Written by 19:43 Αποφάσεις Δ.Σ.

Αντιπολεμική εκδήλωση – Συναυλία για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση τη Δευτέρα 12/3/07 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα – Κοινή ανακοίνωση-καταγγελία ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ για τα γεγονότα της Πέμπτη 8/3/2007

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                                 Αγ. Παρασκευή 11 Μαρτίου 2007
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                            Αρ. Πρωτ.: 24
Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή                                                                     Προς:
Τηλ-Fax: 2106399318                                           Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. 
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                             μέλη του Συλλόγου μας
email:info@syllogosperiklis.gr

 

Θέμα 1οΑντιπολεμική εκδήλωση

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με: την Α’Γ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, τις δημοτικές παρατάξεις της Αγίας Παρασκευής: «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή» και «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», καθώς και τη Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, διοργανώνουν ανοιχτή αντιπολεμική εκδήλωση με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από την κήρυξη του πολέμου στο Ιράκ, στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, στην οδό Νεαπόλεως, την Τρίτη 13 Μαρτίου και ώρα 8μ.μ.και σας καλεί όλους να πάρετε μέρος.

 

Θέμα 2οΣυναυλία για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση τη Δευτέρα 12/3/07 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται τη Δευτέρα 12/3/07 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπως σας έχουμε ενημερώσει με την προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας, με τίτλο «Ένα τραγούδι για τη δημόσια δωρεάν παιδεία», θα συμμετάσχουν οι Θ. Μικρούτσικος, Μ. Φαραντούρη, Λ. Λαζόπουλος, Δ. Τσακνής, Γ. Κούτρας, Ο. Περίδης, Χρ. Θηβαίος, Γ. Ανδρέου, Φ. Πλιάτσικας, Β. Καζούλης, Μ. Φάμελος, Π. Παυλίδης, Μ. Φριτζήλα, Λ. Καλημέρη, Φ. Δεληβοριάς και Μ. Πασχαλίδης.

 

Θέμα 3οΚοινή ανακοίνωση – καταγγελία ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ για τα γεγονότα της Πέμπτη 8/3/2007

Σας κοινοποιούμε κοινή ανακοίνωση-καταγγελία ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ σχετικά με τα γεγονότα της Πέμπτη 8/3/2007, για ενημέρωσή σας.

«Χτες, Πέμπτη 8/3 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση των φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων της τελευταίας περιόδου ενάντια στον αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο – πλαίσιο. Η κυβέρνηση με εκτελεστή τις αστυνομικές δυνάμεις και όλες τις υπηρεσίες της κλιμάκωσε τη βία και την καταστολή, πέρα από κάθε προηγούμενο, εκδηλώνοντας πρωτοφανή βαρβαρότητα.

Καθοδηγημένες οι αστυνομικές δυνάμεις μ’ αυτόν τον τρόπο, αξιοποιώντας και διευκολύνοντας τη δράση συγκεκριμένων ομάδων, στράφηκαν αποκλειστικά και μόνο κατά της πορείας και των διαδηλωτών με καταιγισμό χημικών, με ανελέητο ξύλο με γκλόμπ και αθρόες συλλήψεις «στο σωρό» φοιτητών και εκπαιδευτικών. Υλοποιώντας την κυβερνητική εντολή για διάλυση με κάθε τρόπο της διαδήλωσης, δε δίστασαν να επιτεθούν σε όλο το μήκος της πορείας. Απέκοψαν και περικύκλωσαν σε πολλά σημεία μπλοκ διαδηλωτών, χωρίς ν’ αφήσουν διόδους διαφυγής. Εκδήλωσαν βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά, χτύπησαν και τραυμάτισαν δεκάδες φοιτητές/- τριες, ακόμα και γνωστούς συνδικαλιστές και αγωνιστές του εκπαιδευτικού κινήματος. Καταγγέλλουμε τις βάρβαρες μεθόδους καταστολής που χρησιμοποιήθηκαν για να τρομοκρατήσουν όσους τολμούν να αντιδρούν στον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε, ακόμη, την αυθαιρεσία και τις απάνθρωπες πρακτικές του Εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος δεν επέτρεψε σε όσους φοιτητές κρατούνταν στη ΓΑΔΑ να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Το απερίγραπτο όργιο βίας αποδεικνύει τη σαφή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να «τσακίσει» το εκπαιδευτικό κίνημα με ένα κύμα ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης καταστολής, εκδηλώνοντας μίσος απέναντι του.

Η κυβέρνηση φοβάται γιατί δέκα μήνες τώρα το φοιτητικό και συνολικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα βάζει σοβαρά εμπόδια στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική, δεν υποστέλλει τις σημαίες του αγώνα, δεν υποχωρεί και δε συμβιβάζεται.

Είναι φανερό μετά τα χτεσινά γεγονότα ότι η κυβέρνηση πήρε σαφή πολιτική απόφαση να προσπαθήσει να καταστείλει αυτό το μεγαλειώδες κίνημα με τη χρήση απίστευτης βίας. Επιδιώκει να συντρίψει:

  • ένα κίνημα που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης με την εισβολή της αγοράς, την επιχειρηματική δράση και την ανάπτυξη της κερδοφορίας των εταιρειών μέσα από τις λειτουργίες της ίδιας της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • ένα κίνημα που αντιστέκεται στην καταστρατήγηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με την απαξίωση των πτυχίων, στην κατηγοριοποίηση μαθητών και φοιτητών, στον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών του λαού από το δικαίωμα στη μόρφωση και τη συνέχιση των σπουδών τους,
  • ένα κίνημα που πάνω απ’ όλα εναντιώνεται στο νέο τύπο εργαζομένου, τον ελαστικά απασχολούμενο, τον ανασφάλιστο, αυτόν που δεν του επιτρέπεται να έχει δικαιώματα,
  • ένα κίνημα, τέλος, που αντιστρατεύεται την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη λιτότητα και τη φτώχεια, στην οποία έχουν καταδικάσει την εκπαίδευση και όλους τους εργαζομένους.

Καλούμε όλο το λαό, τα εργατικά συνδικάτα και τους φορείς, να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά:

  • στην κινητοποίηση-απάντηση στην κυβερνητική και αστυνομική βαρβαρότητα απέναντι στο φοιτητικό και ευρύτερα το εκπαιδευτικό κίνημα, την Παρασκευή 9/3, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια
  • στη μεγάλη συναυλία για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και την αλληλεγγύη στο εκπαιδευτικό κίνημα, τη Δευτέρα 12/3, 7 μ.μ., στο Σύνταγμα
  • στην άμεση οργάνωση αγωνιστικής απάντησης με πανεργατική απεργία την ερχόμενη βδομάδα

Αθήνα, 09/03/2007, τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ- ΔΟΕ-ΠΟΣΔΕΠ»

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 11 Μαρτίου 2007

Close