Written by 18:26 Πολιτισμός>Εκδηλώσεις>Δραστηριότητες Συλλόγου

5/νθήμερη εκδρομή στην Ισπανία 2 -6/7/2007

5νθήμερη εκδρομή Μαδρίτη – Τολέδο

 

1η μέρα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007      ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Λεωφορείο που είχε μισθώσει ο Σύλλογος παραλαμβάνει τους συναδέλφους για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Έτσι στις 04:00 το πρωί πρώτη παραλαβή από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής, στη συνέχεια, στις 04:15 παραλαβή από πλατεία Αγ. Παρασκευής και τέλος στις 4:30 από Μετρό Χαλανδρίου και αναχώρηση για το Ελ. Βενιζέλος. Εκεί αφού γίνει η διαδικασία του check in των εισιτηρίων αναχωρούμε με την πτήση της ΙBERIA Airlines πτήση ΙΒ3883 στις7:20 για Μαδρίτη. Άφιξη στη Μαδρίτη γύρω στις 10:20, υποδοχή από τον συνοδό μας στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο TRYP ATOCHA, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Μαδρίτης, τόσο κοντά ώστε να μπορείς να πηγαίνεις εκεί και με τα πόδια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, παρ’ ότι φτάσαμε πριν από τις 11:00 το μεσημέρι. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Στις 19:00 συνάντηση με τον συνοδό μας επίσκεψη στην πλατεία Puerta del Sol και Plaza Mayor. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Τρίτη 3 Ιουλίου 2007           ΜΑΔΡΙΤΗ

07:00 το πρωί αφύπνιση, πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και στις 08:30 αναχώρηση για την πρωινή ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Είδαμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Είδαμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Επισκεφθήκαμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, και απολαύσαμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ήταν να ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι, αλλά αυτό έμεινε για την επομένη μιας και το παλάτι δεν ήταν επισκέψιμο λόγω υποδοχής κάποιου επισήμου από το βασιλιά.

 

3η μέρα Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007       ΤΟΛΕΔΟ – ΠΑΛΑΘΙΟ ΡΕΑΛ

07:00 το πρωί αφύπνιση, πρωινό και στις 08:30 αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Περιπλανηθήκαμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, ένα τζαμί του 12ου αιώνα, όπου θα θαυμάσαμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ”. Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο, το οποίο είδαμε απ’ έξω γιατί γίνονταν εργασίες επισκευής και συντήρησης. Επίσης επισκεφθήκαμε ένα μουσείο με πίνακες του Ελ Γκρέκο. Στη συνέχεια πήγαμε σε ένα εργοστάσιο σπαθιών και διακοσμητικών.

Τελειώνοντας από το εργοστάσιο κατευθυνθήκαμε προς τη Μαδρίτη όπου φτάσαμε γύρω στις τρεις. Φάγαμε κάτι πρόχειρα για μεσημεριανό και στη συνέχεια πήγαμε να γνωρίσουμε το βασιλικό παλάτι, το Παλάθιο Ρεάλ, δηλαδή το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Μετά το παλάτι κάναμε βόλτα στην κοντινή πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου απολαύσαμε τον καφέ μας.

 

4η μέρα Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007        ΜΑΔΡΙΤΗ

Ημέρα ελεύθερη. Ο καθένας ξύπνησε ότι ώρα ήθελε. Άλλοι ξεκίνησαν για μια λεπτομερέστερη εξερεύνηση της πόλης με τις τόσες πανέμορφα και ενδιαφέροντα μνημεία ή τοποθεσίες (πλατεία Κολόν, κτίριο ταχυδρομείων, πύλη της Ευρώπης, πλατεία της Ισπανίας, Στάδιο Σαντιάγκο Μπέρναμπέου κ.λ.π.) και άλλοι ξεχύθηκαν για να κάνουν τις αγορές τους μιας και είχαν αρχίσει οι εκπτώσεις και οι τιμές ήταν προκλητικές.

Το βράδυ πήραμε το Μετρό και πήγαμε στην περιοχή Σαλαμάνκα όπου δυο κεκλιμένα κτίρια σχηματίζουν την Πύλη της Ευρώπης για να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα στην Ισπανία το φημισμένο φλαμένκο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορό από τον Φερνάντο, τον καλύτερο χορευτή Φλαμένκο το 2007 και τη Λίλι Όγιος, αδερφή της σπουδαίας χορεύτριας Μαρίας Όγιος. Μετά την παράσταση πάλι με το Μετρό επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

 

5η μέρα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2007        ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερη αφύπνιση. Πρωινό. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη πρωινό για μια τελευταία βόλτα στα μαγαζιά της πόλης ή σε κάποιο άλλο χώρο που δεν είχαμε προλάβει να δούμε. Παραδώσαμε τα δωμάτια στις 11:30 και στις 15:30 αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο. Αφού κάναμε τη διαδικασία του check in των εισιτηρίων αναχωρήσαμε με την πτήση της ΙBERIA Airlines πτήση ΙΒ3882 στις 06:30 για την Αθήνα, όπου φτάσαμε στις 23:00 το βράδυ. Εκεί μας περίμενε πάλι το λεωφορείο που είχε μισθώσει ο Σύλλογος για να πάει στα σημεία όπου μας είχε παραλάβει.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 41 άτομα

Last modified: 2 Ιουλίου 2007

Close