Written by 22:27 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ανακοίνωση Συλλόγου Περικλή για την νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας: Οι μάσκες έπεσαν! Άρχισαν οι ασκήσεις αυταρχισμού!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  25 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ. 69Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ:  Οι μάσκες έπεσαν!   Άρχισαν οι ασκήσεις αυταρχισμού!  

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Την ήττα του ομολογεί το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4-4-2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας, αν ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν ορίζει.  Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακούς διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του δ/ντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας!!!

 

Είναι φανερό ότι η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες Συλλόγους Διδασκόντων, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου στα σεμινάρια της Ντροπής από τους χιλιάδες  συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, οδηγούν το Υπουργείο Παιδείας  να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό!

 

« Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! »

 

Τσάμπα πήγαν τα 3,5 εκ. για να φτιαχτούν τόσα power point που διαφήμιζαν την αυτοαξιολόγηση,  ότι δήθεν «αναγνωρίζει τη σχετική αυτονομία των σχολείων, ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, δημιουργεί κουλτούρα αξιολόγησης, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης», και πολλά άλλα παρόμοια ών ουκ έστιν αριθμός… (απόσπασμα από το κείμενο των ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ, η αυτοξιολόγηση με μια ματιά, Οκτώβριος 2013).

Οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων προκάλεσαν κρίσεις πανικού στο υπουργείο Παιδείας και εγκαταλείπεται τρέχοντας η επιχείρηση να εμπεδωθεί η «κουλτούρα αξιολόγησης» με όρους συναίνεσης και συνεργασίας

 

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

 

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ακύρωση των σεμιναρίων, με την συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% του κλάδου, με τις χιλιάδες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας,  καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές.

 

 

 

Το Υπουργείο, με αυτή την εγκύκλιο-μνημείο αυταρχισμού- επιδιώκει να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ξέρει ότι η ζυγαριά μέσα στον κλάδο, αλλά και στην κοινωνία έχει γύρει καθαρά ενάντια στην αυτοξιολόγηση και την αξιολόγηση και επιδιώκει, με μια απεγνωσμένη κίνηση πολιτικής πυγμής να οδηγήσει τους Συλλόγους  Διδασκόντων να φτιάξουν τώρα, δήθεν εθελοντικά, μόνοι τους, ομάδες εργασίας.

Επιχειρεί ως την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει μια δήθεν συναίνεση, να εξαναγκάσει όσους μπορέσει να ταχθούν με τη μεριά του.

 

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

 

Οι επόμενες ενέργειες μας:

 

  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων , 41 στο σύλλογο μας, οι οποίοι  έχουν συνεδριάσει

και αποφασίσει, πρέπει να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  • Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε καμιά

ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία.  Άλλωστε, η ίδια η εγκύκλιος δίνει προθεσμία ως τις 4/4.

  • Τα Δ. Σ. του  Συλλόγου μας και του Συλλόγου  Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου,

καθώς και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας  προσκαλούμε σε συνάντηση τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28  Μαρτίου  2014, στις 19:00 στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Φλοίας 33 & Μεσογείων – Μαρούσι) με θέμα την υλοποίηση μέτρων ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης που επιχειρεί να μας επιβάλει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση.

  • Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής την Παρασκευή 28/3, 13.00, στο

Υπουργείο Παιδείας.

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε ο κλάδος από την Τετάρτη να έχει

ήδη δρομολογήσει τις πρώτες του δράσεις.  Να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ σε όλους τους Συλλόγους και σε κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.

  • Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι

διαφωνούν με την ανάθεση.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης!

  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                  Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 25 Μαρτίου 2014

Close