ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÊÐ/KÙÍ Ð.Å.

¼λους τους Εκπ/κους Π.Ε. μÝλη του Συλλüγου μας

ΘÝμα 1ο : ¸κτακτη ΓενικÞ ΣυνÝλευση 25 Σεπτεμβρßου 2012

ΣυναδÝλφισσες και συνÜδελφοι,

Η νÝα συγκυβÝρνηση  σε πλÞρη συνεργασßα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ [τρüικα] προχωρÜει στο  ΝΕΟ πακÝτο μÝτρων των 11,9 δις, πακÝτο ακüμα με πιο σκληρÜ μÝτρα απü τις περικοπÝς που Ýχουν γßνει μÝχρι τþρα. Με λßγα λüγια δεν Ýχουμε δει ακüμη τßποτα σε σχÝση με αυτÜ που Ýρχονται !

ΝÝες περικοπÝς σε μισθοýς και συντÜξεις μÝχρι 9δις!!! (μÝχρι τþρα Ýχουν κüψει απü μισθοýς «μüνο» 3,8δις). ΠλÞρη κατÜργηση των δþρων, σýνταξη στα 67, περικοπÞ Ýως και κατÜργηση του εφÜπαξ, νÝα μεßωση της αποζημßωσης απüλυσης κατÜ 50%, νÝα χαρÜτσια  ακüμα μεγαλýτερα, πλÞρης κατÜργηση του αφορολüγητου ακüμα και των 5000 ευρþ, νÝα φορολογßα, μεßωση χρηματοδüτησης των νοσοκομεßων και της δημüσιας υγεßας, κατÜργηση κÜθε κοινωνικÞς πρüνοιας κλπ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.

Ταυτüχρονα προωθεß την εξαÞμερη εβδομÜδα με αýξηση του εργασßμου χρüνου και επιστροφÞ ολοταχþς στις συνθÞκες εργασßας πριν απü τον 20ο αιþνα.

Η Ε.Ε üχι μüνο δεν φÝρνει στους εργαζομÝνους την ευημερßα και τον «εκσυγχρονισμü», αλλÜ αντßθετα μας πÜει, με διαδικασßες “fast track”, στην εξαθλßωση των πρþτων μεταπολεμικþν χρüνων και στη διÜλυση του üποιου, κοινωνικοý κρÜτους εßχαμε οικοδομÞσει, με μακροχρüνιους, αιματηροýς αγþνες. Η συγκυβÝρνηση των τριþν κομμÜτων μας  λÝει üτι üλα γßνονται για να εξυπηρετÞσουμε το χρÝος. Ωστüσο το χρÝος αυξÜνεται και Ýχει φτÜσει πÜνω απü 300 δις που Þταν üταν ξεκινÞσαμε το πρþτο Μνημüνιο. ¼λα αυτÜ üχι μüνο δεν «σþζουν» τη χþρα, αλλÜ καταστρÝφουν τη ζωÞ μας και τη ζωÞ του τüπου μας.

ΣυναδÝλφισσες και συνÜδελφοι

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ; ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

• Να ανατρÝψουμε τα Μνημüνια τις δανειακÝς συμβÜσεις και üλους τους συνοδευτικοýς νüμους που διÝλυσαν τη ζωÞ μας.
  • Να αρνηθοýμε το χρÝος που δεν δημιουργÞσαμε εμεßς, δεν το χρωστÜμε και δεν το πληρþνουμε.
  • Να πληρþσουν την κρßση αυτοß που τη δημιοýργησαν.
  • Να μποροýμε να ζοýμε απü τη δουλειÜ μας με αξιοπρÝπεια.
  •  ΔωρεÜν και δημüσια μüρφωση, υγεßα, ασφÜλιση και πρüνοια για üλους.

¼λοι μαζß μποροýμε να τους σταματÞσουμε.

Την Τρßτη 25/9, στις 7:00 μ.μ. στο 12ο Δημοτικü Σχολεßο Χαλανδρßου (…) σας καλοýμε σε Ýκτακτη ΓενικÞ ΣυνÝλευση για να συζητÞσουμε την κατÜσταση.

Την ΤετÜρτη 26/9 ας κλεßσουμε üλα τα σχολεßα, δημοτικÜ και νηπιαγωγεßα, για να δþσουμε μια μαζικÞ και δυναμικÞ απÜντηση σε αυτοýς που μας σπρþχνουν ολοÝνα και περισσüτερο στην καταστροφÞ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 26/9, ΣΤΙΣ 11:00 στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΘÝμα 2ο : ØÞöéóìá ãéá ôçí ðñüôáóç íüìïõ ôïõ ÊÊÅ ãéá ôçí êáôÜñãçóç ôùí ìíçìïíßùí êáé ôùí äáíåéáêþí óõìâÜóåùí

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απü την πρþτη στιγμÞ που τÝθηκε σε εφαρμογÞ το μνημüνιο αντιτÜχθηκε με πολιτικü, αγωνιστικü και νομικü – θεσμικü τρüπο (προσφυγÝς στην ΕλληνικÞ και ΕυρωπαúκÞ Δικαιοσýνη).

Οι επιπτþσεις Üλλωστε της δανειακÞς σýμβασης και των μÝτρων που περιλαμβÜνει, για τα κοινωνικο-ασφαλιστικÜ ταμεßα και την ιατροφαρμακευτικÞ περßθαλψη, καθþς και το «νÝο δüγμα» λογιστικþν ισοδýναμων, επικαιροποιεß με τραγικü και καταστροφικü τρüπο τις μνημονιακÝς πολιτικÝς στην κοινωνßα, τη χþρα, την Ευρþπη.

Στο πλαßσιο αυτü η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχßζει τον αγþνα της, στηρßζει και καλεß σε ευρεßα υποστÞριξη τις πρωτοβουλßες, που αναλαμβÜνονται σε πολιτικü, θεσμικü, κοινοβουλευτικü και κοινωνικü επßπεδο για την ανατροπÞ αυτÞς της πολιτικÞς.

Το Δ.Σ. του συλλüγου μας στηρßζει την απüφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ να καλÝσει τα κüμματα της ΒουλÞς þστε να ψηφßσουν την πρüταση νüμου του ΚΚΕ για κατÜργηση των Μνημονßων, των Δανειακþν ΣυμβÜσεων, των Μεσοπρüθεσμων ΠρογραμμÜτων και των Εφαρμοστικþν Νüμων.

ΤÝρμα οι θυσßες για την σωτηρßα των δανειστþν και των τραπεζιτþν.

Ενüτητα, Αγþνας, Συμμαχßα για να μην περÜσουν τα νÝα βÜρβαρα μÝτρα.