Written by 14:51 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

αιρετ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Κοινοποίηση

Προς:

Σχολικές μονάδες Β΄ Αθήνας

Δ.Ο.Ε.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής

Υπουργείο Παιδείας

Μ.Μ.Ε.

10/11/2016

Τα τακτικά μέλη

Λεμπέση Κατερίνα

Παπασπύρος Νίκος

Τα αναπληρωματικά μέλη

Βρυώνης Κων/νος

Άννα – Μάγια Σταυροπούλου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  με μοναδικό θέμα:

« Πρόταση προσωρινής  τοποθέτησης εκπαιδευτικών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν  με τις αριθμ. 271/12-9-2016 (Α.Δ.Α.: ΩΝΗ54653ΠΣ-7ΩΘ), 273/12-9-2016 (Α.Δ.Α.: Ψ7Δ14653ΠΣ-Ζ76), 275/13-9-2016 (Α.Δ.Α.: ΩΡΡΦ4653ΠΣ-ΠΓΗ)και 276α/14-9-2016 (Α.Δ.Α.: 7ΤΝΥ4653ΠΣ-ΝΡΩ) Πράξεις του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας  σε Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας για το διδακτικό έτος 2016-2017 »

Με την έναρξη της συνεδρίασης  τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ ζήτησαν από τον Πρόεδρο να προβάλλει ενώπιον του συμβουλίου στο πρόγραμμα διαύγεια του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τις ατομικές πράξεις με τις οποίες τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι οποίες φέρουν  τους σχετικούς ΑΔΑ.

Παρά την αναζήτηση που έγινε από το προσωπικό της Διοίκησης οι ΑΔΑ των πράξεων αυτών δεν εμφανίστηκαν αναρτημένες στο διαδίκτυο, συνθήκη η  οποία εφόσον ισχύει , σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, καθιστά τις  πράξεις αυτές όχι απλώς μη  εκτελεστές , αλλά και χωρίς να   έχουν νομική ισχύ και χωρίς δυνατότητα να παράγουν έννομα αποτελέσματα ( παρ. 2 άρθρου 4 Ν. 3861/2010 όπως τροποποιήθηκε από την παρ. 4 άρθρου 23 Ν. 4210/2013).

Κατόπιν αυτού τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ δηλώσαμε εγγράφως ότι:

1. Αμφισβητούμε τη νομιμότητα της απόφασης της συνεδρίασης στην οποία προχώρησαν ο Πρόεδρος και Διευθυντής Εκπ/σης Α. Ανδρώνης και τα διορισμένα μέλη εκπρόσωποι της Διοίκησης, Ι. Σκριβάνου και Αικ. Κόρδα
  2. Αδυνατούμε να γνωμοδοτήσουμε ως προς τις τοποθετήσεις που έγιναν με ατομικές πράξεις του Δ/ντή Εκπ/σης εφόσον δεν ανευρίσκονται στο πρόγραμμα  διάυγεια οι σχετιές αποφάσεις και οι πίνακες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που τις συνοδεύουν.
  3. Αμφισβητούμε τον πίνακα τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες που μας κατέθεσαν σήμερα ο Πρόεδρος και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Θεωρούμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές ήταν προσχηματικές κι έγιναν απλά για να φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.  Η πλειοψηφία  αυτών των εκπαιδευτικών  μετακινήθηκε και εξακολουθεί να μετακινείται με τηλεφωνικές «εντολές» από τις αμέσως επόμενες μέρες της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε διαφορετικές σχολικές μονάδες.

Επιπλέον:

1. Καταγγέλουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για την τακτική των συνεχόμενων μετακινήσεων των συναδέλφων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στη λειτουργία των σχολικών μονάδων όσο και στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
  2. Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ για την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν τη συνεδρίαση και να λάβουν απόφαση επικύρωσης των τοποθετήσεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών με συνθήκες μη σύννομες.

Επισημαίνουμε ότι η θέση μας ως αιρετών  σύμφωνα και με τις αποφάσεις του κλάδου είναι η καταψήφιση των αποφάσεων προσωρινής τοποθέτησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών  οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Απαίτησή μας είναι η δημοσιοποίηση όλων των κενών και η κάλυψή τους με τις απαραίτητες προσλήψεις συναδέλφων.

Last modified: 10 Νοεμβρίου 2016