Written by 22:33 Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου ΕΚΠ/ΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ενημερωτικό δελτίο  Νο 28                                                          21 – 11 – 2013

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου ΕΚΠ/ΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 21/11/2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της Β΄ ΑΘΗΝΑΣ στις 21/11 (13:30 το μεσημέρι) συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. « Προσδιορισμός λειτουργικής υπεραριθμίας εκπ/κού κλάδου ΠΕ70 – Δασκάλων στο Τ. Ε. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου».

 

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας με πλειοψηφία (4 – 1) δεν προσδιόρισε ως λειτουργικά υπεράριθμο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70 (πρώην σχολικό σύμβουλο που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση σχολικού συμβούλου που κατείχε) και θέλησε να επιστρέψει στην προσωποπαγή οργανική θέση που είχε τοποθετηθεί (με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους υπηρετούντες σχολικούς συμβούλους) σε Τ. Ε. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μετακινηθεί «οικιοθελώς», κατόπιν προφορικών εντολών,  συνάδελφος – αναπληρώτρια ΠΕ 70 που τοποθετήθηκε στην αντίστοιχη θέση του συστεγαζόμενου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου (8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) σε τμήμα ένταξης όμορου σχολείου της περιοχής, πράγμα που δεν επιτρέψαμε να γίνει, προβαίνοντας και σε σχετική διαμαρτυρία της συναδέλφου ενώπιον του Δ/ντού Εκπ/σης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας σε συνεννόηση με το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», τονίζοντας το απαράδεκτο των ενεργειών της Διοίκησης, τελικά το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε την παραμονή και του εν λόγω συναδέλφου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με το σκεπτικό να δημιουργηθούν 2 τμήματα ένταξης στο συγκεκριμένο σχολείο(η θέση του τμήματος ένταξης στο 1ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου κατέχεται ήδη οργανικά από μόνιμο συνάδελφο εδώ και αρκετά χρόνια, ο οποίος λειτουργεί το υπάρχον Τ. Ε.), όταν παραμένουν κενά τμήματα ένταξης σε όμορα σχολεία της περιοχής. Αναρωτιόμαστε, αν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας που ψήφισαν μια τέτοια απόφαση θα είχαν την ίδια «ευαισθησία» και προσέγγιση στο θέμα αν δεν επρόκειτο για συνάδελφο πρώην σχολικό σύμβουλο, αλλά για έναν απλό μάχιμο δάσκαλο της τάξης, όπως αυτοί οι συνάδελφοι μας που μετακινήθηκαν παράνομα, όχι σε διπλανά σχολεία, αλλά στις εσχατιές της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής (Ανατολική & Δυτική Αττική). Όσοι κόπτονται από αυτούς που ψηφίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις για τον δήθεν «εξορθολογισμό» της διαχείρισης του προσωπικού της Δημόσιας Εκπαίδευσης, μετατρέποντας σε «μπαλάκια» τους εκπαιδευτικούς γυρίζοντας τους, για την κάλυψη του ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε ή έξι σχολεία, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστο την ευθιξία να παραδεχτούν ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις εκτίθενται ενώπιον των συναδέλφων και της κοινωνίας, μιας και δεν υπάρχουν «πατρίκιοι» και «πληβείοι» μεταξύ των  εκπαιδευτικών και αυτοί που θέλουν να τους δημιουργήσουν με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και τις αντιλήψεις που επιχειρούν να εδραιώσουν μέσω της αξιολόγησης – χειραγώγησης θα μας βρουν μπροστά τους. Τι έχουν να πουν αλήθεια στους γονείς των μαθητών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, σε αρκετά σχολεία της οποίας, υπάρχουν ακόμα κενά και ελλείψεις σε Τ. Ε.; Για όλα τα παραπάνω καταψήφισα τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΥΣΠΕ και  καλώ το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» να επιληφθεί του θέματος, προστατεύοντας τα εργασιακά  δικαιώματα των συναδέλφων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της περιοχής.

  1. « Επαναδιάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ07 – Γερμανικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

 

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα αποφάσισε την επαναδιάθεση εκπαιδευτικού του κλάδου ΠΕ07 – Γερμανικής γλώσσας, η οποία είχε διατεθεί από το ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας κατόπιν αίτησης της για τη συμπλήρωσή του ωραρίου της στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας).

Για περισσότερες πληροφορίες η ενδιαφερόμενη μπορεί να απευθυνθεί στον αιρετό ή στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

 

  1. « Μετακίνηση – επανατοποθέτηση εκπ/κού ΠΕ 11 σε σχολική μονάδα του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας».

 

