Written by 21:58 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανακοίνωση του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό που συμμετέχει και ο Σύλλογος μας “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

Αποτέλεσμα εικόνας για Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Κάλεσμα για συγκέντρωση το Σάββατο ενάντια στις επιθέσεις της Χ.Α. στα προσφυγόπουλα

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017 στις 10.30 πμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΕΟ ΣΤΟΧΟ : ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Όπως κάθε θρασύδειλο κάθαρμα τα βάζει με τους ανήμπορους και απροστάτευτους, έτσι και οι χρυσαυγίτες, τώρα διάλεξαν νέο στόχο. Τα  προσφυγόπουλα που πρέπει να πάνε στο δημοτικό σχολείο να μάθουν γράμματα. Τα 25 παιδάκια στο Πέραμα και τα άλλα 25 στο Περιστέρι.  Τα 6χρονα παιδάκια είναι ο εχθρός που θα μολύνει, θα αλλοιώσει και θα κολλήσει αρρώστιες τα ελληνάκια στο Πέραμα και το Περιστέρι. Και για αυτό μάλιστα οι νεοναζί με επικεφαλής το Λαγό και υπό την επίβλεψη και διευκόλυνση της αστυνομίας γρονθοκοπήθηκαν εκπαιδευτικούς και γονείς και εισέβαλαν σε σχολείο του Περάματος.

Το 1998 ξεκίνησαν με τις επιθέσεις στους φοιτητές της ΕΑΑΚ, μετά συνέχισαν  με τους εργάτες του ΠΑΜΕ στη ζώνη του Περάματος, κατόπιν και νωρίτερα με τους μετανάστες, ένας από αυτούς ο Λουκμάν, και έφτασαν στον Παύλο Φύσσα. Οι διαφορετικοί στο θρήσκευμα, τη φυλή, την καταγωγή, το χρώμα, το σεξουαλικό προσανατολισμό, οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι κομμουνιστές, οι αριστεροί ήταν και είναι οι στόχοι των ναζί. Μετά οι ανάπηροι, οι μη έχοντες χαρακτηριστικά αρίας φυλής και πάει λέγοντας.

Από τον Κολωνό, το Περιστέρι, το Πέραμα, το Ωραιόκαστρο, τη Σάμο, εμφανίζονται για να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο και εξαφανίζονται για να βρεθούν πάλι πλάι-πλάι με τον υπόκοσμο, με τους εφοπλιστές και μαζί με τα ΜΑΤ όταν κτυπούν τις κινητοποιήσεις των άνεργων, των νέων, των συνταξιούχων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενάντια σε κυβερνήσεις, κράτος, κεφαλαιοκράτες, Ε.Ε., ΝΑΤΟ και μνημόνια, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν την προσφυγιά.

Αποθρασύνονται οι υπόδικοι χρυσαυγίτες και ξανάρχισαν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Παίρνουν αέρα από την παρέα των βουλευτών τους που πήγαν μαζί με τον Υπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Καστελόριζο και τη Ρω, από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης ότι προτιμά τη σύγκλιση και τη στήριξη της Χ.Α. αν ενταχτεί στο κλίμα δημοκρατίας. Ξεσαλώνουν όταν βλέπουν ότι το Υπουργείο Παιδείας στέλνει τα προσφυγόπουλα σε σχολειά, αλλά απογευματινές ώρες και όχι στα ίδια τμήματα με τα παιδιά το πρωί.

Τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολειά μαζί με όλα τα παιδιά. Ο διαχωρισμός τους σε απογευματινά τμήματα δεν έχει σχέση με την προσπάθεια ένταξης των προσφυγόπουλων στις τάξεις, ούτε με την  ομαλή εξέλιξη των μαθημάτων και της ύλης όλων των μαθητών. Όχι μόνο η επιστημονική προσέγγιση των εκπαιδευτικών, αλλά και η εμπειρία των γονιών από τα σχολεία που ήδη πηγαίνουν προσφυγόπουλα είναι ότι μπορούν να μαθαίνουν μαζί, να παίζουν μαζί, να γίνονται φίλοι. Ας διδαχτούμε από τα παιδιά μας.

Να μην επιτρέψουμε στις προκαταλήψεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό να μολύνουν τις συνειδήσεις των γονιών, των γειτόνων μας, των συναδέλφων, των διπλανών μας. Ο φασισμός να μη γίνει καθεστώς. Να απομονωθούν οι νεοναζί και να σταματήσουν οι δράσεις τους. Ποτέ και πουθενά ξανά φασισμός. Οι χρυσαυγίτες θέλουν εμφύλιο των φτωχών, γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1/2017 στις 10.30 πμ στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