Written by 11:44 Αποφάσεις Δ.Σ.

9/ημερη εκδρομή στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη – Μόσχα 26/6 – 4/7/08)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 16 Απριλίου 2008Αρ. Πρωτ.: 13

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

Κοινοποίηση:

 

 

Θέμα: 9/ημερη εκδρομή στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη -Μόσχα 26/6 – 4/7/08)

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας οργανώνει 9ήμερη αεροπορική εκδρομή για Αγία Πετρούπολη – Μόσχα, Πέμπτη 26 Ιουνίου – Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα Πέμπτη 26/6  Αθήνα -Αγία Πετρούπολη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αγ. Πετρούπολη.  Αφιξη στην Αγ. Πετρούπολη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (check in). Ελεύθερος χρόνος ως το Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Παρασκευή 27/6  Αγία Πετρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Πούσκιν όπου θα επισκεφθούμε το Παλάτι της Αικατερίνης Ι. Εδώ βρίσκεται η Κεχριμπαρένια Αίθουσα, γνωστή σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Η κεχριμπαρένια διακόσμηση της αίθουσας αυτής (η τύχη της αυθεντικής αγνοείται από το 1945) έχει εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευαστεί. Το πάρκο του Τσάρσκογιε Σελό, ένα εξαίρετο συγκρότημα από κτίρια και κήπους του τέλους του 18ου -αρχών του 20ου αι., ήταν ο αγαπημένος χώρος ξεκούρασης των Ρώσων τσάρων. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη, στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

3η ημέρα Σάββατο 28/6  Αγία Πετρούπολη. 

Η γνωριμία μας με την Αγία Πετρούπολη, «Βενετία του Βορρά», ξεκινά με τον γύρο της πόλης, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες, για να δώσει στην αυτοκρατορία μια έξοδο στην θάλασσα του βορρά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα περάσουμε από το κέντρο της πόλης με τα πανέμορφα παλάτια και τους ναούς του, το Ναυαρχείο, το Πεδίο ρεως, την πανεπιστημιούπολη, το νησί Βασίλιεβσκι  με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Φρούριο Πέτρου και Παύλου -το πρώτο κτίσμα της πόλης, το καταδρομικό Αβρόρα και από πολλά άλλα μνημεία της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο.

4η ημέρα Κυριακή 29/6  Αγία Πετρούπολη – Μόσχα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο Ερμιτάζ που στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα,  το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο. Δείπνο , διανυκτέρευση.

5η ημέρα Δευτέρα Αγία Πετρούπολη 30/6 -Νόβγκοροντ (προαιρετικά) – ελεύθερη μέρα – Μόσχα

Πρωινό. Ελεύθερη ημέρα – δυνατότητα για βόλτα στην πόλη, ψώνια, ξεκούραση ή συμμετοχή στην προαιρετική οδική εκδρομή στο Νόβγκοροντ € 50 κατά άτομο (μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας, χτισμένη πάνω στις όχθες του ποταμού Βολκόχ, αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο). Κατά τον γύρο της πόλης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των κτιρίων της: το Κρεμλίνο της πόλης και τους χώρους του (1044), το Ναό της Αγίας Σοφίας(1045-1050), αντίγραφο αυτού του Κιέβου και της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ξενάγηση στο Γιαροσλάβο Ντβόρισσε (1113), στην απέναντι όχθη του ποταμού, με τις ωραιότατες εκκλησίες του. Μεταφορά στο σταθμό και επιβίβαση στο τρένο. Αναχώρηση για Μόσχα Δείπνο, διανυκτέρευση. .

6η ημέρα Τρίτη 1/7 Μόσχα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε για τον γύρο της πόλης κατά τον οποίο θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας, όπως το Κρεμλίνο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Μπολσόι, τον Ναό του Σωτήρος και πολλά άλλα. Ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

7η ημέρα Τετάρτη 2/7  Μόσχα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σέργκιεβ Ποσάντ. Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Λαύρας της Αγίας Τριάδος-Αγίου Σεργίου, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, θρησκευτικό κέντρο της Ρωσικής Εκκλησίας.

8η ημέρα Πέμπτη 3/7  Μόσχα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στον χώρο του Κρεμλίνου, την έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

9η ημέρα Παρασκευή 4/7   Μόσχα – Αθήνα

Πρωινό  και αναχώρηση από το ξενοδοχείο (check out) πρωί για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία  4*
 • Ημιδιατροφή
 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Ταξιδιωτική Ασφάλεια.
 • Ξεναγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Μεταφορές με λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια των ξεναγήσεων, και από και προς αεροδρόμια.
 • Συνοδό του γραφείου μας.
 •  Πούλμαν για μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Δεν περιλαμβάνονται φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα ή  αναγράφεται ως προαιρετικό.

 

Το κόστος της εκδρομής είναι:

1240€ (1100€ κόστος + 140€ φόροι αεροδρομίων) το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο. Η τιμή του μονόκλινου είναι 1640€ (1500€ κόστος + 140€ φόροι αεροδρομίων).

Η εξόφληση μπορεί να γίνει και με άτοκες δόσεις (έως δέκα με ύψος δόσης όχι λιγότερο από 100€, με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD. Δεν ισχύουν οι κάρτες DINNERS και CITYBANK

 

Για την έκδοση Βίζας απαιτείται:

 • Διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες
 • 1 φωτογραφία.

Παράλληλα θα συμπληρώσετε κατ’ άτομο μία φόρμα. Κατόπιν τούτου θα εκδοθεί η επίσημη αίτηση που απαιτεί την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του ΠΕΛΑΤΗ.

Η έκδοση βίζας απαιτεί 5-10 εργάσιμες ημέρες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους συναδέλφους:

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ και

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 

 ypografi_four_logo

Last modified: 16 Απριλίου 2008

Close