Written by 07:04 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Περικλής: εκδήλωση – συζήτηση για Ασφαλιστικό – Συντάξεις Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 , ώρα 6.30 μ.μ. 7ο Δημ. Σχολείο Αγ. Παρασκευής

εκδήλωσηασφαλιστικο2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  18 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ. 23Προς: τους συναδέλφους μέλη του
Συλλόγου μας

ΘΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση: « Ασφαλιστικό – Συντάξεις »

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 , ώρα 6.30 μ.μ. στο 7ο Δημ. Σχολείο Αγ. Παρασκευής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βαδίζουμε ήδη στην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Το νομoσχέδιο αυτό προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή, στη βάση της λογικής των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που ήδη ισχύει σε μια σειρά χώρες και διέλυσε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα,  χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, υπακούοντας στo «προαπαιτούμενο» της δημοσιονομικής  προσαρμογής!

Δρομολογείται με τον τρόπο αυτό ένα μέλλον για τη νέα γενιά που της επιφυλάσσει μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και  μια δουλειά 5μηνίτη, όταν τη βρίσκει,  μέσα στην ασφυξία της ανεργίας  και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν στους απόμαχους της εργασίας «μαύρα γηρατειά» με συντάξεις-επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία – αποθήκες ανθρώπων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα « Ασφαλιστικό – Συντάξεις »  την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 , ώρα 6.30 μ.μ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής  (Λυκούργου και Αρτέμωνος, Κοντόπευκο)

Προσκεκλημένοi ομιλητές:

Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Ανδρέας  Γκιζιώτης,  Εκπαιδευτικός

Ενημερωνόμαστε – Συναποφασίζουμε – Αντιδρούμε – Αγωνιζόμαστε!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 20 Ιανουαρίου 2016