Written by 15:50 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2009

Αρ. Πρωτ.: 13

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

Θέμα: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίησηπου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009.

 

Συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

 

Για πληρέστερη ενημέρωση, σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση με το σκεπτικό και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση:

Η πολιτική λιτότητας δεν έχει τέλος.

Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρη-ματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινω­νικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών.

Ο αυταρχισμός η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας.

Στη συνέχεια ήλθαν τα ΜΑΤ και οι Δικαστικές προσφυγές. Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχί­ζεται. Αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας.

Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την Πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέ­ριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επειδή δεν αποφασίστηκε από το Συνέδριο αλλά από το Γενικό Συμβούλιο ισοδυναμεί με κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας για το Δημόσιο.

Αυτή η δικαστική απόφαση μας γυρίζει σε άλλες εποχές και αποτελεί πρόκληση για το σ.κ., τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματά μας.

Όχι στη συνέχιση της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Πέρα όμως από τα παραπάνω φαίνεται ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματά μας με αφορμή την οικονομική κρίση, μέσα από το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα. Το εισόδημά μας αποδυναμώνεται σε αγοραστική δύναμη και πάλι, με τη μη αναπλήρωση των απωλειών από την ακρίβεια, στους μισθούς και τις συντάξεις, με τον περιορισμό στις υπερωρίες και στις πρόσθετες παροχές, με τον περιορισμό δαπανών λειτουργίας των Δημο­σίων Υπηρεσιών κ.λ.π.

Παγώνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με την πρόσληψη εργαζομένων διαφόρων κατηγοριών (Stages έκτακτοι κ.λ.π.).

Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, η υποβάθμιση και εμπορευματοποί­ηση βασικών δικαιωμάτων όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τα προβλήματα στο εφάπαξ και στην υγειονομική μας περί­θαλψη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών, αναμένεται να δημιουργηθούν από την αναμε­νόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

  • Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταπο­κριθεί στις υποχρεώσεις του.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας πε­ρίθαλψης.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θε­σμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
  • Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
  • Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Κάτω τα χέρια από την απεργία. Ο αγώνας αποτελεί το μόνο δρόμο που μας απομένει

 yp_four_geor

 

 

Last modified: 19 Φεβρουαρίου 2009

Close