Written by 16:55 Αποφάσεις Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 16 Μαΐου 2010

Αρ. Πρωτ.: 35

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα 1Ο24ωρη γενική απεργία Πέμπτη 20 Μάη 2010 συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

To Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 20 του Μάη 2010 καθώς και στο συλλαλητήριο και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Θέμα 2ΟΕνημέρωση για τη Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι οι εργαζόμενοι αγανακτούν αντιδρούν και συνειδητοποιούν ότι η συμμετοχής τους στα συνδικαλιστικά όργανα δυναμώνουν τα ίδια και τη φωνή τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ενημερώνει τους όλους τους συναδέλφους ότι η Γενική Συνέλευση έγινε για να παρθεί απόφαση η οποία θα πήγαινε δια του Προέδρου μας στη Ολομέλεια των Προέδρων που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 10/5/2010 και αναβλήθηκε για το μέλλον.

Η απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα κοινοποιηθεί στην Ολομέλεια Προέδρων όταν αυτή γίνει.

Εσείς μπορεί να δείτε την απόφαση αυτή αλλά και τις άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γενική Συνέλευση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα στη διελυθυνση:

Στην ίδια σελίδα υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τη συνέλευση.

Θέμα 3ΟΕπιλογή στελεχών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που εργάζονται στην Α/θμια Εκπ/ση όσον αφορά στην επιλογή στελεχών για την εκπαίδευση. Στο πολυνομοσχέδιο παρατηρούνται σοβαρότατες διακρίσεις σε βάρος των παραπάνω συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, ενώ για τις επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων ο νόμος προβλέπει 2 μόρια για τίτλο Διδασκαλείου Μετεκπαίδευσης και 3 μόρια για όσους έχουν πιστοποιημένη επιμόρφωση στιςΤΠΕ επιπέδου 2στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων δεν δίνεται καμία δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραπάνω επιμορφώσεις!!!

Θεωρούμε ότι έτσι καταστρατηγείται κατάφωρα η συνταγματική αρχή της ισότητας και επιπλέον αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο να μη λαμβάνεται υπόψη το 25% του εκπαιδευτικού δυναμικού των σχολείων της πρωτοβάθμιας από την ηγεσία του υπουργείου όταν εισηγείται ένα νομοσχέδιο.

Απαιτούμε την άμεση ίδρυση Διδασκαλείου για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και το δικαίωμα εισαγωγής τους στην επιμόρφωση των ΤΠΕ επιπέδου 2. Επιπλέον διεκδικούμε την ίδρυση θέσεων Σχολικών Συμβούλων (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Αγγλικών) αποκλειστικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

enim_03-03-2010_clip_image002