούς. Ο σύλλογος θα προσδιορίζει το χρόνο συγκεκριμένα για την κάλυψη των εκπαιδευτικών όταν οι σχολικοί σύμβουλοι επιδιώξουν να μπουν στην τάξη συναδέλφου. Σε κάθε περίπτωση εφόσον χρειαστεί η Γ.Σ. του Συλλόγου μας  αποφασίζει στάσεις εργασίας  από το σωματείο. Συγκέντρωση στο σχολείο που θα επιχειρηθεί η διενέργεια αξιολόγησης για την αποτροπή της, με συμμετοχή του Δ.Σ. του συλλόγου, και κάλεσμα πρός όλους τους εκπαιδευτικούς. ΜΠΛΟΚAΡΟΥΜΕ τις επισκέψεις στα σχολεία.
 • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν ότι δεν θα δεχτούν κανένα αξιολογητή στο σχολείο. Να κηρύξουν ανεπιθύμητο στο σχολείο κάθε αξιολογητή.
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΠΤΥΧIΑ κλπ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚH ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΔΕΝ ΑΥΤΟΦΑΚΕΛΩΝOΜΑΣΤΕ
 • Θα οργανώσουμε την κινητοποίηση στο γραφείο των σχολικών συμβούλων μόλις αναλάβουν υπηρεσία.
 • Συγκέντρωση δ/ντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων πριν ξεκινήσει η αξιολόγηση.

 1. ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την Α/Α και από την αυτοαξιολόγηση της σχ. μονάδας. Να δηλώσουμε όλοι Απεργοί Aπέχοντες και να  σταματήσουμε  κάθε εμπλοκή με τη πλατφόρμα και τη διαδικασία – όπως κάναμε όλοι μαζί με την απόφαση της ΔΟΕ στο ξεκίνημα της μάχης αυτής!  Στο σύλλογο μας έχουμε προκηρύξει από την προηγούμενη χρονιά  και συνεχίζουμε την Α/Α και καλούμε και όσες/ους συμμετείχαν στην αξιολόγηση είτε αναρτούν Ενιαία Κείμενα να υπογράψουν τώρα Α/Α. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
 2. Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων δεν φτάνει η απόφαση αν δεν την πάρουμε στα χέρια και δεν εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή όλων και την πλατιά απεύθυνση στην κοινωνία μέσα (στους συναδέλφους) και έξω στους γονείς (Γράμμα προς γονείς – πανό αφίσες στα σχολεία).
 3. Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα με στόχο την  παρέμβαση σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.
 4. Ο αγώνας μας πρέπει να ακυρώσει όλο το σχέδιο της αξιολόγησης, του επιχειρηματικού σχολείου της αγοράς και της κατηγοριοποίησης σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών με όλες τους τις εκφράσεις. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ στις 13/2 ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση ούτε μέσα από τις εξετάσεις PISA. Η ΔΟΕ να πάρει την απόφαση για την ακύρωση των εξετάσεων PIS Με βάση την εμπειρία από τα σωματεία που ακύρωσαν πέρσι τις εξετάσεις να πάρει όλα τα μέτρα (απεργία /στάση εργασίας, κινητοποιήσεις, κοινή δράση με τους γονείς).  Σε κάθε περίπτωση η Γ.Σ. του Συλλόγου μας  αποφασίζει στάσεις εργασίας  από το σωματείο, κινητοποιήσεις και απεύθυνση προς τους γονείς για να μη συμμετέχουν  τα παιδιά τους,  για την ακύρωση των εξετάσεων στα σχολεία του Συλλόγου μας.
 5. ΚΑΜΙΑ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. Με τον αγώνα μας να σταματήσουμε την κοροϊδία. Η κυβέρνηση αρνείται να δόσει αυξήσεις.  Ούτε η αντιπολίτευση δεν δεσμεύεται για αυξήσεις και αποφεύγει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση γι αυτό. Τώρα να γίνει ξεσηκωμός και απεργιακός αγώνας – πριν από τις εκλογές – να πιέσουμε πολιτικά κυβέρνηση και κάθε πολιτική δύναμη ενδεχόμενης κυβερνητικής εναλλαγής. ΤΩΡΑ να μας δώσουν τις πραγματικές αυξήσεις που ζητάμε.
 6. Συμμετέχουμε και θα συμβάλουμε στο συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων για τη συζήτηση και οργάνωση του αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Απαιτούμε:

 • Όχι στην αξιολόγηση– αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών ΥΑ και νομοθετημάτων.
 • Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους.
 • Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA)
 • Άμεση Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ χωρίς αξιολόγησή τους
 • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα– μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με  το πτυχίο και την προϋπηρεσία– πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
 • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς / συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, της ακρίβειας και του πληθωρισμού. 1.000 ευρώ καθαρά κατώτατος! Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης. Να δοθεί το κομμένο Μ.Κ. του 2016-17, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ & 4000 για κάθε παιδί
 • Υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ’ όλης της ύλης με όλα τα ζητήματα, οικονομικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, μορφωτικά, εκπαιδευτικά, σύμφωνα με τα αιτήματα μας
 • Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑστα είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο (ρεύμα, ενέργεια, κ.α) και να λειτουργούν σε όφελος του λαού (φτηνό ρεύμα κλπ) και όχι του κέρδους.
 • Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και ολιγοθεσίων δημοτικών σχολειων όπως των υπόλοιπων εκπαιδευτικών
 • Μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες, απαραίτητα υλικά, κ.ά.).
 • Ανατροπή – Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη!
 • Όχι στην καταστολήκαι την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Τα σωματεία μας δεν θα εφαρμόσουν το ν. Χατζηδάκη.
 • Ανατροπή της πολιτικήςκυβέρνησης–ΕΕ–ΟΟΣΑ–Κεφαλαίου και όποιων την εφαρμόζουν/στηρίζουν.
 • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Last modified: 11 Φεβρουαρίου 2023

Close