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας κατά πλειοψηφία αποφάσισε την μετακίνηση – επανατοποθέτηση συναδέλφου κλάδου ΠΕ11 – Φυσικής αγωγής από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης (όπου θα δίνει μέρος του ωραρίου του) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, θεωρώντας απαράδεκτη την απόφαση αυτή του ΠΥΣΠΕ (η οποία δεν ψηφίστηκε από τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ για άλλη μια φορά την πολιτική της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της διοίκησης της εκπαίδευσης, με την οποία η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται και τα σχολεία οδηγούνται σε πλήρη αποδιάρθρωση. Με τέτοιου είδους αποφάσεις επιχειρείται να μοιραστεί η «μιζέρια» μεταξύ των σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας που αντιμετωπίζει ακόμα πρωτόγνωρα για την περιοχή και την εποχή που διανύουμε (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων. Με τέτοιου είδους αποφάσεις επιχειρείται με επικίνδυνο τρόπο να αποσιωπηθεί η παταγώδης αποτυχία της εφαρμοζόμενης εκπαιδευτικής πολιτικής και να κατασιγαστούν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των γονέων και των εκπαιδευτικών της περιοχής, αφού μια σειρά από νεοσυσταθέντα σχολεία ΕΑΕΠ της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, χωρίς σχετική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, θα οδηγηθούν ουσιαστικά από τα πράγματα στην αναστολή της λειτουργίας τους ως ΕΑΕΠ, επιστρέφοντας στη λειτουργία τους ως κλασσικών ολοήμερων. Αλήθεια, αξίζει να μας απαντήσει η Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και το ΥΠΑΙΘ, γιατί δεν δέχτηκε την εισήγηση (ομόφωνη απόφαση) του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας της 28ης Σεπετεμβρίου 2013 σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των 38 νεσυσυσταθέντων ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ (2013) της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας; Μήπως γιατί με την αποδοχή της πρότασης αυτής δεν θα μετακινούνταν οι 62 εκπαιδευτικοί ΠΕ70 που μετακινήθηκαν από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Περιφέρειας Αττικής και θα αναγκαζόταν το ΥΠΑΙΘ να παραδεχτεί την αποτυχία της εκπαιδευτικής πολιτικής του; Ας σταματήσουν πλέον κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και διοίκηση της εκπαίδευσης να κοροϊδεύουν την κοινωνία σχετικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Όσο για τη νομιμότητα των αποφάσεων της διοίκησης της εκπαίδευσης είναι ανάλογη των πολιτικών που ακολουθούν και υπηρετούν και εφαρμόζουν, αφού λόγω ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό δε διστάζουν να αναστείλουν τη λειτουργία κάποιων από τα «πολυδιαφημισμένα» ΕΑΕΠ Δημοτικά Σχολεία, χωρίς όμως να το παραδεχτούν κιόλας. Για όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να επιληφθούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, καθώς και οι Ενώσεις Γονέων της περιοχής και το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάψει επιτέλους να αφήνει στο απυρόβλητο τέτοιου είδους πολιτικές και τους εκφραστές τους.  

Για περισσότερες πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στον αιρετό ή στη  Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.    

 

  1. « Γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκπαιδευτικών».

 

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά σχετικά με τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε δύο (2) συναδέλφους ΠΕ 70 (δασκάλων),  με βάση τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που κατέθεσαν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον αιρετό ή στη  Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

 

  1. « Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Διδακτορικού τίτλου σπουδών εκπ/κού».

 

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά σχετικά με τη συνάφεια Διδακτορικού τίτλου σπουδών  εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ19 – Πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στον αιρετό ή στη  Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 Για άλλη μια φορά θέσαμε υπόψη του Δ/ντή Εκπ/σης και των μελών του ΠΥΣΠΕ ότι η Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας συνεχίζει να έχει τραγικά κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Θετατρικής Αγωγής, Εικαστικών, Αγγλικών), ενώ εκκρεμούν οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ και όσοι συνάδελφοι έχουν αποσπαστεί από άλλα ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας δεν αποδεσμεύονται από τις οικίες Δ/νσεις με το αιτιολογικό της αναμονής  αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την αναπλήρωσή τους. Η καθυστέρηση των υπηρεσιακών μεταβολών και των προσλήψεων αναπληρωτών έχει οδηγήσει τα σχολεία της περιοχής μας σε πλήρη απορρύθμιση. Είναι αναγκαίο  να αποδεσμευτούν άμεσα όσοι έχουν πάρει απόσπαση, το ίδιο ζητήσαμε να γίνει και για όσους συναδέλφους μας υπηρετούν στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και πήραν απόσπαση για άλλα ΠΥΣΠΕ, λαμβάνοντας τη δέσμευση του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι από τις 22 – 11 – 2013 θα αρχίσει η αποδέσμευσή τους. Άμεσα πρέπει οι αιρετοί του κλάδου και  η ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να επιληφθούν του θέματος, διότι βρισκόμαστε στις παραμονές των Χριστουγέννων και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν.

Επίσης θέσαμε το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, των οποίων η καθυστέρηση στις προσλήψεις (αναπληρωτών) έχει τραγικές συνέπειες για τους μαθητές και τα σχολεία (είναι απαράδεκτο το φαινόμενο να διατίθενται εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη σε δυο ή τρεις μαθητές με απόφαση του Δ/ντή Εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν όπως – όπως τα κενά – γεγονός που καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε στο παρελθόν).

Επίσης, θέσαμε υπόψη του Δ/ντή Εκπαίδευσης και των μελών του ΠΥΣΠΕ το ζήτημα της απαράδεκτης καθυστέρησης του ορισμού των υπευθύνων ολοήμερου στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας εισπράττοντας την απάντηση ότι φέτος το ΥΠΑΙΘ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για λόγους οικονομίας (στερώντας από τους συναδέλφους και το πενιχρό αυτό επίδομα) και ως εκ τούτου η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν προτίθεται να ορίσει υπεύθυνους στα ολοήμερα σχολεία. Για την εξέλιξη αυτή διαμαρτυρηθήκαμε έντονα τονίζοντας ότι σε άλλα ΠΥΣΠΕ έχουν προχωρήσει στον ορισμό υπευθύνων ολοήμερων και καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της περιοχής και τη Δ. Ο. Ε. να επιληφθούν άμεσα του θέματος διεκδικώντας τον ορισμό υπευθύνων στα ολοήμερα σχολεία και την παροχή του επιδόματος. 

 

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

Αναπληρώτρια Αιρετός: Καββαδία Φωτεινή 6932628101, 6975845567, 210 8068683 (οικία), 2108020788(σχολείο) dimpol1968@gmail.com

   

Last modified: 22 Νοεμβρίου 2013

Close