Written by 15:36 Αρχική Σελίδα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας της υποτέλειας

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών»

Στις 2:00 π.μ. ξεκίνησε η Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους – Με 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 11 Παρών και 3 απόντες εγκρίθηκε η συμφωνία επί του σχεδίου σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και για τις ρυθμίσεις υλοποίησης της συμφωνίας χρηματοδότησης,

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το κείμενο της συμφωνίας

«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Ηρώ Διώτη, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Μετά τις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Last modified: 14 Αυγούστου 2015