Written by 20:31 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

Απάντηση του Σχολικού Συμβούλου Π. Γαλάνη σε ανακοίνωση του Συλλόγου Περικλή

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας ήρθε στις 5/2/2013 απάντηση του Σχ. Συμβούλου της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Αττικής Π. Γαλάνη σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Η ανακοίνωση του Συλλόγου μας  αναφερόταν σε ενέργειες του Σχ. Συμβούλου που προωθούν την αυτο”αξιο”λόγηση – “αξιο”λόγηση που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εκφρασμένες θέσεις του κλάδου μας και των γονέων.

Παραθέτουμε χωρίς σχόλια την ανακοίνωση του Συλλόγου μας, την απάντηση του Σχ. Συμβούλου και τις θέσεις της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  4 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 34Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας, ΔΟΕ, Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ.Παρασκευής

Θέμα: Σχετικά με προγραμματιζόμενο σεμινάριο για την εφαρμογή της ΑΕΕ από το Σχ. Σύμβουλο της 17ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αττικής κ. Π. Γαλάνη.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

    Οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων της παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλoυ Δρα Παναγιώτη Γαλάνη έλαβαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου τους  το μήνυμα που ακολουθεί:

 

Αγαπητοί Διευθυντές,

Σύμφωνα με την Υπ. Απόφαση ΦΕΚ 614, τ. β΄/15-3-2013& την Εγκύκλιο με Αριθμ. Πρωτ. 30973/Γ1/05-03-2013 με την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας με τη διαδικασία της Αυτοαξιολόγησης, θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας.

 

Προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το βασικό πλαίσιο, τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, τα μεθοδολογικά εργαλεία, τα σχέδια δράσης και τις εκθέσεις που το υλικό της ΑΕΕ περιλαμβάνει, μπορείτε να ανατρέξετε στο Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://aee.iep.edu.gr/primary_education

Σε εύλογο χρονικό διάστημα προγραμματίζω συνάντησή μας με αντικείμενο εργασίας το θέμα αυτό.

 

Με εκτίμηση,

Δρ Παναγιώτης Κ. Γαλάνης
Σχολικός Σύμβουλος

17η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αττικής

 

Κατόπιν της πρωτοβουλίας αυτής του  Σχολικού Συμβούλου Δρα Παναγιώτη Γαλάνη το Δ.Σ. του συλλόγου μας επισημαίνει τα εξής:

 

1.Δεν υφίσταται νόμιμη υπηρεσιακή ενημέρωση δια μέσου ανεπίσημου ηλεκτρονικού μηνύματος. Απαιτείται υπηρεσιακό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου.

2. Ο Σχ. Σύμβουλος καλό θα είναι  να μη γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως. Με επιλογές τέτοιες δεν κατανοεί ότι έρχεται σε αντίθεση και διαχωρίζεται από το σύνολο των μαχόμενων εκπαιδευτικών της τάξης;

Διαχωρίζεται όμως και από την πλειοψηφία των σχολικών συμβούλων. Στη συνάντηση των Δ.Σ. των συλλόγων  ‘’ Περικλή’’ και Αμαρουσίου με τους Σχολικούς Συμβούλους υπήρξε η σαφής τοποθέτηση από την πλειοψηφία των Σχολικών Συμβούλων ότι δεν θα υπάρξει από πλευράς τους πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων με θέμα την αξιολόγηση και τη σύσταση ομάδων εργασίας.

3. Όλες οι προσπάθειες πραγματοποίησης σεμιναρίων όπου επιχειρήθηκαν έπεσαν στο κενό με τη συντονισμένη αποφασιστική δράση των συλλόγων των εκπαιδευτικών. Πιστεύει άραγε ο κ. Σχολικός Σύμβουλος ότι θα γίνουν στα σχολεία της παιδαγωγικής ευθύνης του;

Κατόπιν όλων αυτών το Δ.Σ. του συλλόγου μας ενημερώνει τον κ. Σχολικό Σύμβουλο ότι:

Ο σύλλογός μας με βάση τις αποφάσεις του και  την απόφαση της Δ.Ο.Ε. θα κηρύξει στάση εργασίας κατά το χρόνο της ενδεχόμενης διεξαγωγής της συνάντησης-σεμιναρίου, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι μαθητές μας ώρες διδασκαλίας με την αποκλειστική ευθύνη του Σχολικού Συμβούλου.

