Written by 19:32 Αποφάσεις Δ.Σ.

Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ Τρίτη 15 Μάη 2007

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ. – Fax: 2106399318

http://www.syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 11 Μαΐου 2007
Αρ. Πρωτ.: 44

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.

μέλη του Συλλόγου 
μας

 

 

Θέμα: Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ ΤΡΙΤΗ 15 Μάη 2007

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων ανέδειξαν και πάλι με τον καλύτερο τρόπο τη ληστεία που γίνεται πάνω από 50 χρόνια σε βάρος τηs περιουσίας των ταμείων και των ασφαλισμένων.

Τα αποθεματικά των ταμείων είτε μέσα από την άτοκη δέσμευσή τους στην τράπεζα τns Ελλάδος είτε μέσα από το χρηματιστήριο είτε σήμερα μέσα από τα δομημένα ομόλογα βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο του Κράτους και των κυβερνώντων και χρησιμοποιούνται για όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και για την αύξηση των κερδών των οικονομικά ισχυρών.

Στα πλαίσια αυτά γίνονται βορά και των διαφόρων επιτήδειων που αισχροκερδούν σε βάρος των ασφαλισμένων.

Και όλα αυτά όταν σε πολιτικό επίπεδο κάποιοι πιέζουν για νέες παρεμβάσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων (μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ενίσχυση ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών κλπ).

              Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα επίθεση στην περιουσία των ταμείων έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη επίθεση που γίνεται από πλευράς κυβέρνησης σε βάρος του εισοδήματος και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Η εισοδηματική πολιτική του 3,5% για το 2007 οδηγεί σε «αυξήσει» κάτω από το 2%. Πα τρίτη δηλαδή χρονιά υπάρχει μείωση του εισοδήματος αφού δεν καλύπτεται ούτε ο επίσημος πληθωρισμός που θα ξεπεράσει το 3%.

Ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για ονομαστική μείωση των αποδοχών μας από 1/7/2007 αφού η Κυβέρνηση με πρόσχημα τη σταδιακή επέκταση των 176 € στους συνταξιούχους προχωρά σε αντίστοιχες κρατήσεις για το σύνολο του ποσού άμεσα, χωρίς όμως και να χορηγεί το αντίστοιχο ποσό σε όσους δε δίνεται αλλά και ούτε να το εντάσσει στους βασικούς μισθούς

Έτσι τα 21 € αύξησης στο εισαγωγικό ΜΚ μετά τα 10 € κράτηση για κύρια σύνταξη γίνονται 11 € και εάν υπάρξουν κρατήσει για τα επικουρικά θα έχουμε ακόμη και ονομαστική

Η πολιτική λιτότητας, η επιδοματική πολιτική, η εγκατάλειψη του μισθολογίου και οι αλχημεία της Κυβέρνησης αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενοι.

Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση φαλκιδεύεται και υποβαθμίζεται. τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα βρίσκονται συνεχώς στην κλίνη του Προκρούστη και προετοιμάζεται και νέα επίθεση σε βάρος μας.

Ταυτόχρονα τη στιγμή που κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άσχημη κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και για τη λήψη νέων αντιασφαλιστικών μέτρων, η αποκάλυψη του σκανδάλου με τα δομημένα ομόλογα φέρνει στο προσκήνιο το σκάνδαλο των άτοκων αποθεματικών και του χρηματιστηρίου, τη διαρκή και συνεχιζόμενη ληστεία των Ταμείων και των δικαιωμάτων μας.

Το αίτημα να επιστραφούν τα κλεμμένα συνδέεται άμεσα με το αίτημα μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Στο Δημόσιο που με τον πρόσφατο Νόμο προωθείται η αποσύνδεση της κύριας από την επικουρική ασφάλιση, που με την επιδοματική πολιτική συρρικνώνεται παραπέρα το επίπεδο των συντάξεων, που συνεχίζονται οι διακρίσεις στα Β.Α.Ε., τα θέματα του ασφαλιστικού αποτελούν κυρίαρχο και βασικό αίτημα.

Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο ελαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο.

Η μονιμότητα μια ιστορική κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων αντικαθίσταται από μια ποικιλία ελαστικών και εκμεταλλευτικών σχέσεων όπως συμβάσεις έργου, STIZE, έκτακτοι, μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιοι κλπ.

Οι επιλογές για την τροποποίηση του άρθρου 103 του συντάγματος «για την απαλλαγή της ελληνικής κοινωνίας από τις αγκυλώσει της μονιμότητας» σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού αποκαλύπτουν τον πραγματικό στόχο.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζεται. ιδιωτικοποιείται ο δημόσιος πλούτος. Οι ΔΕΚΟ, οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Χρησιμοποιούνται οι STAGES για την παραπέρα υπονόμευση των δημόσιων αγαθών της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας.

Η παιδεία δέχεται ισχυρό πλήγμα από τον πρόσφατο αντιεκπαιδευτικό νόμο που επιχειρεί να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Οι αγώνες των εργαζομένων και της νέας γενιάς αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

             ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν άλλο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας πρέπει να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας και να αγωνιστούμε για τη διεύρυνση τους.

             ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
  • Διαλεύκανση σε βάθος του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων.
  • Αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα Ταμεία από τα νέα προϊόντα αλλά και από την άτοκη διαχείριση των αποθεματικών και την κλοπή τους στο χρηματιστήριο.
  • Διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών.
  • Αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
  • Υπολογισμός της σύνταξης στο 80% των εν ενεργεία αποδοχών.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Να σταματήσουν οι διακρίσεις μεταξύ νέων και παλιών ασφαλισμένων.
  • Να εγκαταλειφθεί η πολιτική λιτότητας, η επιδοματική πολιτική αλλά και ο πρωτοφανής διαχωρισμός των συντάξιμων αποδοχών κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
  • Επέκταση του θεσμού των Βαρέων, ανθυγιεινών επαγγελμάτων και στο Δημόσιο.
 • Νέο μισθολόγιο 1.250 € κατώτερο βασικό μισθό.
 • Άμεση καταβολή των 176 .
 • Ενιαία μόνιμη σχέση εργασία στο Δημόσιο.
 • Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψη των Δ.Υ.
 • Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
 • Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Δημόσιο.
 • Πραγματικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.
 • Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου – πλαισίου.
 • Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμένουμε θεατές των νέων αρνητικών εξελίξεων

 • στη νέα ληστεία των αποθεματικών και των δικαιωμάτων μας.
 • στη νέα μείωση του εισοδήματός μας.
 • στις νέες αρνητικές παρεμβάσεις στις εργασιακές μας σχέσεις.
 • στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και την εμπορευματοποίηση της παιδεία και της υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι

οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 11 Μαΐου 2007

Close