Written by 18:27 Αρχική Σελίδα

Αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυο κόσμοι διαφορετικοί

Δυο “κόσμοι”!

Μπροστά στην τραγωδία που βιώνουν σήμερα οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, όλοι εμείς που ζούμε στη δίνη της οικονομικής κρίσης δυο πράγματα πρέπει να κάνουμε: Πρώτον να κατανοήσουμε και να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις, στους πολέμους που ξεριζώνουν τους λαούς, αλλά και δεύτερον να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα είναι τα θύματα, όπως και εμείς ήμασταν πριν από μερικά χρόνια.

Παραθέτουμε παρακάτω δυο εκ διαμέτρου αντίθετες επιστολές αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναδεικνύουν όχι μόνο τη διαφορετική τους αντίληψη  για το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά τη σύγκρουση δυο διαφορετικών “κόσμων”.

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας…

Με ένα γράμμα στα ελληνικά και στα αραβικά επέλεξε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, και τρικαλινοί πολίτες, προκειμένου να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες.

Στην πόλη των Τρικάλων φιλοξενούνται αρκετοί πρόσφυγες, ενώ δήμος, πολίτες και φορείς έχουν σπεύσει προς βοήθεια.

Η 1η επιστολή:

“Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή, Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας. Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.

Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς. Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι. Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε. Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους). Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.

Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μαςhttps://facebook.com/dimostrikkaion/. Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!

Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!

Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων”.

Δείτε τώρα και την επιστολή της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης του Δήμου ΄Παπάγου-Χολαργού και των Δημοτικών της Σύμβουλων κ.κ. Τίγκα και Κουτάκη:

Η 2η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή προς τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο

Επίκειται ΝΑΙ ή ΟΧΙ η δημιουργία Hot Spot στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού;

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που τις τελευταίες ημέρες και ώρες δημοσιεύθηκαν, επίκειται η δημιουργία χώρων προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου μας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Μάλιστα η πληροφόρησή μας είναι ότι για τη δημιουργία τέτοιου χώρου υπάρχει σκέψη είτε για παλαιό στρατόπεδο στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου είτε για αθλητικό χώρο στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Η τοπική μας κοινωνία που δεν διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, πιστεύει ότι οι δυστυχείς αυτές υπάρξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Ωστόσο οι χώροι προσωρινής διαμονής τους δεν είναι δυνατό να ευρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού ή πλησίον σχολείων, πρέπει να είναι μακράν κατοικημένων περιοχών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταγραφεί εννέα διαφορετικές περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς αγνώστων εναντίον μαθητών, οι οποίοι καταληστεύθηκαν υπό την απειλή μαχαιριού. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο έντρομοι παρέστησαν οι μαθητές-θύματα, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τον τελευταίο χρόνο η παραβατικότητα έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στο άλλοτε φιλήσυχο προάστιό μας και τα κρούσματα επιθέσεων σε ηλικιωμένους στους δρόμους και ληστειών σε κατοικίες, ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας, έγιναν καθημερινότητα.

Κύριε Υπουργέ,

αναμένουμε την ρητή δέσμευσή σας, την οποία και θα δημοσιοποιήσουμε, δέσμευση ότι η δημιουργία hot spot στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι ανυπόστατη φημολογία και δεν έχει σχέση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Θέλουμε ΤΩΡΑ-ΑΜΕΣΑ-ΡΗΤΗ έγγραφη διαβεβαίωση, ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και ότι θα το αναλάβετε προσωπικά να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Με τιμή

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Αντιστράτηγος ε.α.
Νίκος Κουτάκης
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης (Μείζων Μειοψηφία)

Last modified: 29 Φεβρουαρίου 2016

Close