Written by 17:53 Αρχική Σελίδα

Ανακοίνωση της συνέλευσης απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis

 

Σε απαγόρευση της διαδήλωσης προς το χώρο της διοργάνωσης του φετινού Madwalk 2015 προχώρησε η αστυνομία, καθώς διμοιρία των ΜΑΤ έκλεισε το δρόμο της πορείας που πραγματοποιήσαμε μαζί με αλληλέγγυους από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιών με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε έξω από το γκλαμουράτο σόου που διοργάνωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής . Κατά πως φαίνεται, οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά τα ΜΑΤ εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαμε αναγγείλει με δημόσιο κάλεσμα για την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. ξεκίνησε στην αρχή του ενός από τους δύο δρόμους που οδηγούσαν στο «κτίριο 56» του «Ελληνικού Κόσμου» όπου πραγματοποιούνταν το φετινό Madwalk, επί της οδού Πειραιώς 260. Με πολλά πανό, τρικάκια και μοίρασμα ενημερωτικών κειμένων.

Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να διασχίσουμε αυτό το δρόμο και να κατευθυνθούμε με πορεία προς το χώρο της διοργάνωσης, ένα σημείο εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο με ερειπωμένα βιομηχανικά κτίρια, έδρα μεταφορικών εταιρειών που εκείνη την ώρα είχαν κλείσει και που διόλου τυχαία επέλεξε ο Ανδρέας Κουρής, προκειμένου να αποφύγει την ενοχλητική παρουσία μας. Αλλά και να ξεχάσει την υπόσχεση που του έχουμε δώσει ότι στο δρόμο και στα δικαστήρια θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του, κάτι που μέχρι σήμερα τηρούμε ανελλιπώς.

Έχοντας αντιληφθεί την παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ προχωρήσαμε συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα. Μόλις φθάσαμε μπροστά σε μια από τις δύο διόδους που οδηγούσαν στο Madwalk, τα ΜΑΤ μας έκλεισαν κάθετα το δρόμο προτάσσοντας τις ασπίδες τους. Σε ερώτηση προς τον επικεφαλή αστυνομικό γιατί μας απαγορεύει τη διαδήλωση η απάντηση ήταν «γιατί έτσι!» και στη συνέχεια ότι εκτελεί εντολές των ανωτέρων του. Κι όταν του ζητήσαμε να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους πει ότι είναι μια εργατική διαδήλωση με αίτημα την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεων από τον Ανδρέα Κουρή που διοργανώνει το σόου στο οποίο μας απαγορεύουν την πρόσβαση, μας απάντησε «εγώ δεν ξέρω κανένα Ανδρέα Κουρή».

Ετσι, έχοντας έρθει για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την καταστολή -με αποκορύφωμα τις διαδηλώσεις μας έξω από τη Eurovision-, υποχωρήσαμε λίγα μέτρα πίσω επιχειρώντας να προσεγγίσουμε το χώρο μέσω της δεύτερης διόδου και συγκεκριμένα του πάρκινγκ  του κτιρίου που γινόταν το Madwalk. Αιφνιδιάζοντας τα ΜΑΤ, που έδωσαν αγώνα δρόμου σε άτσαλο έδαφος και πέφτοντας κάτω κάποιοι από αυτούς, προκειμένου να στήσουν ακόμη ένα τείχος για να μην πλησιάσουμε πιο κοντά. Τόση ήταν η μανία τους κι αυτές οι εντολές τους για να προστατέψουν μια κερδοφόρα εμπορική διοργάνωση ενός ιδιώτη επιχειρηματία!

Το νέο σημείο που μας απέκλεισαν τα ΜΑΤ προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος για τα πολυτελή αυτοκίνητα με τους «εξέχοντες» καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και οι Βαρδιονογιάννηδες, που κατέφθαναν στους στενούς κάθετους και παράλληλους δρόμους που οδηγούσαν προς το Madwalk, με τους δεκάδες παρκαδόρους να τρέχουν πανικόβλητοι προς όλες τις κατευθύνσεις και αναγκάζοντας κάποιες απαστράπτουσες προσερχόμενες να χαλάσουν τα… τακούνια τους. Κι όλα αυτά, συνέβαιναν με αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας. Την ίδια ώρα που μια ακόμη διμοιρία αποβιβαζόταν στη Πειραιώς με σκοπό να ενισχύσει την πρώτη και που άλλη μία καραδοκούσε μέσα στην κλούβα της, λίγο πιο μακριά στο ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα, τα ΜΑΤ παραμένουν. Όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και με την τωρινή, για να προσφέρουν τις ένοπλες υπηρεσίες τους στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματίες. Παρόλη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με την οποία οι ιδιώτες που θέλουν αστυνομική προστασία πρέπει να την πληρώνουν, οι οπλισμένοι λεγεωνάριοι ήταν εκεί αμισθί για να εμποδίσουν την πρόσβασή μας και να προστατέψουν τον Ανδρέα Κουρή και τους πάμπλουτους καλεσμένους του από την αρνητική δημοσιότητα. Αψηφώντας ότι αυτός παρανομεί φεσώνοντας τους πάντες, ακόμη και το Δημόσιο  και ότι εμείς ως απλήρωτοι απολυμένοι ζητάμε στοιχειωδώς το δίκιο μας.

Και καλά, τις σχέσεις του Ανδρέα Κουρή με υψηλά ιστάμενους και με τον απερχόμενο υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια τις γνωρίζουμε και είναι απαθανατισμένες στο φωτογραφικό φακό, οπότε μπορούσαμε να κατανοήσουμε το πώς στο πρόσφατο παρελθόν υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις προστάτευαν τα σόου που διοργάνωνε, παρόλο που όλες οι διαμαρτυρίες μας ήταν πάντα ειρηνικές – και ήταν πάμπολλες.

Αυτό που, όμως, αναρωτιόμαστε είναι ποια είναι η θέση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη στα γεγονότα που παραθέτουμε, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι την υπόθεσή μας και, τελικά, ποιες είναι οι σχέσεις του Ανδρέα Κουρή και με ποια στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, έτσι ώστε να μπορεί ακόμη και σήμερα να κινεί τα νήματα σε τέτοιο βαθμό που τα ΜΑΤ να πέφτουν (στην κυριολεξία) στα πόδια του απαγορεύοντας μια εργατική κινητοποίηση, κατά τα λοιπά, μόλις δυο μέρες πριν από την Εργατική Πρωτομαγιά…

Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis

http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/

** Βίντεο από τη διαδήλωση εδώ.

Last modified: 5 Μαΐου 2015

Close