Written by 19:12 Αρχική Σελίδα

36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης Κυριακή 15 Μάη

 


Την Κυριακή η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. Τερματισμός και υποδοχή στο υπουργείο Αμυνας στις 6.30 μ.μ.

Την Κυριακή 15/5 θα πραγματοποιηθεί η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. μέχρι το υπουργείο Αμυναςστις 6.30 μ.μ., όπου θα γίνουν ο τερματισμός και η εκδήλωση υποδοχής.«Πορευόμαστε και παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας», τονίζει η ΕΕΔΥΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Για την 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η Ελπίδα Παντελάκη, Γενική Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Λίγες μέρες μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, που χιλιάδες εργαζόμενοι δείξαμε τη δύναμή μας ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους προκαλούν, παλεύοντας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

36 χρόνια πιστοί στο ραντεβού μας, καλούμε και φέτος τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία να δώσουν μαζικό και μαχητικό “παρών” στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Με τη μαζική μας συμμετοχή να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους. Να διατρανώσουμε την απαίτηση για άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που βάζει σε περιπέτειες το λαό και παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι κι αυτοί θύματα του ίδιου συστήματος που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση».

Το πρόγραμμα της πορείας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας έχει ως εξής:

8 π.μ. τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα. 8.30 π.μ. εκκίνηση της πορείας. 9.30 π.μ. στάση στη Νέα Μάκρη. 12 μ. στάση στη διασταύρωση της Ραφήνας. 13.30 στάση στο Πικέρμι. 14.30 στάση στην Παλλήνη. 15.30αναχώρηση από Παλλήνη. 17.30 στάση στην Αγία Παρασκευή. 18.30τερματισμός στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Οδηγίες στους ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τα εξής τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν, για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής:

— Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

— Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο προς αποφυγή εγκαυμάτων γυμνά χέρια και πόδια.

— Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Οσοι έχουν προβλήματα Υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν και σε περίπτωσης κόπωσης να ακολουθήσουν με το πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.

Αναχώρηση πούλμαν

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 π.μ., με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.15 π.μ.

Πούλμαν, επίσης, ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα:

 • Από Ιλιον

6.45 π.μ. δημαρχείο Πετρούπολης

7.00 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου

7.05 π.μ. εκκλησία Αγ. Αναργύρων

7.10 π.μ. Καματερό – «Μελίνα»

 • Από Αγιο Δημήτριο

6.30 π.μ. δημαρχείο Αγ. Δημητρίου

6.40 π.μ. Γυμναστική Ακαδημία (Λεωφ. Βουλιαγμένης)

 • Από Χαλάνδρι

6.50 π.μ. στάση Σισμανόγλειο

7.00 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ)

7.15 π.μ. στάση Αγ. Παρασκευής

 • Από 2ο Διαμέρισμα Αθήνας

6.45 π.μ. Φραντζή 68, Ν. Κόσμος

6.50 π.μ. Φιλολάου & Μετεώρων

7.00 π.μ. Φιλολάου & Ιφικράτους

 • Από Πειραιά

6.30 π.μ. και 4.30 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο

 • Από Κορυδαλλό

6.00 π.μ. και 4.00 μ.μ., Πλειάδες

 • Από Νίκαια

6.15 π.μ. και 4.15 μ.μ., Περιβολάκι

 • Από Κερατσίνι

6.30 π.μ. δημαρχείο Κερατσινίου

3.45 μ.μ. πλατεία Λαού

 • Από Νέο Ηράκλειο – Νέα Ιωνία

6.45 π.μ. «Τρία Αστέρια» Νέου Ηρακλείου

6.50 π.μ. ΟΤΕ Νέας Ιωνίας

 • Από Ανατολικές συνοικίες

6.30 π.μ. Ηλιούπολη, πλατεία Κανάρια

6.40 π.μ. Δάφνη, πλατεία Καλογήρων (ΜΕΤΡΟ)

6.45 π.μ. Υμηττός, πλατεία Δημαρχείου

6.55 π.μ. Βύρωνας, πλατεία Ταπητουργείου

7.05 π.μ. Καισαριανή, Υμηττού (Αγιος Νικόλαος)

7.15 π.μ. Ζωγράφου, πλατεία Γαρδένιας

 • Από Ελευσίνα

4 μ.μ. Δημοτικό πάρκινγκ

Με το Μετρό οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να φτάσουν στους σταθμούς «Αγ. Παρασκευή» και «Εθνική Αμυνα» και με τον Προαστιακό στην «Παλλήνη».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της ΕΕΔΥΕ: 210.3844.853, 210.3844.854

Last modified: 14 Μαΐου 2016

Close