Written by 15:43 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση 2 Απρίλη 2009 -Εισοδηματική πολιτική 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 25 Μαρτίου 2009

Αρ. Πρωτ.: 29

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα 1o24ωρη απεργιακή κινητοποίηση 2 Απρίλη 2009

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι:

το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 2 Απρίλη 2009, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή του συνεδρίαση (6.3.2009) εκτίμησε :

• Το γεγονός ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ιδιαίτερα τα προβλήματα που συνδέονται με την κατάσταση του Τ.Π.Δ.Υ. και του Ο.Π.Α.Δ. οξύνονται και ότι οι λύσεις που προσανατολίζεται να δώσει η Κυβέρνηση (δάνειο αντί επιχορήγηση) θα οδηγήσει στη διάλυση του Τ.Π.Δ.Υ.
  • Την πολιτική λιτότητας που συνεχίζεται και εντείνεται με πρόσχημα και την οικονομική κρίση.
  • Ότι τα νέα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης στοχεύουν στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Αποφάσισε

• Τη συνέχιση του αγώνα με βασικό στόχο να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.
  • Βασικά αιτήματα είναι η άμεση επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και όχι ο δανεισμός του, η οικονομική ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ., η αποεμπορευματοποίηση και αύξηση των δαπανών για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών προς τους πολίτες, η χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων και νέου μισθολογίου, η μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου, η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.»

Θέμα 2o: Εισοδηματική πολιτική 2009

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εισοδηματική της πολιτική, μια πολιτική άγριας και σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους. Μια πολιτική πέρα για πέρα άδικη, αφού για μια ακόμη φορά τα βάρη φορτώνονται στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και όχι στους έχοντες και κατέχοντες. Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2009 διαμορφώνεται ως εξής:

Μηνιαίος μεικτός μισθός

300€

Από 1.100 και πάνω

Καμία αύξηση

Σύμφωνα με τα παραπάνω το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πάρουν το 2009 ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς, αφού μόνο όσοι έχουν κάτω από 7 χρόνια υπηρεσίας θα λάβουν το «βοήθημα» των 300€.

Συγκεκριμένα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών από 7 χρόνια υπηρεσίας και άνω θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά το ύψος του πληθωρισμού, αφού θα πάρουν μηδενική αύξηση, επειδή οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους ξεπερνούν τα 1700 €.

Οι υπόλοιποι, που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους κυμαίνονται από 1500-1700 €, θα λάβουν  εφάπαξ παροχή για το 2009  300 € ετησίως (0,83 € την ημέρα) αφαιρουμένου του φόρου 225 € (0,63 € την ημέρα) αύξηση 1,26 -1,60% στις καθαρές τους αποδοχές. Και εδώ η αύξηση είναι κάτω του πληθωρισμού ( ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο έτρεχε  με ρυθμό 1,6%.)

Παραδείγματα

1.Νεοδιόριστος άγαμος εκπαιδευτικός

Ετήσιες καθαρές αποδοχές 14100 €

Εφάπαξ παροχή 300 €  αφαιρουμένου του φόρου 225 €  Ποσοστό αύξησης 1,60%  Προβλεπόμενος πληθωρισμός για το 2009 2%.  Μείωση  αποδοχών 0,40%