Written by 14:36 ΑΣΕ

2.000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από σήμερα 22 Ιουλίου 2013 σε εφαρμογή οι 2.000 διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών –

Αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα

Ούτε μέρα δεν χάνει η κυβέρνηση για την προώθηση όσων αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Στο πλαίσιο της απόφασης για κινητικότητα 8.000 εκπαιδευτικών, βγάζει σε διαθεσιμότητα από σήμερα, Δευτέρα, 2.000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα όσων θα βρεθούν στο δρόμο. Οι συνέπειες του μέτρου αυτού είναι ωστόσο ευρύτερες, καθώς αφορούν και τους μαθητές που σπουδάζουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», αλλά και σε όσους απέβλεπαν μελλοντικά στην Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την Παιδεία

Σήμερα, Δευτέρα, στην ΟΛΜΕ συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών για να αποφασίσει την περαιτέρω δράση της. Κινητοποιήσεις διοργανώνουν και διάφορες ΕΛΜΕ.

Πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης, συντονισμού και αγώνα συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε τη Δευτέρα  σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι απολύσεις συνδέονται με αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα  του κεφαλαίου για φτηνό, ευέλικτο κι ευάγωγο στην εκμετάλλευση εργατικό δυναμικό και τονίστηκε η ανάγκη ενιαίου αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών μαθητών κι όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά διαδήλωσαν με συνθήματα όπως «Κανείς μαθητής έξω από τα σχολεία – κανείς καθηγητής στην ανεργία» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις – στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις». Καταλήγοντας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Πειραιά ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα στο καλοκαίρι.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους κάθε Δευτέρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ και κάθε Πέμπτη στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ με σκοπό ιδιαίτερα την ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα από κοινού με τους μαζικούς φορείς των γονιών, των μαθητών και τα εργατικά σωματεία.

Ήδη στη σύσκεψη και κινητοποίηση παρευρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Ενώσεων των δήμων του Πειραιά και Συλλόγων Γονέων από ΕΠΑΛ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Σύλλογος Καθαριστριών και Σχολικών Φυλάκων, τα Σωματεία Μετάλλου και Ηλεκτρολόγων Πειραιά, οι Σύλλογοι Δασκάλων Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας, καθώς επίσης και μαθητές.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς. Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί:

Στη Γενική Συνέλευση του «Δ. Θεοτοκόπουλου», σήμερα Δευτέρα, στις 18.30 στην Παλιά Ακαδημία.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Περιφέρεια την Τρίτη 23/07 στις 8.30, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – μονοπωλίων για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και για απελευθέρωση των ωραρίων. Κατάργηση του Πολυνομοσχεδίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» καλεί όλους τους πολίτες στην κινητοποίηση την Τρίτη 23 Ιούλη και ώρα 7 μ.μ. Στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι για παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια των απολύσεων.

Η ΕΛΜΕΚεφαλονιάς – Ιθάκης διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 25 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου και την ίδια μέρα, στις 9.30 το βράδυ, συναυλία αλληλεγγύης στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, έξω από την πρώην Νομαρχία.

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνει: 

– Την Τετάρτη 24 Ιούλη σύσκεψη συλλόγων γονέων, μαθητών και συνδικάτων του δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, στις 7.30 μ.μ., στο 1ο Λύκειο.

– Συνέντευξη Τύπου και πανό στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου, όπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα – απόλυση εφτά συνάδελφοι.  

Last modified: 22 Ιουλίου 2013

Close