Written by 15:36 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργία Πέμπτη 14 Μάη 2009 – 11ήμερα εκδρομή στη Σκανδιναβία – Νέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ για τα 176€ – Διεθνής Κάρτα Εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 5 Μαΐου 2009

Αρ. Πρωτ.: 35

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

 

 

Θέμα1ο : 24ωρη απεργία Πέμπτη 14 Μάη 2009

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Μάη 2009, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Όλοι στη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για πληρέστερη ενημέρωση σας στέλνουμε τα βασικά σημεία του σκεπτικού καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ:

«Απεργούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα

 • Γιατί εμείς που πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν πρέπει να πληρώσουμε και την κρίση τους.
 • Γιατί όσοι παίρνουμε μισθό 1.250 € καθαρά μας θεωρούν υψηλόμισθους και δεν μας δίνουν καμιά αύξηση. Όμως και αυτοί που έχουν λιγότερες αποδοχές δεν παίρνουν αύξηση αλλά έκτακτο βοήθημα πείνας που δίνεται μόνο για φέτος. Είναι φανερό ότι η μείωση αυτή του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2009 αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
 • Γιατί συνεχίζουν να μας αφήνουν χωρίς εφάπαξ και αρνούνται να επιχορηγήσουν το Τ.Π.Δ.Υ. Το πρόβλημα στο Τ.Π.Δ.Υ. και στα άλλα Ταμεία δημιουργήθηκε διαχρονικά από την καταλήστευση των αποθεματικών, από τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, από τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και από τον περιορισμό της μόνιμης απασχόλησης στο Δημόσιο.
 • Γιατί προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο και από κοινωνική να τη μετατρέψουν σε επαγγελματική.
 • Γιατί συνεχίζουν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και αντί για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνουν εκτάκτους, συμβασιούχους έργου, STAGE.
 • Γιατί συνεχίζουν και εντείνουν την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ.
 • Γιατί μετά και τη νέα έκθεση της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και την εμμονή στο σύμφωνο σταθερότητας προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και των Δημοσίων Υπηρεσιών.
 • Γιατί απορρίπτουμε τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Διεκδικούμε

 • Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
 • Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
 • Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση – Όχι στην ελαστικοποίηση.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα – κοινωνική δικαιοσύνη.
 • Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. – Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.»

Θέμα2ο : 11ήμερα εκδρομή στη Σκανδιναβία

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής για την 11ήμερη εκδρομή στη Σκανδιναβία το πρόγραμμα της οποίας σας έχουμε κοινοποιήσει ή μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στη διεύθυνση:

http://www.syllogosperiklis.gr/download/anak_syl_2009/enim_08-04-09.html σας ενημερώνουμε ότι για να έχουμε οριστικές δηλώσεις θα πρέπει να δώσετε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι Παρασκευή 15 Μαρτίου 2009

α) Προκαταβολή 400€ κατ’ άτομο και

β) Φωτοτυπία διαβατηρίου

Μόνο τότε θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή σας στην εκδρομή

 

Θέμα3ο : Νέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ για τα 176€

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με την παραγραφή της διεκδίκησης του επιδόματος των 176€ σας αποστέλλουμε νέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι του σχολείου σας.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σας προτείνουμε να κάνετε ομαδική αίτηση ανά σχολείο προς τη Διεύθυνση ή το 1ο Γραφείο για τη χορήγηση του παραπάνω επιδόματος σύμφωνα με το υπόδειγμα που σας αποστέλλουμε.

 

Θέμα4ο : Διεθνής Κάρτα Εκπαιδευτικού

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα προωθήσουν στα σχολεία τη νέα κάρτα εκπαιδευτικού που ετοίμασε ο Σύλλογος, ώστε να μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε και στο εξωτερικό. Σας ενημερώνουμε ότι θα χρειαστεί μόνο μια μικρή φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας και τίποτα άλλο. Τα στοιχεία θα συμπληρωθούν από καθένα συνάδελφο ξεχωριστά με Ελληνικούς αλλά και με λατινικούς χαρακτήρες. Η διάρκεια της κάρτας είναι (4) τέσσερα έτη για τους μόνιμους και (1) ένα έτος για τους αναπληρωτές.

yp_four_geor

Last modified: 5 Μαΐου 2009

Close