Written by 16:36 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ανακοίνωση Δ.Σ. Περικλή 7-11-2006 για: ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, απεργία 9/11/2006, συλλαλητήριο, απεργιακό ταμείο και μια τελευταία υπενθύμιση της αναδρομική δικαστικής διεκδίκησης των 176 €

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Γιαβάση 7-15242 Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax:2106399318

Θέμα 1ο : Ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Φτάσαμε στον Νοέμβριο και τα σχολεία αντιμετωπίζουν για άλλη μια χρονιά το πρόβλημα των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Τα ολοήμερα σχολεία υπολειτουργούν, αφού ακόμη δεν έχουν φτάσει οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά δεν έχει αρχίσει

Διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά, όπως από την 1η Σεπτεμβρίου με ανακοίνωσή μας έχουμε κάνει, ότι

  • Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να εργάζεται περισσότερες ώρες και δεν υποχρεούται στα κενά του να «απασχολεί» τμήματα, πέραν του υποχρεωτικού του διδακτικού ωραρίου. Οι συνάδελφοι να μην εφαρμόζουν προφορικές εντολές για κάλυψη διδακτικών ωρών.

  • Δεν μπορεί να υποχρεωθεί συνάδελφος να κρατήσει πάνω από 25 μαθητές στην τάξη, πράγμα που είναι παράνομο και τον καθιστά απολύτως υπεύθυνο σε περίπτωση ατυχήματος. Γι ‘αυτό:

–    Κατά τη λειτουργία του ολοήμερου μέχρι τον ερχομό των ωρομισθίων, αν χρειασθεί, πρέπει να μειώσουν των αριθμό των μαθητών κρατώντας σε πρώτη φάση μόνο τους μαθητές των εργαζόμενων και ξεκινώντας από τις μικρότερες τάξεις, ως τη συμπλήρωση των 25 μαθητών ανά τμήμα, όπως κατά μέγιστο αριθμό προβλέπει και η εγκύκλιος.

–    Σε περίπτωση απουσίας δασκάλου στο κανονικό πρόγραμμα και εφόσον υπάρχουν περισσότερα από 25 παιδιά στο δάσκαλο, δεν μπορεί το πρόγραμμα να λειτουργεί σε πλήρη έκταση αλλά πρέπει να γίνεται σύμπτυξη προγράμματος με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων μέχρι τη συμπλήρωση σε διδακτικό προσωπικό.

Καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να ενημερώνουν εγγράφως το Γραφείο Εκπαίδευσης ή τη Διεύθυνση για τα κενά που υπάρχουν και ταυτοχρόνως να ενημερώνουν το Δ.Σ του Συλλόγου μας για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό είτε με fax είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ.

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης ή παράτυπης εντολής προϊσταμένου, συμβούλου ή διευθυντή ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ.

Οι  συνάδελφοι που συναντούν προβλήματα σχετικά με τα παραπάνω αλλά και με άλλα ζητήματα που δεν αναφέρονται να απευθύνονται στο Δ. Σ. του συλλόγου για τη στήριξη των συναδέλφων.

 

Θέμα 2ο : Απεργία 9/11/2006, συλλαλητήριο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στις 9/11 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Το μεγάλο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα είναι ένα ακόμα βήμα καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή της και κατοχύρωσης του δικαιώματος στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή για ΟΛΟΥΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Θέμα 3ο : Απεργιακό ταμείο.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, κατά τη διάρκεια της απεργίας, δημιουργήθηκε Απεργιακό Ταμείο με σκοπό την ενίσχυση συναδέλφων απεργών. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί είναι ο αριθμός των ημερών απεργίας, λόγοι υγείας, κοινωνικά κριτήρια (μονόμισθοι με παιδιά, ζευγάρια συναδέλφων με παιδιά κλπ). Από τη διαδικασία αυτή αυτοεξαιρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να ζητήσουν την ενίσχυση τους από το Απεργιακό Ταμείο να επικοινωνούν με τον ταμία του Συλλόγου Βασίλη Φουρτούνη ή με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ.

 

Θέμα 4ο : Υπενθύμιση για την αναδρομική δικαστική διεκδίκηση των 176 €

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους πως, αν θέλουν να κινηθούν δικαστικά για την αναδρομική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ?, θα πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα σε κάθε σχολική μονάδα. Η προθεσμία που έχουν θέσει οι περισσότεροι δικηγόροι τελειώνει σε λίγες ημέρες.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Ο πρόεδρος
Ο Γεν Γραμματέας
 

Γιάννης Μπέλεσης

Κώστας Σούηδας

Last modified: 7 Νοεμβρίου 2006

Close