Written by 17:35 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Αίτημα συνάντησης του Περικλή με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ορφανοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή,  4 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 35                        Προς

τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων,

κ. Τάσο Κουράκη

ΘΕΜΑ:   Αίτημα συνάντησης  του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου εκπαιδευτικού.

Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας  ζητά  άμεσα συνάντηση μαζί σας  προκειμένου να σας θέσει το θέμα της άδικης πειθαρχικής δίωξης  της συναδέλφου μας   Νατάσας  Ορφανοπούλου, εκπαιδευτικού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής.

Η συνάδελφός μας παραπέμπεται στο Α΄θμιο  Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχει ήδη  τεθεί σε  αυτοδίκαιη αργία από τον Απρίλιο του 2014 με το αδίκημα της  « Άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής »,  το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά », με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», επειδή ζήτησε την προστασία της Διοίκησης απέναντι σε  άδικες και αβάσιμες  κατηγορίες από τις οποίες είχε απαλλαγεί κατά τη διενέργεια ΕΔΕ .

Ο Σύλλογός μας αντιμετώπισε εξ αρχής τη δίωξη της συναδέλφου μας, ως δίωξη εναντίον όλου του Συλλόγου μας, εναντίον ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πραγματοποίησε μεγάλες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου συμμετείχε  σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Β’  Αθήνας και εκπρόσωποι των  Δ.Σ. της  ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι γονείς εκπρόσωποι των φορέων του γονεϊκού κινήματος. Αλληλέγγυα  στάθηκε  και η τοπική κοινωνία με την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής,  το οποίο κατέθεσε ο Σύλλογός  μας

Αποτελεί για μας ζήτημα μέγιστης προτεραιότητας η αποκατάσταση του Δικαίου που αφορά την προσωπική και την εργασιακή αξιοπρέπεια της συναδέλφου μας, όλων των εκπαιδευτικών που έχουν άδικα διωχθεί αλλά και όλων των εν δυνάμει υποψήφιων για διώξεις όσο βρίσκεται σε ισχύ το υφιστάμενο  Πειθαρχικό Δίκαιο.

Αποτελεί για μας ζήτημα μέγιστης σημασίας η καταπολέμηση των φαινομένων του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.

Ευελπιστώντας ότι το αίτημα μας θα εισακουστεί στο πλαίσιο του επείγοντος ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή που θα θελήσετε να επιδείξετε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 4 Φεβρουαρίου 2015