Written by 15:07 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 32 του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

logo
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 32
του    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
Αθήνα, 14 Αυγούστου 2013

Θέμα: Εγκύκλιος μετατάξεων-κλάδος ΠΕ32

  Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, δύο μέρες πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφασίζει να εκδώσει την εγκύκλιο των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικούς φορείς.
   Η εικόνα των πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και των αντίστοιχων κενών για τον κλάδο ΠΕ32 θυμίζει άνοστη φαρσοκωμωδία.
   Συγκεκριμένα, από τους 66 διορισμένους θεατρολόγους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι 33 (!) εμφανίζονται να υπηρετούν στη Χίο όπου και πλεονάζουν, οι 16 (!) στην Ηλεία και οι υπόλοιποι 17 εμφανίζονται ατάκτως ερριμένοι σε επτά διευθύνσεις ανά την επικράτεια. Η εικόνα των κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ακολουθεί παρόμοια λογική τυχερού παιχνιδιού. Η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να χρειάζονται κανέναν εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής, μολονότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων ΕΑΕΠ βρίσκεται στα τρία αυτά αστικά κέντρα, ενώ αντίθετα η Ηλεία χρειάζεται 16 θεατρολόγους, η Σάμος 8, η Λέσβος 7 κ.ο.κ.
   Η φάρσα δεν τελειώνει εδώ. Οι αιτήσεις του προηγούμενου γύρου των εθελοντικών-τότε- μετατάξεων φαίνεται καθαρά ότι έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια, ενώ οι οργανικές που είχαν συσταθεί τότε, απλώς εξαφανίστηκαν.
  Οι απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργείου δεν παύουν να εκπλήσσουν και να προκαλούν μειδίαμα.
  Σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γκλαβά, πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ακούσαμε τα εξής και σας τα μεταφέρουμε.
·        Η εγκύκλιος έχει τυπογραφικά λάθη. Δεν χρειάζεται όμως να μας ανησυχούν, καθώς δεν είναι λάθη ουσίας και δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.
·        Θα εκδοθεί σύντομα «δεύτερη διαπιστωτική πράξη» που θα συμπληρώνει-διορθώνει την πρώτη.
·        Οι διαδικασία των 960 μετατάξεων που είχαν αρχικά ανακοινωθεί, ακυρώνεται καθώς οι εν λόγω οργανικές συγχωνεύονται με τις παρούσες. Για όσες από τις 960 δεν εμφανίζονται, πχ οι 25 οργανικές της Θεατρικής Αγωγής στην περιφέρεια Αττικής, ας μην ανησυχούμε,  θα φροντίσει η δεύτερη διαπιστωτική πράξη που θα διορθώσει τα λάθη της πρώτης.
·        Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να υποβάλουν δήλωση μετάταξης, έχουν δικαίωμα να το κάνουν ακόμη κι αν δεν πλεονάζουν. Αν δεν επιθυμούν να υποβάλουν δήλωση τώρα, μπορούν να περιμένουν την επόμενη διαπιστωτική πράξη.
   Ας μη γελιόμαστε: δεν είναι οι θεατρολόγοι τα μοναδικά θύματα του δαίμονα του τυπογραφείου ούτε της αναλγησίας-αβλεψίας-ηθελημένης κακοδιαχείρισης από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου. Θύματα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που, είτε περιδιαβαίνοντας με τη εγκύκλιο στο χέρι από γραφείο σε γραφείο, είτε σπαταλώντας ώρες μπροστά στον υπολογιστή και πάνω απ’ το τηλέφωνο, προσπαθούν ν’ αποκρυπτογραφήσουν τη γραμμική β’ των υπουργικών εντολών, που αναρωτιούνται πού θα βρίσκονται τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, που τέλος-τέλος δεν έχουν αποσαφηνίσει αν η μετάταξη είναι γι’ αυτούς δικαίωμα ή υποχρέωση.
   Καιρός ν’ απεκδυθούμε τον ρόλο του θύματος. Καιρός να σταθούμε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο. Καιρός να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία. Αν όχι τώρα, πότε;
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Last modified: 19 Αυγούστου 2013

Close