Written by 12:05 Αρχική Σελίδα, Πολιτισμός

Η Αθήνα γεμίζει παραμύθια: 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Παραμύθια και ιστορίες, λόγια ανθρώπων που ταξίδεψαν στο πέρασμα των καιρών για να ενώσουν το χθες με το σήμερα και συνεχίζουν να μαγεύουν μικρούς και μεγάλους, έχουν την τιμητική τους στο 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… Μια πόλη παραμύθια», που οργανώνεται από την Τρίτη 15 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης που γιορτάζεται από το 1990 σε πέντε ηπείρους και 40 χώρες με εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο και κινείται γύρω από ένα κοινό θέμα, που για το 2016 είναι «Δυνατές γυναίκες».

Την έναρξη σηματοδοτεί η ομαδική καλλιτεχνική έκθεση «Ανθρώπων ιστορίες… Τέχνης Μυθολογήματα 3» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικές κατασκευές, παραμυθιακό ρούχο και άλλες εικαστικές δημιουργίες.

Από την Τετάρτη 16 Μαρτίου έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στα πολιτιστικά κέντρα, τα μουσεία και την κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε άλλους επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους, αφηγήσεις από το Δημήτρη Προύσαλη, ομάδες και ελεύθερους αφηγητές, που θα αναδείξουν και θα μοιραστούν ιστορίες από τις άκρες του κόσμου.
Επίσης, το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Στον κόσμο των αφηγήσεων, των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών», κατά τη

διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί σε τιμητική εκδήλωση ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου την ράχη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την «Πήλιον Όρος», με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

 Πηγή: https://left.gr

Last modified: 12 Μαρτίου 2016

Close