Written by 20:32 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΑΚΕ Β΄ Αθήνας: Δεν φταίνε τα μνημόνια! Η ανοργανωσιά φταίει!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μνημόνια ευλογία

 

  

 

 «Δεν φταίνε τα μνημόνια!»

ή μήπως τα μνημόνια είναι και ευλογία;

 

O αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας   σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε στις 30-8-2018 υιοθετεί κατά γράμμα την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ   με θέμα «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».  Προτρέπει  δε τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας  να προχωρήσει στη διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που προέκυψαν από τις   υπηρεσιακές  μεταβολές  από το ΠΥΣΠΕ καθώς και των αναπληρωτών που θα προσληφθούν,  σύμφωνα με το άκρως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει το Υπουργείο και το οποίο παρακάμπτει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προθεσμίες,  για δηλώσεις τοποθέτησης και ενστάσεις επί αυτών.

Ο ζήλος που επιδεικνύει η ΔΑΚΕ δια του αιρετού της   για την υποτιθέμενη ομαλή έναρξη της  σχολικής χρονιάς  ώστε αυτή  «να είναι γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική για όλους μας» φτάνει όχι μόνο να συνεπικουρήσει και να στηρίξει τις ενέργειες  του Υπουργείου για συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού  με ταυτόχρονη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων του, αλλά και να αποδώσει  τις  ευθύνες  για τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην «πολύ μεγάλη αστοχία στον όποιο σχεδιασμό γίνεται από το Υπουργείο» και στη «μόνιμη ανοργανωσιά που μας χαρακτηρίζει».  Απενοχοποιεί πλήρως την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  καθώς,  κατά τα λεγόμενά του, «σ’ αυτό δεν φταίνε ούτε τα μνημόνια, ούτε τίποτε άλλο»!

Η ΔΑΚΕ στη Β΄ Αθήνας   «ξεχνά» ότι   τα 8 χρόνια χωρίς διορισμούς είναι τα χρόνια των μνημονίων και της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση, που στοχεύουν στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και στη διεύρινση και την εμπέδωση της ελαστικής εργασίας και στους εκπαιδευτικούς!

Για να γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Ιούνιο πού θα είναι την επόμενη σχολική χρονιά, πρέπει ο προγραμματισμός των υπηρεσιακών μεταβολών να είναι τέτοιος που να καλύπτει πλήρως  και έγκαιρα τις ανάγκες  των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων γενικής και ειδικής αγωγής αναφέρεται στην ανακοίνωση και αυτό είναι σωστό. Γιατί όμως δε γίνεται;

 Η ΔΑΚΕ στη Β΄ Αθήνας   «ξεχνά»  ότι μνημονιακή προτεραιότητα του 3ου μνημονίου είναι η μείωση του κόστους της εκπαίδευσης  και στο πλαίσιο αυτής, η μείωση του μισθολογικού κόστους των εκπαιδευτικών, με μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου, μείωση σχολείων, τάξεων και συγχωνεύσεις, ως μια από τις  «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ. (έκθεση 2011). Με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ απαιτείται  ευθυγράμμιση του αριθμού διδακτικών ωρών ανά μέλος προσωπικού και αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό σύμφωνα με αυτές τις  « βέλτιστες πρακτικές ».

Δεν είναι τυχαίο επομένως  ότι σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο τα λειτουργικά κενά και τα λειτουργικά πλεονάσματα καθορίζονται με βάση τον καθορισμό τμημάτων του Ιουνίου και πρέπει να δοθούν από τους συλλόγους διδασκόντων στις 3-9-18, την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του σχολείου χωρίς να έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές ούτε δηλωθεί ενδεχόμενες μακροχρόνιες άδειες και να καταχωρηθούν στο σύστημα ως τις 5-9-18 αφού περάσουν από το ΠΥΣΠΕ.

Η Νέα Δημοκρατία, κομματικός φορέας της ΔΑΚΕ, υπερψήφισε το 3ο μνημόνιο και όχι μόνο! Η ΔΑΚΕ για αυτό που ενδιαφέρεται και κάνει με ζήλο είναι να στηρίζει την πολιτική της Ν.Δ. και να φτάνει μετά από 8 χρόνια βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής  απέναντι στην εκπαίδευση τους εκπαιδευτικούς και στο σύνολο του κόσμου της εργασίας να λέει: «Δεν φταίνε τα μνημόνια!»

Διαβάστε την ανακοίνωση του αιρετού της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ β΄Αθήνας:

Last modified: 3 Σεπτεμβρίου 2018

Close