Written by 23:51 Αρχική Σελίδα

3η επιστράτευση μέσα σε 5 μήνες!

επιστρατευση

3η επιστράτευση μέσα σε 5 μήνες!

Στις πόσες καίγεται η “δημοκρατία”;

Παραθέτουμε πίνακα με τις επιστρατεύσεις που έχουν γίνει από το 1979 έως σήμερα.

Χρονικό πολιτικών επιστρατεύσεων στην Ελλάδα

Χρονολογία

Πολιτική Επιστράτευση

1979

Τραπεζικοί υπάλληλοι

1983

Οδηγοί και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων

1986

Χειριστές και ιπτάμενοι μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας

1994

Οδηγοί λεωφορείων ΟΑΣΑ

2002

Ναυτεργάτες

2006

Ναυτεργάτες

2010

Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων

2011

Υπάλληλοι καθαριότητας Ο.Τ.Α

2013

Εργαζόμενοι Μετρό

2013

Ναυτεργάτες[2]

2013                      Εκπαιδευτικοί

Βλέπουμε πως συνολικά είναι 11. Έντεκα επιστρατεύσεις σε 34 χρόνια.  Ούτε καν μία κάθε χρόνο.Το 2013 έχει ξεκινήσει δυναμικά με δυο ήδη επιστρατεύσεις και όπως ανακοινώνουν περήφανοι από κανάλι σε κανάλι φτάσαμε  στην τρίτη επιστράτευση, αυτή των εκπαιδευτικών, πριν καλά καλά τελειώσει το πεντάμηνο.

Αφού ξεκινήσαμε έτσι μήπως μπορούν να μας πουν στις πόσες επιστρατεύσεις καίγεται μία κυβέρνηση; Γιατί έχουμε 7 μήνες ακόμη μέχρι το τέλος της χρονιάς και όλο και κάποια απεργία θα προκηρυχθεί. Βέβαια μπορούν στο μεταξύ να νομοθετήσουν πως απαγορεύονται οι απεργίες και να τελειώνουμε. Να μπει για τα καλά στο μυαλό μας ότι ζούμε σε άλλες εποχές να δούμε τί θα κάνουμε.

Όλα για την κοινωνία, για το δημόσιο συμφέρον. Ξέρετε τώρα αυτό που καταστρέφουν οι εκπαιδευτικοί και προσπαθούν να σώσουν με τα μνημόνια της ανεργίας οι κύριοι της κυβέρνησης.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων” τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι: ” ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.”
Βέβαια δημιουργείται το εύλογο ερώτημα, όταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατάφεραν με την πολιτική τους να οδηγήσουν την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών στο ποσοστό του 64,5%, όταν το μέλλον αυτών των παιδιών είναι η μετανάστευση γιατί δεν έθεταν ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της γαλήνης και της ηρεμίας των μαθητών;

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η  ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

· ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ

· ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ  Η ΔΟΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Last modified: 10 Μαΐου 2013

Close