Written by 17:00 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη γενική απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πέμπτη 20 Μάη 2010 – Πρωτοφανής υποβάθμιση των τίτλων της Μετεκπαίδευσης από το Υπ. Παιδείας – Απάντηση ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας για σεμινάρια 400 ωρών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 12 Μαΐου 2010

Αρ. Πρωτ.: 34

 

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

Θέμα 1Ο24ωρη γενική απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πέμπτη 20 Μάη 2010

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξαν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τηνΠέμπτη 20 του Μάη 2010 στην οποία απεργία συμμετέχει και η ΔΟΕ.

Με την απεργία αυτή η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ξεκαθαρίζουν ότι είναι ριζικά αντίθετες στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύειανατρέπειαπαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεταιτο κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν την προκήρυξη γενικής απεργίας την Πέμπτη 20/5/2010 για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών (ενώ η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/5) και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 20ης Μάη 2010.

 

Θέμα 2ΟΠρωτοφανής υποβάθμιση των τίτλων της Μετεκπαίδευσης από το Υπ. Παιδείας

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο – η οποία ούτε καν ανακοινώθηκε – η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας προέβη σε πρωτοφανή υποβάθμιση των τίτλων των αποφοίτων των Διδασκαλείων Μετεκπαίδευσης, τιμωρώντας έτσι 15.000, περίπου, εκπαιδευτικούς Π.Ε. οι οποίοι εισήχθησαν σ’ αυτά ύστερα από αδιάβλητες Πανελλήνιες εξετάσεις και φοίτησαν υποχρεωτικά για δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 13, που αναφέρεται στην επιλογή στελεχών, εκπαίδευσης, παρ.2 εδάφιο γ, ο τίτλος του Διδασκαλείου Μετεκπαίδευσης μοριοδοτείται με δύο μόρια, ενώ σε όλα τα προηγούμενα αντίστοιχα νομοθετήματα μοριοδοτούνταν με τέσσερα μόρια, όσο και τα διετή μεταπτυχιακά.

Στο ίδιο άρθρο τα μεταπτυχιακά του ενός έτους (και μάλιστα χωρίς εξετάσεις) μοριοδοτούνται με τέσσερα μόρια και η πιστοποιημένη επιμόρφωση 40 ωρών στις Τ.Π.Ε. με δυο μόρια (όσο και το διετές Διδασκαλείο)!!!

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

  • Καταγγέλλει σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για την παραπάνω απόφαση, η οποία υποβαθμίζει το θεσμό των Διδασκαλείων και εντείνει τη φημολογία των τελευταίων μηνών περί κατάργησής τους. Υπενθυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας ότι τα Διδασκαλεία λειτουργούν στην Π.Ε. από το 1920 καιαναβαθμίστηκαν από το σημερινό πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με το Ν. 2327/95, με τον οποίο εντάχθηκαν στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Όποιος σκέφτεται να τα καταργήσει θα βρει απέναντί του και τους 80.000 εκπαιδευτικούς της Π.Ε.
  • Δηλώνει, επίσης, πως σε καμιά περίπτωση δε θα δεχθεί τα τετελεσμένα του Πολυνομοσχεδίου τα οποία πολύ σύντομα θα ανατραπούν, όπως συνέβη και στο παρελθόν με άλλα νομοθετήματα, γιατί δεν έχουν καμιά στήριξη από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Θέμα 3ΟΑπάντηση ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας για σεμινάρια 400 ωρών

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ., σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα σεμινάρια των 400 ωρών, επισημαίνει τα εξής:

  • Η ΔΟΕ διεκδικούσε εδώ και τρία χρόνια την κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών ΑΜΕΣΑ, καθώς, επίσης, και να μη μετρούν ως προσόν διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση. Στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ./Παιδείας προβλέπεται η κατάργησή τους, ουσιαστικά μετά το 2015, αφού τα πιστοποιητικά τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους επόμενους δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνουν. Επομένως, καμιά ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη της ΔΟΕ δεν υπήρξε για τη ρύθμιση.
  • Πρωτοφανής, πράγματι, είναι η απάντηση του Υπ. Παιδείας η οποία, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, προσπαθεί να δικαιολογήσει την άδεια που έδωσε ο Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας για να πραγματοποιηθούν οι πρακτικές ασκήσεις των συμμετεχόντων στα σεμινάρια στα Δημόσια Σχολεία. Τι σχέση έχει αλήθεια το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων με την άδεια που δόθηκε; (με πρωτοφανή ταχύτητα μάλιστα, αφού 23/4/2010 υπεβλήθη το αίτημα και 27/4/2010 δόθηκε η άδεια)Μήπως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάγονται κι αυτά στο «αυτοδιοίκητο» των πανεπιστημίων;
  • Όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν τα σεμινάρια αυτά κοστίζουν στους μετέχοντες άνεργους εκπαιδευτικούς από 1700€ – 3000€ για τον καθένα. Γι’ αυτό και θεωρούμε απαράδεκτο η εμπορευματοποίηση της γνώσης που, δυστυχώς, συμβαίνει σε ορισμένα Δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα (γεγονός που καταγγέλθηκε από τη ΔΟΕ και στο ΣΠΔΕ) να συνεχίζεται και στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ύστερα, από τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΟΕ, καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Δ/ντές των σχολείων να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο Δημόσιο Σχολείο.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

enim_03-03-2010_clip_image002 

  

Last modified: 12 Μαΐου 2010

Close