Written by 10:28 Ανακοινώσεις, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ.

Απόφαση Γ.Σ. Συλλόγου Περικλής της 21/11/2013 για την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης

 

              ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. ΄΄ΠΕΡΙΚΛΗΣ΄΄

                                             στις  21-11-2012

 

ü     Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα της κυβέρνησης.

ü     Μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!

 

Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ προχωράνε συνεχώς σε βάρβαρα για το λαό μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η  επαναδιαπραγμάτευσή τους, αυτό σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα και «οι ρήτρες αντικατάστασης».

Ελάχιστοι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου αρκούν για να ανατρέψουν τη ζωή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και να μας οδηγήσουν σε μια ζωή χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, να υποβαθμίσουν παραπέρα τις προσφερόμενες στο λαό κοινωνικές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις των «φιλέτων» του δημοσίου. Με το πολυνομοσχέδιο :

ü    προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.

ü    οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.

ü    με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.

ü    με μετάταξη οδηγούν τον υπάλληλο σε μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, σε κατώτερη ή προσωρινή θέση σε οποιοδήποτε φορέα χρειάζεται στη χώρα.

ü    προωθούν την υποχρεωτική μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση, με μια απλή υπουργική απόφαση. Διαμορφώνουν εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.

ü    εντάσσουν τις μετατάξεις στους περιορισμούς των προσλήψεων 1 προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο και απαγορεύουν  τις προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ για 4 χρόνια στους ΟΤΑ.

ü    μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλ. απολύουν  τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων  τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».

ü    επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.

ü    οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, που αγωνίζεται για ένα άλλο Σύνταγμα και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων ( άρθρο Ζ3, παρ.1-ε), που δίνει άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πατρίδας. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους.

 

 

 

Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό:

ü     προωθούν νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

ü     ελαχιστοποιούν τις προσλήψεις αναπληρωτών, παρά το γεγονός ότι τα κενά είναι χιλιάδες

ü     μεταφέρουν το κόστος των σχολικών βιβλίων στους γονείς

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προωθούν συμπτύξεις τμημάτων, στοιβάζουν 30 μαθητές στην τάξη, ενώ μοιράζουν ένα καθηγητή σε περισσότερα τμήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον εβδομαδιαίο χρόνο διδασκαλίας του κάθε μαθήματος (π.χ. 2 ώρες μαθηματικά την βδομάδα το κάθε τμήμα, αντί για 4)! Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να κρύψουν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών.

Είναι προ των πυλών η εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, που αποσκοπεί στη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην πιο στενή σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς. Η εφαρμογή της αξιολόγησης στα πρότυπα σχολεία αποδεικνύει ότι η αξιολόγηση είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση της στρατηγικής της Ε.Ε. και των μονοπωλίων στην εκπαίδευση, για το τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων του λαού και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην περάσει η αξιολόγηση και το σύνολο των μέτρων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα.

Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.

Κίνημα και αγώνας, που θα αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και όλες τις αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση, πιο αυταρχική, πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

ü     ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 

ü     Να μην περάσει η αξιολόγηση. Να μπλοκαριστεί στην πράξη.

ü     Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι συμπτύξεις των τμημάτων.

ü     Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από πόλη σε πόλη, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις

ü     Όχι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022

Close