Written by 16:33 Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

1). Να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις, 2ωρη στάση εργασίας του Συλλόγου μας Περικλής Τετάρτη 11/6/2014 8π.μ.-10π.μ.,συγκέντρωση 8.00 π.μ. στο 1ο-6ο Χολαργού. 2) Σεμινάρια Επιμόρφωσης Δ/ντών Σχολείων για την αξιολόγηση, δε θα αφήσουμε να πραγματοποιηθούν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  7 Ιουνίου  2014
Αρ. Πρωτ. 116Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα  1ο                            ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

             Τετάρτη 11/6/2014  2ωρη στάση εργασίας 8π.μ.-10π.μ.

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων επιχειρώντας να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κίνημα, οι οποίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο της απόπειρας εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής και της μείωσης των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών με μια ακόμη δεξαμενή απολύσεων που οδηγεί ταυτόχρονα στην τραγική υποβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας το Δημόσιου Σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό τα συστεγαζόμενα: 1ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού, 5ο και 11ο, 4ο και 10ο  Δημοτικά Σχολεία της Αγίας Παρασκευής αποφασίστηκε  να συγχωνευτούν.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων οργανικών θέσεων δασκάλων αλλά και ειδικοτήτων, θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών.  

 

Θα ακολουθήσουν συμπτύξεις τμημάτων με πρώτα τα νέα τμήματα της πρώτης τάξης του Σεπτεμβρίου που το Υπουργείο θα επιδιώξει να λειτουργήσει με  25 και 27 μαθητές για να ισορροπήσει τη νέα οργανικότητα με τη λειτουργικότητα των σχολείων,  υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης  εκπαίδευσης και καθιστώντας  ακόμη δραματικότερες τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών.

Οι συνάδελφοι που θα «περισσέψουν», θα υποχρεωθούν το Σεπτέμβρη να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

 

Ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού  και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου-Χολαργού  οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 8 π.μ. στα 1ο– 6ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού με στόχο την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση των Σχολείων.

Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι των σχολικών μονάδων ευθύνης του συλλόγου μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

Όλοι στο 1ο -6ο Δημ. Σχ. Τετάρτη 11/6/2014 ώρα: 8.00π.μ.

 

Δίνουμε  ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων.

 

Συμμετέχουμε μαζικά -Αντιδρούμε δυναμικά

 

 

 

Θέμα  2ο       ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

                  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ     

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά οι Περιφερειακοί Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης απαξιώνουν και εναντιώνονται στις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε σεμινάρια στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης».

 

Το Δ. Σ του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μη λάβουν μέρος  στα σεμινάρια αυτά, όταν κληθούν από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  συμμετέχοντας μαζικά στην ανοιχτή  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για το σκοπό αυτό.

 

Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για τη συμμετοχή τους σε διευκολυντική στάση εργασίας, σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις του κλάδου για την ακύρωση στην πράξη κάθε προσπάθεια  εφαρμογής των διαδικασιών της Αξιολόγησης, την οποία θα κηρύξει αμέσως μόλις κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων.

 

Ο Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και θα σταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολικών μονάδων θα ενημερώσει άμεσα για την κήρυξη στάσης εργασίας και συγκέντρωσης στους χώρους διεξαγωγής των σεμιναρίων προκειμένου με τη μαζική συμμετοχή μας να ακυρώσουμε την  πραγματοποίησή τους έστω και αν ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή.

 

Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.

Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. 

 

 

                       Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 9 Ιουνίου 2014

Close