Written by 14:45 Αρχική Σελίδα

Αποφάσεις Δ.Σ. ΔΟΕ (14/3/2013)

λογοτυπο δοε
Αθήνα 14/3/2013Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εφτά εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη του Συλλόγου Π.Ε. Χανίων,  βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης, διωκόμενοι ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους σε απεργιακούς και κοινωνικούς αγώνες στους οποίους βρίσκονταν μετά από κάλεσμα του τοπικού συλλόγου. Σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο κινδυνεύουν με αργία ή ακόμη και απόλυση. Με τη δίωξη αυτή στοχοποιούνται  οι συνδικαλιστές με σκοπό να φιμωθεί όποια φωνή επιμένει να αγωνίζεται, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και χτυπιούνται οι κοινωνικοί αγώνες.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των συναδέλφων και δηλώνει ότι θα υπερασπίσει τα μέλη της που βρίσκονται κατηγορούμενα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ειδικά την εποχή αυτή, που με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις, την αυτοδίκαιη αργία και την απόλυση, επιχειρεί να επικρατήσει στο δημόσιο ο τρόμος της ΕΔΕ και ο φόβος της απόλυσης. Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων από τα συνδικάτα είναι υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Αρ. Πρωτ:2030 Αθήνα 14/3/2013Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ           

           Την εποχή που τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νέους, στην απόλυτη εξαθλίωση, το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων.

            Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής που έχουν προσληφθεί για παράλληλη στήριξη μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να καλούνται να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια για 15 ημέρες μακριά από τον τόπο διαμονής τους (εκπαιδευτικοί από Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λήμνο και Μυτιλήνη!!) υποβαλλόμενοι σε δυσβάσταχτα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή, φαγητό, κλπ.) στα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί αφού εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για όσους συμμετέχουν.

 
Αθήνα 14/3/2013Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων να μην επιτρέψει σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ να είναι υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ.

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ότι η συνάδελφος, η οποία ζει, δρα συνδικαλιστικά και έχει οργανική θέση στην Ικαρία, είναι προσωρινά αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Θεωρούμε ότι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν κανονικά στα σωματεία τους και στις αρχαιρεσίες, έχουν υποχρέωση να μην αποκόπτονται από τον κλάδο και τους αγώνες του.  Πόσο μάλλον όταν έχουν οργανική θέση σε κάποιο σχολείο της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ και φυσικά δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από άλλη ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε ότι το να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να είναι μέλος και να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες, μόνο και μόνο επειδή ασκεί το δικαίωμά του να αποσπαστεί σε κάποιο κόμμα, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους!  

Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές! Ρίχνουν νερό στον μύλο των αντεργατικών σχεδιασμών της τρικομματικής συγκυβέρνησης, χτυπούν όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, χτυπούν όλους τους συναδέλφους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μεθοδεύει το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και της δυνατότητας των κομμάτων να έχουν στη διάθεσή τους αποσπασμένους εργαζόμενους, όπως εξάλλου προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη.

Καλούμε τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ικαρίας- Φούρνων να ανακαλέσουν την επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα απόφασή τους.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Αθήνα 14/3/2013Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την πανελλήνια συνάντηση του αυτοαποκαλούμενου

«συντονιστικού Νηπιαγωγών»

Με αφορμή ερωτήματα για την πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνει το αυτοαποκαλούμενο «Συντονιστικό Νηπιαγωγών» το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως ουδεμία σχέση έχει αυτό με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Πρόκειται για ομάδα συγκεκριμένου παραταξιακού σχήματος, η οποία ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί όποια δράση επιθυμεί, αλλά είναι αντιδεοντολογικό να αυτοπαρουσιάζεται ως συνολική δήθεν έκφραση όλων των Νηπιαγωγών και να ζητάει μάλιστα οικονομική κάλυψη από τη Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους.

Στη δυσκολότερη συγκυρία για το μαζικό κίνημα ο διαχωρισμός των συναδέλφων για μικροπαραταξιακούς λόγους σε μικρότερα σχήματα (ξεχωριστά νηπιαγωγοί, ξεχωριστά γυμναστές, ξεχωριστά δάσκαλοι, ξεχωριστά διευθυντές, ξεχωριστά αναπληρωτές, ξεχωριστά ειδικής αγωγής, κλπ.) αποδυναμώνει την προσπάθεια που πρέπει να είναι του συνόλου του κλάδου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Last modified: 14 Μαρτίου 2013

Close