Written by 12:45 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

www.paremvasis.gr                                                                                                                          Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

 

82Η Γ.Σ. ΔΟΕ

 

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΛΗΞΗ ΓΙΑ «ΚΑΛΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

 

  • ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ,

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ

 

Την ίδια στιγμή που η νέα συγκυβέρνηση επέλεγε τους υπουργούς που θα προωθήσουν  τις απολύσεις στο δημόσιο και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων βοούσαν για 8.000 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα μέσα στον Ιούλιο, η 82η ΓΣ της ΔΟΕ  έληξε χωρίς καμία απόφαση για το αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου την επόμενη χρονιά. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ εκφύλισαν πλήρως τις διαδικασίες του συνεδρίου θέτοντας συνεχώς εκβιαστικά διλήμματα και διαδικαστικά θέματα για να υπερψηφιστούν τα οικονομικά πεπραγμένα και ο οικονομικός προϋπολογισμός που διατηρεί πλήρως τα οικονομικά προνόμια του επαγγελματικού συνδικαλισμού που υπηρετούν. Μοναδική αγωνία από την πλευρά τους επί τέσσερις μέρες που διήρκεσε η ΓΣ αντιπροσώπων, να βγει στις κάλπες το μαγικό νούμερο 6 (3 από ΔΑΚΕ και 3 από ΠΑΣΚ).

 

Είναι φανερό ότι η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών θα δοθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, στις ΓΣ των συλλόγων και στο συντονισμένο αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εκεί άλλωστε δέχτηκε σημαντικά πλήγματα η λογική της συναίνεσης και της υποταγής με πολλές συνελεύσεις να παίρνουν αποφάσεις αγώνα και ταυτόχρονα να καταποντίζουν εκλογικά την ΠΑΣΚ  στερώντας της 73 αντιπροσώπους, το 30% της δύναμής της και μία έδρα στο Δ.Σ. και τη ΔΑΚΕ με 13 αντιπροσώπους λιγότερους, το 8% της δύναμής της και 1 έδρα λιγότερη επίσης.

 

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις με 26 αντιπροσώπους και 21% αύξηση της δύναμής τους. Το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στην εκπαίδευση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε οι ΓΣ του Σεπτεμβρίου να πάρουν απόφαση για παρατεταμένο απεργιακό αγώνα νίκης με  την κήρυξη 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση.

 

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις έδωσαν με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην παρελκυστική πολιτική κωλυσιεργίας των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις στην 82η Γ.Σ. για :

  • Την αλλαγή του προσανατολισμού της Ομοσπονδίας, ώστε το εκπαιδευτικό κίνημα να συμβάλλει στην αναγκαιότητα για ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Στη διαμόρφωση ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, που θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του.
  • Συγκεκριμένα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, πειθαρχικό δίκαιο, οικονομικά σχολείων και εκπαιδευτικών, ωράριο, προσχολική αγωγή, ειδική αγωγή και υγειονομική περίθαλψη.
  • Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τις 2 έως τις 6 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 7 Σεπτέμβρη με εισήγηση προς τις ΓΣ με συγκεκριμένο πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και πρόταση την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση.
  • Δραστικά μέτρα για τη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ με κατάργηση των προνομίων, μείωση της συνδρομής στα 20 € για την Ομοσπονδία, αποζημίωση των μελών της ΔΟΕ με βάση αποδείξεις, αποχή του ΙΠΕΜ από κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

 

Επίσης, οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν πρόταση για διαδήλωση των 600 αντιπροσώπων της 82ης ΓΣ στο χώρο της ΕΡΤ, πρόταση η οποία καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία, με εξαίρεση το πειθαρχικό δίκαιο όπου διαμορφώθηκε ομόφωνη απόφαση που απαιτεί την κατάργηση του ν.4093/12 (ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο που θεσμοθετεί το νέο αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο). Μεγάλη μάχη δόθηκε στο ζήτημα των μέτρων ενάντια στην αξιολόγηση όπου ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ επέβαλαν με οριακή πλειοψηφία μια εντελώς γενικόλογη και ασαφή απόφαση. Σοβαρές ευθύνες έχουν Το ΠΑΜΕ και η ΕΡΑ που αρνήθηκαν για τους δικούς της λόγους η κάθε μια να συμβάλλουν σε ένα κοινό πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων αποτροπής της αξιολόγησης που θα μπορούσε να διεκδικήσει την πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση.

 

Ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκαν επίσης οριακά, με μόνη υποχώρηση από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ τη μείωση της συνδρομής κατά 3 ευρώ ώστε να διασφαλίσουν τη διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ.

 

Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την οργάνωση από τα κάτω, θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά θα επιδιώκει την ταξική ενότητα τους.

Last modified: 27 Ιουνίου 2013

Close