Written by 08:59 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Δημήτρης Πολυχρονιάδης: 1.Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών Π. Ε. σχολικού έτους 2013 – 2014, 2. Καταγγελία για το σχ. σύμβουλο Π. Γαλάνη

ΕΚΤΑΚΤΟ Ενημερωτικό δελτίο                                                  6 –  3 – 2014

 

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη

 

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου ΕΚΠ/ΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

 

Θέμα: « Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών Π. Ε. σχολικού έτους 2013 – 2014».

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

 

Ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για το ζήτημα της πρωτοφανούς καθυστέρησης της έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για τις μεταθέσεις σχολικού έτους 2013 – 2014 κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 50/1996) είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν δεν κινηθούμε άμεσα ως εκπαιδευτικό κίνημα έχουμε αποδεχθεί την ουσιαστική κατάργηση του αμετάθετου και των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του κλάδου, τα οποία με αγώνες κατακτήθηκαν από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.

Η έκδοση του Π. Δ. 28/2014 με το οποίο θεσπίζονται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις για τους «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς εντός Περιφέρειας ή επικράτειας και το πλήθος των φημολογούμενων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων (συστεγαζόμενων), κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, προοιωνίζει με τα μελανότερα σημεία το μέλλον χιλιάδων από εμάς(εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης), που δεν είναι άλλο από την εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια.

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. αρνείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και αρκείται στην κατάθεση μηνυτήριων αναφορών που δεν πονούν και δεν ενοχλούν κανέναν, όταν το Δημόσιο Σχολείο απειλείται με διάλυση και οι εκπαιδευτικοί με εξανδραποδισμό από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης (Ν. Δ. – ΠΑ. ΣΟ. Κ) στο πλαίσιο της εφαρμογής των πολιτικών της Ε. Ε. και του Δ. Ν. Τ. που καταργούν ουσιαστικά τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.

Αυτή τη στιγμή τα ανοιχτά μέτωπα που έχουμε να παλέψουμε ως εκπαιδευτικό κίνημα είναι τόσα πολλά – μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων & κατακτήσεων των εκπαιδευτικών – κατάργηση της οργανικότητας των θέσεων εκπ/κών, μεταθέσεις, αποσπάσεις, ανύπαρκτοι μόνιμοι διορισμοί, ελαστικοποίηση  εργασιακών  σχέσεων των αναπληρωτών (ΕΣΠΑ κλπ.), συγχωνεύσεις & καταργήσεις σχολικών μονάδων, συνεχής μείωση των δαπανών για τη δημόσια εκπ/ση – που το μόνο όπλο με το οποίο μπορούμε να απαντήσουμε ως εργαζόμενοι εκπ/κοί υπερασπιζόμενοι την ίδια την ύπαρξη του Δημόσιου Σχολείου και το μέλλον της δουλειάς μας, δεν είναι άλλο από μια ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ.

Αν παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ οι συνάδελφοί μας της ΟΛΜΕ ετοιμάζονται για απεργία (με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων), άλλη μια ευκαιρία θα έχει χαθεί για το εκπαιδευτικό λαϊκό κίνημα αναφορικά με  την ανατροπή των βάρβαρων – αντιλαϊκών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν, από τις οποίες πλήττεται το Δημόσιο Σχολείο.   

Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πληροφορία αναφορικά με το θέμα των μεταθέσεων από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και στο πλαίσιο αυτό καλώ τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.  να επιληφθούν άμεσα του θέματος καλώντας τους συναδέλφους σε κινητοποιήσεις, διότι αν δεν αποσυρθεί και εφαρμοστεί το Π. Δ. 28/2014 περί υποχρεωτικών μεταθέσεων, την προσεχή σχολική χρονιά (2014 – 2015) εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν εντός της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής (αντίστοιχα και σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις της χώρας), σύμφωνα με το πρόσφατο (Σεπτέμβριος 2013) παράδειγμα των υποχρεωτικών αποσπάσεων όσων εκπαιδευτικών ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και υπηρετούν αυτή τη στιγμή στις Δ/νσεις Π. Ε. Ανατολικής & Δυτικής Αττικής.

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας καταγγέλλω την αντισυναδελφική και εχθρική  απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα στάση του σχολικού συμβούλου Π. Γαλάνη (17ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Αττικής) αναφορικά με τις πράξεις και τις προσπάθειες του για την εφαρμογή της ΑΕΕ.

Συγκεκριμένα ο κος σχολικός σύμβουλος διένειμε σε σχολικές μονάδες της ευθύνης του φυλλάδιο με τον τίτλο « ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΕΕ », όπου μεταξύ άλλων αποδίδονται ρόλοι στους συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, αποδίδοντας  στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων την αρμοδιότητα να « συγκροτούν ομάδες εργασίας » κατά παράβαση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ,  η οποία ορίζει ότι η συγκρότηση των «ομάδων εργασίας» είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της. Είναι αξιοσημείωτο δε το γεγονός, ότι στο εν λόγω φυλλάδιο, από τους  συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, ο Σύλλογος διδασκόντων ως θεσμικό όργανο, απουσιάζει.

Επιπλέον ο κ. Σχολικός Σύμβουλος, ύστερα από σχετικές καταγγελίες – δημοσιεύματα του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής», προχώρησε  σε  ευθείες απειλές περί νομικής δίωξης εναντίον « κάποιων » μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής», γεγονός το οποίο αποτελεί επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης του λόγου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπ/κών της Π. Ε., όταν αυτοί δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν μεθοδευμένες παράτυπες ενέργειες εκπροσώπου – στελέχους  της διοίκησης.

 Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας καταγγέλλω τις προσπάθειες παραπλάνησης των  Δ/ντών και των εκπαιδευτικών  που υπάγονται στην παιδαγωγική του ευθύνη, από πλευράς του Σχολικού Συμβούλου Π. Γαλάνη, ο οποίος με τις ενέργειές του αυτές έχει στόχο να προωθήσει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της ΑΕΕ.

Καταγγέλλω τις προσπάθειες, από πλευράς του, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με απειλές για νομικές διώξεις εναντίον τους.

Καλώ τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση για  την έμπρακτη ακύρωση κάθε προσπάθειας εφαρμογής της ΑΕΕ.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Κρίνεται η δουλειά μας, κρίνεται αν το σχολείο θα μετατραπεί σε κάτεργο ανταγωνισμού και εκδουλεύσεων στην κάθε εξουσία, αν θα υπονομευθεί το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας καθήκον απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

 

 

 

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

 

Αναπληρώτρια Αιρετός: Καββαδία Φωτεινή 6932628101, 6975845567, 210 8068683 (οικία), 2108020788(σχολείο) dimpol1968@gmail.com

 

 

 

 

Last modified: 7 Μαρτίου 2014

Close