Καλούμε το Σχολικό Σύμβουλο, συναισθανόμενο την παιδαγωγική του ευθύνη, να μην προχωρήσει σε συνάντηση για την «αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση», που οδηγεί σε διάλυση το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, και σε απολύσεις τους εκπαιδευτικούς.

  

 

                         Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

    Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας                             

Ηλέκτρα Μήτσουρα                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

                       Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

17η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Π.Ε.  Αττικής

Γραφείο Σχολικού Συμβούλου

Αγία Παρασκευή, 5/2/2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «ο Περικλής», σχετικά με την προγραμματιζόμενη εκ μέρους μου συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων ευθύνης μου, με θέμα την ενημέρωσή τους για την εφαρμογή της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου (στο εξής ΑΕΕ) κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

1)      Το e-mail που έστειλα στα σχολεία ευθύνης μου στις 27/1/2014, δεν αποτελούσε επίσημο έγγραφο, παρά μόνο μια υπόμνηση της σχετικής Υπ. Απόφασης  ΦΕΚ 614, τ. β΄/15-3-2013 & της Εγκυκλίου  με Αριθμ. Πρωτ. 30973/Γ1/05-03-2013, την οποία γνωρίζουν ήδη τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι αξιολογείται η ποιότητα της ενημέρωσης  από το αν έχει ή όχι αριθμό πρωτοκόλλου το έγγραφο!

2)      Δεν κατανοώ την έκφραση «βασιλικότερος του βασιλέως». Επιτελώ το έργο μου, όπως εκ του νόμου είμαι υποχρεωμένος. Όσον αφορά τη συνάντηση των Δ.Σ. των συλλόγων  «Περικλή» και Αμαρουσίου με τους Σχολικούς Συμβούλους, την Τετάρτη 29/1/2014, αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα αυταρχισμού και απολυτότητας  εκ μέρους μελών των εκπροσώπων των δύο Συλλόγων, όπως διαπιστώθηκε από όλους τους παραβρισκόμενους (σημειώνεται, μάλιστα, ότι μέλος των Συλλόγων επεσήμανε αυτό το κλίμα), με θέσεις εκ των προτέρων ειλημμένες, χωρίς να αποτελούν προϊόν συζήτησης και διαλόγου, όπως μας προσκάλεσαν! Θεωρώ, επιπλέον, αδιανόητο, το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους να υπογράψουν προκατασκευασμένο κείμενο, στο οποίο θα δηλώνουν την αντίθεσή τους με νόμο του κράτους!!! Ως Σχολικός Σύμβουλος εκτιμώ ότι σε τέτοιο πλαίσιο κανένας διάλογος ωφέλιμος για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

3)      Στη συγκεκριμένη συνάντηση ανέπτυξα τις απόψεις μου για την ΑΕΕ  και αναφέρθηκα σε όλα τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, με βάση τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία μου, υπεύθυνα, ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Η στάση μου δεν μπορεί να είναι άλλη, από αυτή που ο θεσμικός μου ρόλος υπαγορεύει: ή εφαρμόζω τους νόμους της πολιτείας ή παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου! Θεωρώ ότι η ΑΕΕ πρέπει να ξεκινήσει από την τρέχουσα σχολική χρονιά, προκειμένου να βελτιώσουμε το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο προς όφελος των μαθητών και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας. Διαχωρίζω τη θέση μου από οποιαδήποτε μηδενιστική και απόλυτη θέση, χωρίς συγκεκριμένη αντιπρόταση, ενώ δηλώνω «παρών» σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου εφαρμογής της ΑΕΕ προς όφελος των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

 

Με εκτίμηση

Ο Σχολικός Σύμβουλος

Παναγιώτης Κ. Γαλάνης

 

 

eisig_asgme_axiol

Last modified: 5 Φεβρουαρίου 2014

Close