Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΗ 18 - 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

Στις 18 & 19 Μαρτίου το Δ.Σ του συλλόγου διοργάνωσε διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι με τιμή συμμετοχής 50€, στην οποία περιλαμβανόταν η μεταφορά, η διαμονή στο ξενοδοχείο LECADIN, στο Καρπενήσι και το πρωινό.

Το Σάββατο το πρωί στις 08:00 αναχωρήσαμε για Καρπενήσι με πρώτη στάση στη Λαμία. Αφού ήπιαμε καφέ εκεί πήραμε το δρόμο για το όμορφο Κρίκελλο Ευρυτανία, όπου γευτήκαμε παραδοσιακό φαγητό στην ταβέρνα της Αντιγόνης. Στη διαδρομή μας προς το Κρίκελλο χαρήκαμε το χιόνι, Παρ' ότι ήταν Μάρτης Μήνας.

Από το εκεί συνεχίσαμε για το Καρπενήσι και συγκεκριμένα για το ξενοδοχείο LECADIN, το οποίο βρίσκεται στην έξοδο της πόλης. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας και μείναμε για να ξεκουραστούμε.

Το βράδυ πήγαμε όλοι μαζί σε μια πολύ όμορφη ταβερνούλα με ζωντανή μουσική, ένα βιολί και μια κιθάρα και εκεί φάγαμε και χορέψαμε με την ψυχή μας. Αργά το βράδυ γυρίσαμε για ύπνο στο ξενοδοχείο.

Την επομένη μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για την Ιερά Μονή Προυσού. Η ίδρυση του μοναστηριού σύμφωνα με την παράδοση τοποθετείται στα χρόνια του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου 829-842 μ.χ. και συνδέεται με τις περιπέτειες και την εμφάνιση της ιερής εικόνας της Παναγίας από την Προύσα της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας στο σπήλαιο της Ευρυτανίας. Το μοναστήρι υπέστη πολλές καταστροφές και πυρπολήθηκε από πολλούς επιδρομείς με τελευταίους τους Γερμανούς στις 16 Αυγούστου 1944.

Φτάνοντας είδαμε το ρολόι του μοναστηριού που βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λοφίσκο, το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που βρίσκεται απέναντι από το μοναστήρι και είναι χτισμένο το 1754.

Προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα με την αφιέρωση του στρατηλάτη Γεωργίου Καραϊσκάκη και θαυμάσαμε στο Μουσείο του μοναστηριού τα πολλά ιστορικά και θρησκευτικά εκθέματα, όπως βιβλία του 15ου και 16ου αιώνα, χειρόγραφοι κώδικες, τοπογραφημένα βιβλία, ένα σπαθί του 1821 που μπορεί να ήταν του Καραϊσκάκη, καθώς και πολλά άμφια.

Μετά αναχωρήσαμε για το Μεγάλο χωριό όπου απολαύσαμε το καφεδάκι μας. Από εκεί συνεχίσαμε για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Kορυσχάδες, που βρίσκεται στο σχολείο του χωριού. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το επισκεφτούμε γιατί γίνονται εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

Το μεσημέρι δειπνήσαμε στο Καρπενήσι και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα.