Written by 21:59 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Οδηγίες για την ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ στο Β και Γ πεδίο της συμμετοχής μας στην Απεργία Αποχή

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή,  30 /5/2026
Αρ. Πρωτ. :  124

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας , ΔΟΕ ,Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας , Συλλόγους Εκπ/κών

 

 

 

 

Οδηγίες για την ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ στο Β και Γ πεδίο της συμμετοχής μας στην Απεργία Αποχή από τη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

έως 2 Ιουνίου!

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση!

 

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

 

Οι συντονιστές/στριες ομάδων δράσης ανεβάζουμε δήλωση Απεργίας Αποχής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ! Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον του κλάδου, αλλά για το σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

  • Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά με την ανάρτηση της δήλωσης Απεργίας Αποχής στο πεδίο που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 2/6/2026.

 

  • Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανήρτησαν μέχρι σήμερα – να αναρτήσουν  τη δήλωση της Απεργίας Αποχής στις πλατφόρμες εν όψει της Γ΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

 

Τα σχέδια δράσης πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στις σχολικές μονάδες που η πλειοψηφία του Σ.Δ είναι σε Απεργία Αποχή  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναρτηθούν σχέδια δράσης μονοπρόσωπα ούτε από τους συντονιστές ούτε από κανέναν/καμιά άλλον/η, ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Στην περίπτωση που η πλειοψηφία του Σ.Δ αποφασίζει την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ, αναρτώνται τα κείμενα όπως ακριβώς  τα στέλνει η Ομοσπονδία χωρίς καμία αλλαγή. Σε αυτή, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, γίνεται σεβαστή η απόφαση όσων εκπαιδευτικών συμμετέχουν- υπογράφουν την Α/Α από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του Συλλόγου μας ” Ο Περικλής».

 

Τα βήματα που ακολουθούμε για την ανάρτηση της Απεργίας Αποχής στο  Β. Υλοποίηση της δράσης και στο Γ.Αποτίμηση της  Δράσης  σε όλα τα πεδία:

 

  • για όσους/όσες είναι συντονιστές ομάδων και ο σύλλογος διδασκόντων είναι σε Απεργία Αποχή τότε καταγράφουν:

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων πλειοψηφικά ή ομόφωνα συμμετέχει νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της 19-10-2021 απόφασης της  Γενικής Συνέλευσης  του Συλλόγου μας «Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ο Περικλής » στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 9 Δεκεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της  και  επιδόθηκε   αρμοδίως νόμιμα και επικαιροποιήθηκε  στην Δ/νση Π.Ε. Εκπ/σης Π.Ε. Β’ Αθήνας στις 29/9/2024.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης.

 

 

  • για την περίπτωση που η ομάδα ομόφωνα ή πλειοψηφικά συμμετέχει στην Απεργία Αποχή:

 

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα εργασίας πλειοψηφικά ή ομόφωνα κι εγώ συμμετέχουμε νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της 19-10-2021 απόφασης της  Γενικής Συνέλευσης  του Συλλόγου μας «Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ο Περικλής » στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 9 Δεκεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της  και  επιδόθηκε   αρμοδίως νόμιμα και επικαιροποιήθηκε  στην Δ/νση Π.Ε. Εκπ/σης Π.Ε. Β’ Αθήνας στις 29/9/2024.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης.

 

 

  • για την περίπτωση που μόνο ο συντονιστής ομάδας συμμετέχει στην Απεργία Αποχή:

 

Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω  νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της 19-10-2021 απόφασης της  Γενικής Συνέλευσης  του Συλλόγου μας «Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ο Περικλής » στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 9 Δεκεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της  και  επιδόθηκε   αρμοδίως νόμιμα και επικαιροποιήθηκε  στην Δ/νση Π.Ε. Εκπ/σης Π.Ε. Β’ Αθήνας στις 29/9/2024.

 

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης.

 

  • Καλούμε επίσης τους διευθυντές/ντριες σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που βρίσκονται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις τους. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια παραπληροφόρησης.

 

 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 6 Ιουλίου 2026

Close